Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

akadiana napisał(a):
Witam. Mam informację do osoby która się zajmuje adopcją Birki. Mam domek dla dużej suni koło Wrocławia-moim zdaniem Birka będzie idealna. Pani potrzebuje psa który będzie biegał po ogródku i odstraszał potencjalnych złodziei. Oczywiście będzie miał nową ocieploną budę i troskę pani. Podaję tel. skontaktujcie się z nią proszę. tel. 783269353

dzięki za informację, ale nie wiem czy Pani czeka na telefon?
Bo jutro mamy wizytę przedadopcyjną w domu koło Poznania, i wolałabym zadzwonić do Pani koło Wrocławia jutro, jak już będzie wiadomo, czy ten dom pod Poznaniem wypali

Posted

Powiem tak - Lord to model pierwsza klasa - za to Birusia - no cóż - zamiast pozować woli poganiac, poszperać po krzaczorkach, dać się wymiziać albo pożebrać o żarełko smaczne.
Sunia jest chuda, wczoraj rozmawialiśmy co z tym fantem zrobić i zmieniliśmy karmę - razem z Lordem będą na wyższej półce, bo oboje wymagają poprawy kondycji.

No i ja też próbowałam obfocić suczynkę, ale efekty mierne:

Sobie biegam i niucham

A teraz sobie leżę i odpoczywam po bieganiu i niuchaniu

O - Wujek będzie miział - muszę przyjąć najodpowiedniejszą do tego pozycję

Pozycji ciąg dalszy

I wielki finał:

Birkeczka - słodycz nad słodycze. kto ją zaadoptuje, będzie miał wielkie szczęście.

Posted

niniejszym oświadczam, że przyszły DS Birki bardzo nam się podobał
byliśmy u Państwa 1,5 godz razem z Birką
początkowo była zestresowana, ale Pan już wiedział, jak ją do siebie przekonać
Państwo kochają zwierzęta - to widać
Nie tylko kochają - rozumieją je i wiedzą, jak się o nie troszczyć.
Dużo by opowiadać.
Sprawa się mogła rozbić o koty (które są oczkiem w głowie Państwa), ale Birka nie wykazywała wobec nich morderczych zamiarów, przed jednym nawet zwiała
- Birka ma mieszkać w ogrodzie, będzie miała ciepłą budę, jest też ładny solidny domek ogrodowy, jak będzie bardzo zimno, może spać w tym domku
- jeśli chodzi o szczepienia, odrobaczanie, żywienie itd. - wszystko ok.
- nie przeszkadzało nikomu, że użyźniła ogródek waląc w dwóch miejscach wielkie koopy ;)

Swoją drogą ten ogród jest taki ładny, że aż się trochę boję, że Bircia go zdemoluje :roll:

W każdym bądź razie JESTEM na TAK :)

no i zaprosiłam Pana Wojtka na wątek

Posted

Witam serdecznie wszystkich niesamowitych ludzi, którzy zajmowali się i interesowali Birką z autostrady. To mój debiut na forum z racji naszej adopcji tej kochanej suni. Od pewnego czasu marzyliśmy o psim przyjacielu ale nie mieliśmy do tego warunków. Teraz gdy mamy własny dom i ogród, było tylko kwestią czasu kiedy znajdziemy naszego pupila. Dzięki wspaniałym ludziom, takim jak Ajula (i oczywiście nie tylko) mieliśmy okazję poznać tą kochaną psinkę. Bardzo się cieszymy, że zostaliśmy zaakceptowani i niebawem będziemy mogli cieszyć się razem z Birką. Przeczytałem cały wątek i jestem pełen podziwu dla wszystkich, którzy z takim oddaniem i bezinteresownością oddają się pracy w obronie i ratowaniu naszych najwierniejszych przyjaciół. Serce się raduje czytając o tych czynach. Już z niecierpliwością czekamy na chwilę, gdy Pan Krzysztof przywiezie nam naszą Birkę. Musimy tylko w pełni przygotować się na jej przyjęcie. Teorię już mamy, wielka ocieplona buda i miejsce w domku są w trakcie przygotowania. Możemy obiecać, że zrobimy wszystko aby Birka była szczęśliwa. Jeszcze raz serdecznie wszystkim dziękuję i obiecuję, w miarę możliwości, wsparcie finansowe fundacji,choćby za opiekę Birki.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie,
Wojtek

Posted

Witamy ciepło na dogomanii, na wątku Birki.
Sunia ma szczęście że się znaleźliście.
Jutro jedziemy do niej razem z Krzysztofem, szepniemy jej do uszka, że domek się przygotowuje pełną parą.
Dziękujemy i pozdrawiamy!!!!

