Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 [quote name='stonka1125']ło jezusie, ciapuch to zupełnie moja płatka:crazyeye::crazyeye::crazyeye: No bardzo podobni są! Może to braciszek Płatki?? Dużo jest psiaków o takim umaszczeniu??? Jak patrzę na zdjęcie to wydaje mi się, że i wielkości są bardzo podobnej. Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 koosiek napisał(a):Niestety na razie nie mam jak finansowo pomóc :( O, a w jakim Bobrowcu? Tym pod Piasecznem? No tak. To ten. Zachwycona nie byłam, no ale przynajmniej bezpiecznie i ciepło. No i nie głodują te psiaki jak na ulicy :) Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 megii1 napisał(a): Na razie Ciapek będzie w tłuszczu ale jak zwolni się miejsce u mnie mam nadzieję, że przyjedzie do mnie. Byłoby super :) Quote
stonka1125 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Raczej nie braciszek bo Płata z Zamojskiego schronu ale podobieństwo uderzające, brałabym od razu ale zapsiłam się w poprzednim roku tymi zamojskimi dropiatymi (tak z sentymentu) , będę obserwować Ciapucha i rozsyłać gdzie się da Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 stonka1125 napisał(a):Raczej nie braciszek bo Płata z Zamojskiego schronu ale podobieństwo uderzające, brałabym od razu ale zapsiłam się w poprzednim roku tymi zamojskimi dropiatymi (tak z sentymentu) , będę obserwować Ciapucha i rozsyłać gdzie się da Baaaardzo dziękuję :) Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Wprowadziłam zmiany na pierwszej. Teraz podany jest numer konta, na który można dokonywać wpłat: [SIZE=4][SIZE=6][SIZE=2] POTRZEBNA POMOC W FINANSOWANIU hotelowania i leczenia Ciapka!!! KONTO DLA PODOPIECZNYCH DOMU TYMIANKA: Fundacja Międzynarodowy Ruch na Rzecz Zwierząt - Viva! 00-367 Warszawa, ul. Kopernika 6/8 w tytule przelewu: DLA CIAPKA Z JABŁONNY 27 1370 1109 0000 1706 4838 7311 Quote
koosiek Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 [quote name='Kociabanda2'] No bardzo podobni są! Może to braciszek Płatki?? Dużo jest psiaków o takim umaszczeniu??? Jak patrzę na zdjęcie to wydaje mi się, że i wielkości są bardzo podobnej. A ja trafiłam na wątek takiego: http://www.dogomania.pl/threads/192514 Nawet chwilę się zastanawiałam, czy to nie Ciapek. [quote name='Kociabanda2']No tak. To ten. Zachwycona nie byłam, no ale przynajmniej bezpiecznie i ciepło. No i nie głodują te psiaki jak na ulicy :) Tzn. ja nie wiem, gdzie w Bobrowcu jest hotelik ;) Chyba, że chodzi o ten w klinice? Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 [quote name='koosiek']A ja trafiłam na wątek takiego: http://www.dogomania.pl/threads/192514 Nawet chwilę się zastanawiałam, czy to nie Ciapek. O rany... Ciapek na krótkich łapkach! Te nakrapiane to jakaś taka rasa czy jak? :D Tzn. ja nie wiem, gdzie w Bobrowcu jest hotelik ;) Chyba, że chodzi o ten w klinice? O ten właśnie :) Quote
Awit Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Normalnie jakby wszystkie z jednego miotu pochodziły, takie podobne.... Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Awit napisał(a):Normalnie jakby wszystkie z jednego miotu pochodziły, takie podobne.... no właśnie! :D Dziwne, że jeszcze takiej rasy nie ustanowili :D Rasa Ciapków :D Quote
