Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ajula napisał(a):
w Pabianicach hebanowej nie ma, w Zgierzu nie, w Łowiczu nie ma, w Głownie nie ma
na stacji do tej pory się nie pokazała, ludzie z pobliskiej wsi nie widzieli jej :(
jedyna nadzieja, że ktoś mądry ją zabrał

A w Łęczycy? Tam chyba też jest schron. Od tej stacji to niedaleko.

Posted

Birusia już po zabiegu, wszystko w porządku :multi:
Pani doktor powiedziała, że wg jej oceny była już zapłodniona.
Oceniła jej wiek na 1,5-2,5 lat, więc chyba wyciągniemy średnią i damy jej 2 lata ;)
Ogólnie jest w dobrym stanie.
Pani doktor powiedziała, że jest kochana i ma słodziutki charakter :loveu:
Teraz Birka powoli się wybudza, około godz. 15 Krzysiek będzie ją mógł odebrać.

acha - na dziś waży 35 kg, ale jej docelowa waga chyba będzie większa, bo jednak żeberka jej widać, apetyt ma ogromny.

Posted

Właśnie miałam pisać moje poranne spostrzeżenia na temat Birki, a ona juz po zabiegu! super, ciesze się, że wszystko ok..
mi pani wetka powiedziała, że Birka ma ok. roku.. rozumiem, że później doszła do innego wniosku?
Czy nasza psica dostanie "kaftanik" posterylkowy? mogłaby mieć dla bezpieczeństwa..
zupełnie zapomniałam spytać!
ps. oczki sa zdrowe - taki jej urok..

Posted

What May NN napisał(a):

mi pani wetka powiedziała, że Birka ma ok. roku.. rozumiem, że później doszła do innego wniosku?

tak, obejrzała jej dokładnie zęby i ją całą jak Birka była nietomna i na tej podstawie oceniła ją na 1,5-2,5 lat

Posted

no właśnie ja nie wiem, Gosia nam poda na koniec miesiąca :)
Bireczka jest w boksie w budynku, czuje się dobrze i wypoczywa
jestem taka zadowolona, że już wyciachana i nie będzie szczeniaczków, którym by trzeba szukać domów
i już nigdy Birce nie będzie groziła niepotrzebna ciąża, i nie będą ją napastować żadne psy :multi:

Posted

Mam wrażenie, że na tym MOPie na A2 w Chrząstowie ludzi jakieś ogłupienie ogarnia. Znowu jakiś debil zostawił psa, a potem znajomym i rodzinie będzie opowiadał, że mu się pies "zgubił" na spacerze: http://www.dogomania.pl/threads/192897-Pies-na-autostradzie-a2-chrz%C4%85st%C3%B3w-gm.-Parz%C4%99czew-stacja-orlen

A kilkadziesiąt km dalej w kierunku Poznania jest jeszcze "fajniejszy" parking dla psów - MOP z McDonads'em (MOP Łęka na W-wę i MOP Police na Poznań) [nie mogę znaleźć wątku o psiaku z tego parkingu - był jeszcze tydzień temu na forum].

Posted

Przymulona Birka w czwartek po zabiegu.
Jedyne na co ją było stać to wyjść o własnych siłach z samochodu. Resztę trasy do kojca trzeba ją było przenieść.

Birka dziś w dobrej kondycji. Rana goi się. Żadnych zaognień. NIe miała podawanych żadnych środków przeciwbólowych.
Nie widać żeby chodzenie sprawiało jej jakiś problem albo szczególnie interesowała się miejscem po operacji.
Birka nadal nieco strachliwa. Podchodzi na ugiętych nogach, kładzie się i pokazuje brzuch. Trzeba uważać, żeby nie robić czegokolwiek zbyt szybko – gwałtowny ruch odczytuje jako ewent. zagrożenie.

Poszliśmy na pół godziny na spacer na smyczy za ogrodzenie – 250 m w jedną i 250 w drugą stronę. Na smyczy jakoś chodzi. Czasem się jednak zacina - siada albo kładzie się i dalej nie chce iść. Na widok dwóch zakapturzonych chłopaków wpakowała się w chaszcze i na 10 min. mieliśmy przerwę w spacerku. W końcu, jak ją ruszyłem z miejsca i poszliśmy w kierunku hoteliku, to jakby odczytała, że wracamy i szła raźniej.

Są momenty, że jakby zapominała że się boi i wtedy przewąchuje okolicę – nawet w jakimś zapachu próbowała się wytarzać.
W ogrodzie po zdjęciu smyczy widać zmianę zachowania – mniej bojaźliwa. A w kojcu (do którego wchodzi bez oporów) pełen luz.

Fotki z dzisiaj. Główny motyw: Ciekawe czy mnie jeszcze widać?

Posted

Byłam dziś w odwiedzinach u Birki! Dostała posłanko, które wzbudziło jej duże zainteresowanie.
Spacerowałyśmy też sobie poza hotelikiem, nie było tak strasznie aż do momentu gdy nie zauważyła wędrujących ludzi - wtedy położyła się i poszliśmy spowrotem, co by nie strachać za bardzo psiny. Birka jest cudna i baaardzo potrzbuje właściciela, który przywróci jej wiarę w człowieka!!
Kilka zdjęć:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us