Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jestem :) No po prostu zrobiliśmy Ciapkowi gniazdo ze słomy :) Niestety pod koniec miałam już tak dość, że nie poszłam po aparat i nie mam zdjęć. TZ Ani zrobił jakieś telefonem. Może się z nami podzieli :)
Ela (ELMIKA) kupiła słomę, ja dokupiłam sznurki i we wtorek wieczorkiem zeszłyśmy do piwnicy wiązać słomiane gniazdko :) Po około godzince doszła do nas Ania (Aneczka&Sułtan) i już działałyśmy we trzy :) a pod koniec doszedł do nas TZ Ani - Kamil i pomógł nam dokończyć dzieło :) Wyszło super! Same byłyśmy zaskoczone efektem! Profesjonalne posłanko tyle, że ze słomy z podbiciem z folii budowlanej od spodu dla ochrony przed wilgocią :) Wymiary około 90 na 50cm. Wygodny materacyk z blisko ułożonych słomianych wałków, a dookoła całkiem wysoko ułożone oparcie z kolejnych grubych słomianych wałków :P Do środka nasypaliśmy jeszcze słomy, by Ciapeczek mógł się jeszcze zakopać. Zeszło nam się jakoś ze 3-4 godziny, ale warto było :) Nie wiem tylko czy słusznie zrobiliśmy stawiając gniazdo pod balkonem niedaleko sklepiku osiedlowego, bo ja Ciapeczka dawno na osiedlu nie widziałam. Gdybyśmy postawili pod tamtą rampą to na pewno by korzystał, a pod tym balkonem to nie wiem.

Posted

Aneczka&Sułtan napisał(a):
trzeba było przywiązać Ciapasa do tego gniazdka jak planowałyśmy :evil_lol:

Jest to jakieś rozwiązanie:D
Kurcze, ja też go nie widziam od 2 dni, żarełko mu zostawiłam, sprawdze jutro czy będzie zjedzone.

Posted

Ciapasek czasami wpada i zjada żarełko, które mu podrzuce, ale z tego posłanka to jakoś średnio korzysta:/ chyba trzeba będzie je przenieść pod tą rampe.

Posted

[quote name='Lulka']ciotki trzeba mu z jajek wydmuszki zrobić :evil_lol: ....bo patrzcie co on zrobił... :diabloti:

... :crazyeye::crazyeye: To Ciapka???? Kurcze wygląda jak mały Ciapeczek!

Posted

szczerze mowiac to nie wiem... wyglada tak samo i Legionowo niedaleko...

niestety do schroniska trafilo jego rodzenstwo:(
on razem z bratem zostali znalezieni na ulicy w Legionowie, a teraz zobaczylam na FB dwa identyczne psiaki - jeden taki puszek i jeden łatek plus jeszcze jeden najmniej podobny.... ktos musial znaleźć pozostałą trojke i zawiozl do Jozefowa:(
zobaczcie sami:
http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=191295714217542&id=191285677551879&bcode=EBOU2#!/album.php?aid=37248&id=113956451992705

Posted

OO kurcze faktycznie podobny. Dzisiaj Ciapeczek do mnie podszedł jak go zawołałam i tak się mi przyglądał, jakby chciał coś powiedzieć:( Tak sobie myślę, że może teraz dałby się złapać..

Posted

No właśnie o dziwo podszedł dzisiaj bardzo blisko (jak przykucnęłam z szyneczką:)) i tak sobie patrzył przez dłuższą chwilę na mnie z jakąś taka uwagą.. Nie pogłaskałam, bo nie chciałam go spłoszyć.

Posted

ELMIKA napisał(a):
No właśnie o dziwo podszedł dzisiaj bardzo blisko (jak przykucnęłam z szyneczką:)) i tak sobie patrzył przez dłuższą chwilę na mnie z jakąś taka uwagą.. Nie pogłaskałam, bo nie chciałam go spłoszyć.

wow! no to może pracuj tak dalej nad nim, a z czasem może uda Ci się delikatnie założyć mu szelki i będzie nasz :)

Posted

Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że ZNIKNĘŁO posłanko Ciapka!!wiecie coś na ten temat? Mam NADZIEJĘ, że nie zostało wywalone, bo chyba szlag mnie trafi!!!!!!!!!!