Kociabanda2 Posted September 30, 2010 Author Posted September 30, 2010 Psiak chyba nocuje pod balkonami w różnych blokach osiedla, bo na wieczornych spacerach też go widuję. Widuję go wczesnym rankiem, po południu i wieczorami. Ciągle na osiedlu, ale zdarza się też że widuję go jak idzie na osiedle od strony ruchliwej ulicy :( Mam nadzieję, że na nią nie wychodzi... Najczęściej jednak jest gdzieś na osiedlu. Nawet jak ja go nie spotkam to sąsiedzi zaraz mi donoszą, że jest tylko na jakimś innym podwórku. Dziś jak wracaliśmy z pracy leżał na trawniku obok śmietnika, a teraz jak byłam z psem na spacerze (z jedzonkiem, bo liczyłam, że go spotkamy) to też był prawie w tym samym miejscu tylko pod balkonem. Fąfel z nim się przywitał. Obaj merdali ogonkami i się cieszyli dopóki Ciapek mnie nie zauważył (byłam trochę za rogiem). Wtedy się przestraszył i nieco cofnął. Chciałam postawić mu gdzieś jedzonko i by Fąfel mu nie wyjadł chciałam wziąć swojego psa na smycz. Ciapek jak zobaczył, że rozwijam smycz to zaczął uciekać :( Zdecydowanie przestraszył się tego, że mam coś w rękach :( No to szybko ją schowałam. On reaguje na cmoknięcia, cmoknęłam więc by mi całkiem dyla nie dał zanim pokażę, że zostawiam jedzenie. Zatrzymał się i przyglądał co robię. Pokazałam z daleka, że coś mam w miseczce, postawiłam pod balkonem i zaczęliśmy się z Fąflem pomalutku wycofywać. Poczekał aż się cofniemy i powoli zaczął wracać pod balkon. Spojrzał co mu przyniosłam i usiadł obok. Ja i Fąfel powoli szliśmy dalej. Odprowadzał nas wzrokiem, ale nie jadł. Zrobiliśmy kółko po osiedlu i wracając przechodziliśmy niedaleko, by zobaczyć czy Ciapek je. Niestety już go nie widziałam. Może położył się z powrotem pod balkonem, a może sobie, gdzieś poszedł kawałek dalej :( Mój pies niestety poleciał mu wyjadać i musiałam go szybko odwołać. Nos jednak zamoczył, czyli jedzenie w miseczce nadal było :/ Nie podchodziłam już bliżej, by sprawdzić czy Ciapek jest pod tym balkonem. Nie chciałam go niepokoić. Jesteśmy w trakcie przygotowywania łapanki na Ciapka. Kurcze, to nie będzie łatwe :shake: Quote
Kociabanda2 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Poprosiłam fachowe oddziały o pomoc :) bo powiem szczerze, że nie mam pojęcia jak się za to zabrać :/ Gdyby on choć na wyciągnięcie ręki podchodził to może, ale tak to nie wiem :shake: Biedak widać, że wiele złego go od ludzi spotkało :( Boi się podejść :( Mru i jej TZ przyjadą nam pomóc :multi: Łapanka zapowiada się na weekend. Dokładnie jeszcze się nie umówiliśmy. Quote
kakadu Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 tak myslalam ze mru sie zapisze na lapanie ;); a ktos jeszcze pisal, ze ma doswiadczenie - kazda para rak sie przyda; ja pojecia nie mam jak sie to robi... czyli weekend masz zajety? ja bede w schronie w niedziele ale z sasiadka bo probuje ja namowic na jedna sunieczke, ale ona moze na max poltorek do 2 godzin wiec odliczajac droge to nam zostanie niewiele ponad godzine na spacery z psami; moze wtorka wyprowadze z ta sunia dla sasiadki, piatka nakarmie i tyle... i znowu caly tydzien nic... sprawdzilam - neigh pisala ze ma doswiadczenie :) Quote
