Lulka Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 już się boję, Ciapka związały pewnie i zrobiły z niego snopek :evil_lol: Quote
Kociabanda2 Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Jestem :) No po prostu zrobiliśmy Ciapkowi gniazdo ze słomy :) Niestety pod koniec miałam już tak dość, że nie poszłam po aparat i nie mam zdjęć. TZ Ani zrobił jakieś telefonem. Może się z nami podzieli :) Ela (ELMIKA) kupiła słomę, ja dokupiłam sznurki i we wtorek wieczorkiem zeszłyśmy do piwnicy wiązać słomiane gniazdko :) Po około godzince doszła do nas Ania (Aneczka&Sułtan) i już działałyśmy we trzy :) a pod koniec doszedł do nas TZ Ani - Kamil i pomógł nam dokończyć dzieło :) Wyszło super! Same byłyśmy zaskoczone efektem! Profesjonalne posłanko tyle, że ze słomy z podbiciem z folii budowlanej od spodu dla ochrony przed wilgocią :) Wymiary około 90 na 50cm. Wygodny materacyk z blisko ułożonych słomianych wałków, a dookoła całkiem wysoko ułożone oparcie z kolejnych grubych słomianych wałków :P Do środka nasypaliśmy jeszcze słomy, by Ciapeczek mógł się jeszcze zakopać. Zeszło nam się jakoś ze 3-4 godziny, ale warto było :) Nie wiem tylko czy słusznie zrobiliśmy stawiając gniazdo pod balkonem niedaleko sklepiku osiedlowego, bo ja Ciapeczka dawno na osiedlu nie widziałam. Gdybyśmy postawili pod tamtą rampą to na pewno by korzystał, a pod tym balkonem to nie wiem. Quote
Aneczka&Sułtan Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 trzeba było przywiązać Ciapasa do tego gniazdka jak planowałyśmy :evil_lol: Quote
ELMIKA Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Aneczka&Sułtan napisał(a):trzeba było przywiązać Ciapasa do tego gniazdka jak planowałyśmy :evil_lol: Jest to jakieś rozwiązanie:D Kurcze, ja też go nie widziam od 2 dni, żarełko mu zostawiłam, sprawdze jutro czy będzie zjedzone. Quote
Kociabanda2 Posted December 24, 2010 Author Posted December 24, 2010 Wpadłam, by życzyć wszystkim Wesołych Świąt! :) Quote
ELMIKA Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Ciapasek czasami wpada i zjada żarełko, które mu podrzuce, ale z tego posłanka to jakoś średnio korzysta:/ chyba trzeba będzie je przenieść pod tą rampe. Quote
Kociabanda2 Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 też tak myślę. On u nas raczej nie nocuje... Trzeba to zanieść pod rampę. Quote
Lulka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 ciotki trzeba mu z jajek wydmuszki zrobić :evil_lol: ....bo patrzcie co on zrobił... :diabloti: Quote
kakadu Posted January 3, 2011 Posted January 3, 2011 kociu ta karma co ci ja przywiozlam to byla nie od asiaf1 tylko od eva2406 :roll: Quote
Kociabanda2 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 kakadu napisał(a):kociu ta karma co ci ja przywiozlam to byla nie od asiaf1 tylko od eva2406 :roll: oj przepraszam :( Wszystko mi się pomieszało :( Quote
Kociabanda2 Posted January 4, 2011 Author Posted January 4, 2011 [quote name='Lulka']ciotki trzeba mu z jajek wydmuszki zrobić :evil_lol: ....bo patrzcie co on zrobił... :diabloti: ... :crazyeye::crazyeye: To Ciapka???? Kurcze wygląda jak mały Ciapeczek! Quote
Lulka Posted January 4, 2011 Posted January 4, 2011 szczerze mowiac to nie wiem... wyglada tak samo i Legionowo niedaleko... niestety do schroniska trafilo jego rodzenstwo:( on razem z bratem zostali znalezieni na ulicy w Legionowie, a teraz zobaczylam na FB dwa identyczne psiaki - jeden taki puszek i jeden łatek plus jeszcze jeden najmniej podobny.... ktos musial znaleźć pozostałą trojke i zawiozl do Jozefowa:( zobaczcie sami: http://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=191295714217542&id=191285677551879&bcode=EBOU2#!/album.php?aid=37248&id=113956451992705 Quote
ELMIKA Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 OO kurcze faktycznie podobny. Dzisiaj Ciapeczek do mnie podszedł jak go zawołałam i tak się mi przyglądał, jakby chciał coś powiedzieć:( Tak sobie myślę, że może teraz dałby się złapać.. Quote
Kociabanda2 Posted January 7, 2011 Author Posted January 7, 2011 a podchodzi do Ciebie na tyle blisko byś mogła go np. pogłaskać? Quote
ELMIKA Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 No właśnie o dziwo podszedł dzisiaj bardzo blisko (jak przykucnęłam z szyneczką:)) i tak sobie patrzył przez dłuższą chwilę na mnie z jakąś taka uwagą.. Nie pogłaskałam, bo nie chciałam go spłoszyć. Quote
EVA2406 Posted January 7, 2011 Posted January 7, 2011 Dziewczyny zajrzyjcie, błagam :-( http://www.dogomania.pl/threads/1996...czą-o-życie? Potrzebne każde wsparcie. Quote
Kociabanda2 Posted January 8, 2011 Author Posted January 8, 2011 ELMIKA napisał(a):No właśnie o dziwo podszedł dzisiaj bardzo blisko (jak przykucnęłam z szyneczką:)) i tak sobie patrzył przez dłuższą chwilę na mnie z jakąś taka uwagą.. Nie pogłaskałam, bo nie chciałam go spłoszyć. wow! no to może pracuj tak dalej nad nim, a z czasem może uda Ci się delikatnie założyć mu szelki i będzie nasz :) Quote
ELMIKA Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 Dziewczyny dzisiaj zauważyłam, że ZNIKNĘŁO posłanko Ciapka!!wiecie coś na ten temat? Mam NADZIEJĘ, że nie zostało wywalone, bo chyba szlag mnie trafi!!!!!!!!!! Quote
Kociabanda2 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 rano jak wychodziłam do pracy jeszcze było!! Quote
Kociabanda2 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 Muszę wychodzić. Jak coś to jestem pod telefonem. Mam nadzieję, że się znajdzie :angryy: Quote
Kociabanda2 Posted January 11, 2011 Author Posted January 11, 2011 może panie ze sklepiku coś widziały? Jeśli je ktoś wyrzucił to pewnie jest w najbliższej altance śmietnikowej (tej przy sklepie)... Szlak mnie trafi :angryy::angryy: Quote
Recommended Posts