Posted

aaaa aż mi łezki w oczach stanęły - ale ze szczęścia oczywiście :multi:
cieszę się, że Pan Wojtek się zarejestrował na forum
wierzę, że będziemy mieć z Panem Wojtkiem dobry kontakt - i oczywiście z Pana Tatą, który jest uroczy (Tata Pana Wojtka zyskał u mnie 100 punktów, kiedy usiadł na zimnej ziemi, po to, żeby Birka mniej się bała :loveu: :)

Panie Wojtku, zapraszamy do zapoznania się z forum, pomagamy zwierzakom jak możemy, każde dodatkowe ręce się przydadzą
- ale forum to nie tylko smutne psie historie, to także miejsce gdzie można się wiele nauczyć i nieraz nieźle pośmiać :)

Posted

[quote name='GoniaP']Me serce się raduje
jeśli wszystko doprowadzimy do szczęśliwego końca, to właśnie tej Pani, która występuje na dogo jako GONIAP będziemy dziękować najbardziej
to GoniaP zadzwoniła do mnie z wieścią, że chyba ma domek dla Birki....

ale żeby nie zapeszać wyrazy miłości i wdzięczności przekażę Goni za jakiś czas

Posted

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy i miłe przywitanie. Z racji wykonywanego zawodu sporo czasu spędzam przed monitorem, więc staram się unikać tego w domu ale oczywiście przy każdej wolnej chwili będę się starał odwiedzać forum i informować na bieżąco o postępach z Birką.Wielkie podziękowania dla Goni!
Serdecznie pozdrawiam,
Wojtek

Posted

sorki

pilnie potrzebujemy pomoc nikt nam nie chce pomóc ...POZNANIACY !!!!

Dima zabrany uratowany z kieleckiej mordowni dajmy mu szanse na dom !!!

[SIZE=3]PILNA [SIZE=3]wizyta przed adopcyjna- ZABOROWO k.Książa Wielkopolskiego_jesteś ze Śremu_Gostynia_Nowego Miasta n.Wartą_Kurnika_Borek Wlkp_Środy Wlkp_Jarocina_Leszna...POZNANIA...POMÓŻ_podpowiedz

http://www.dogomania.pl/threads/190933-Wizyta-PAdop-ZABOROWO-k.Ksi%C4%99%C5%BCa-Wlkp_-BERNARDYN_DIMA-zDYMIN-op%C5%82aci%C4%87-hotel!-Og%C5%82oszenia?p=15482727#post15482727

pomóz proszę

Posted

[quote name='Ajula']jeśli wszystko doprowadzimy do szczęśliwego końca, to właśnie tej Pani, która występuje na dogo jako GONIAP będziemy dziękować najbardziej
to GoniaP zadzwoniła do mnie z wieścią, że chyba ma domek dla Birki....

ale żeby nie zapeszać wyrazy miłości i wdzięczności przekażę Goni za jakiś czas

Goni serdecznie dziękujemy, wiadomo ;) ale z tego miejsca chcę podziękowac Tobie Ajula oraz Twojemu mężowi za trud włożony w podarowanie Birce nowego życia, że się nie poddaliście w czasie "łapanki" Birki ani później, za szybką reakcję i miłość :) Mało dziś takich ludzi dlatego należy się Wam wyjątkowy szacunek i uznanie bo Birka ma nowe, LEPSZE życie dzięki Wam :)

a teraz już mniej oficjalnie :D barrrrrrdzo się cieszę :D Birka do domu ale już !! ;)

Posted

dobry wieczór :)
dziś się okazało, że Birka uwielbia drapanie w uszkach - Krzysiek mówi, że wydawała przy tym dźwięki jak skrzypiąca szafa :D

Posted

O jezu Asia coś Ty nam pokazała :(
weszłam na wątek i serce mi pękło

ja wiem, gdzie temu psiakowi byłoby najlepiej, u czarodziejek gufciowych - raz dwa doprowadziłyby go do normalnego stanu
ale do dziewczyn ma trafić dziadzio z dopiewa