Kociabanda2 Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 [quote name='kakadu']tak myslalam ze mru sie zapisze na lapanie ;); a ktos jeszcze pisal, ze ma doswiadczenie - kazda para rak sie przyda; ja pojecia nie mam jak sie to robi... czyli weekend masz zajety? ja bede w schronie w niedziele ale z sasiadka bo probuje ja namowic na jedna sunieczke, ale ona moze na max poltorek do 2 godzin wiec odliczajac droge to nam zostanie niewiele ponad godzine na spacery z psami; moze wtorka wyprowadze z ta sunia dla sasiadki, piatka nakarmie i tyle... i znowu caly tydzien nic... No nie wiem jak to wyjdzie, ale obiecałam, że siedzę w pogotowiu, więc chyba się do Twoich chłopaków znowu nie wybiorę :( sprawdzilam - neigh pisala ze ma doswiadczenie :)O kurcze, to mi umknęło :/ Jakoś Neigh kojarzę tylko z łapanek na koty :D Kurcze, a Neigh ma bliżej do mnie niż Mru... i wisi mi odwiedziny u swojego dawnego tymczasa :D (jedynego, za którym nie tęskni :eviltong: tak jej dał popalić mój Tysonek :evil_lol:). Neigh, co Ty na to??? Dałybyśmy radę?? Quote
Awit Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Powodzenia życzę. Napisz potem jak oni łapali, zawsze chciałabym dowiedzieć się i jakoś nigdy nie dowiaduję. A widziałyście dziś, w tv mówili o psie co 7 lat żył na podwórku, pod balkonem ludzie mu budę postawili, karmili. Ktoś zgłosił, zabrali go do schronu, psiak uciekł 18 km szedł z powrotem na te podwórko, znowu trafił do tego schroniska. Ale ma zostać wzięty i ma mieszkać na podwórku i ma mieć kojec:-) Taki kochany kundel:-) Ludzie go cały czas chcą tam mieć. Quote
stonka1125 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Ciapek na fb, polecać i lubić to może ktoś go zauważy http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000909958558 Quote
Kociabanda2 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 Awit napisał(a):Powodzenia życzę. Napisz potem jak oni łapali, zawsze chciałabym dowiedzieć się i jakoś nigdy nie dowiaduję. Ok. Napiszę :) Z Mru jesteśmy ustawione około 15.00 w niedzielę :) Zatem TRZYMAĆ KCIUKI, by wszystko przebiegło sprawnie i jak najmniej stresująco dla Ciapka :) Quote
Kociabanda2 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 [quote name='stonka1125']ciapek na fb, polecać i lubić to może ktoś go zauważy http://www.facebook.com/home.php?#!/profile.php?id=100000909958558 Pięknie dziękuję!! :loveu: Już udostępniłam, ale nie widzę opcji "lubię to" :( za to jest jakieś "oflaguj". Kliknąć to??? Sorry za głupie pytanie, ale mało kumata ciągle tam jestem :P mimo, że już trochę czasu mam tego facebooka. Quote
Kociabanda2 Posted October 2, 2010 Author Posted October 2, 2010 a no właśnie... To on terez jest dwa razy na facebooku. Może zamieszczę jakiś link na piewszej by było wiadomo. Quote
Kociabanda2 Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Niestety nie udało mam się wczoraj Cipka złapać :( Jest bardzo płochliwy. Jedno nieudane podejście i można sobie darować łapanie na kilka godzin. Nie mam pojęcia jak mamy tego dzikuska capnąć :( Dziś mamy pożyczyć od Pawła i Magdy klatkę pułapkę i w miarę możliwości wystawiać ją i czatować z daleka. Czarno jednak to widzę, bo on nawet w czasie deszczu niechętnie chowa się pod balkonami. Generalnie chłopak preferuje otwarte przestrzenie skąd łatwo nawiać. Nie wiem czy odważy się wejść do klatki choćby nie wiem jak pachnące jedzonko w niej było :( Chyba będę musiała chodzić po osiedlu i zbierać całe to jedzenie jakie ludzie mu zostawiają, by go trochę przegłodzić. Jak nieco zgłodnieje to może się skusi na jedzenie w klatce, albo może uda mu się wtedy podać jakieś mięsko z tabletką w środku?? Jak się te tabletki nazywają?? Można to u weta kupić?? Quote
Recommended Posts