Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A ja dziś uratowałam psa przed głodową śmiercią pod bramą domu rodziny na wsi.
Cała niedzielę przepłakałam, uroczystość rodzinną przeżyłam jak w filmie, bo myśli miałam zajęte tym psem.2 mój podpis.
Jeśli by nie trafił tam gdzie trafił, prawdopodobnie jutro podzieliłby los psa koci i setek innych:-(
Albo umarł pod posesją za parę dni
A on jest taki kochany:-(

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

EVA2406 napisał(a):
A w schronie byłaś? Przecież to nie ma na co czekać !!!
Po takich informacjach................

nie byłam i w najbliższych dniach nie mam szans się wybrać. Do Józefowa i tak muszę jechać do Wtorka. Nie wiem kiedy uda mi się tam wybrać, ale mam nadzieję, że może w najbliższy weekend dam radę. Do Chrcynna nie pojadę :( Mąż mnie tam nie zawiezie.

Posted

dodzwoniłam się do schroniska w Chrcynnie. Na szczęście prowadzą tam ewidencję przyjęć. W ciągu ostatniego miesiąca przyjęli pieska z Jabłonny (trikolor) z opisu podobnego do Ciapka, ale to raczej nie on, bo Ciapek ma czarny grzbiet, a ten piesek grzbiet ma bury... na wszelki wypadek jednak mam Pani przysłać na maila zdjęcie Ciapka, by mogła porównać :) Jeśli to on odpisze mi dziś wieczorem.

Posted

o wtorka sie nie martw - nigdzie sie nie wybiera niestety... :( poczeka na ciocie kocie z kamerka...)
byl na spacerku w niedziele;
oby sie twn twoj ci(a)pek znalazl...

Posted

kakadu napisał(a):
o wtorka sie nie martw - nigdzie sie nie wybiera niestety... :( poczeka na ciocie kocie z kamerka...)
byl na spacerku w niedziele;
oby sie twn twoj ci(a)pek znalazl...

Dzięki za wyrozumiałość :) O Wtorku pamiętam cały czas :) Ania coś wczoraj wspominała, że musi się do psiaków w Józefowie wybrać. Jak się ładnie uśmiechnę to może załapię się na podwózkę? :D

Posted

Kocia - a czy ja mogę Cię poprosić, żebyś zajrzała na 5 sekund do kociarni, co tam słychać ? Jak Ci się oczywiście uda pojechać do schroniska w Józefowie :-)

Posted

jasne :) Tylko nie wiem czy uda mi się to wszystko załatwić na raz za jednym pojechaniem :P W poszukiwaniu Ciapka muszę przeszukać całe schronisko, z Wtorkiem to cały spacerek, bo chcemy filmik do ogłoszeń nakręcić, no i jeszcze kociarnia. A co dokładnie mam oblukać w kociarni? Obecny stan zakocenia? Policzyć (to pewnie nie będzie łatwe, bo się pochowają przede mną) tylko czy coś jeszcze?

Posted

Słuchajcie jest trop!! Muszę to jeszcze sprawdzić, ale jest jakaś nadzieja :)
Dodzwoniłam się do weta/hycla co odławia psy na terenie gminy Jabłonna. Facet nie pamięta dokładnie kiedy, ale pamięta, że odławiał nie tak dawno niedużego pieska bardzo blisko naszego osiedla. Wezwanie dostał od jakiegoś faceta z ulicy Szkolnej i ten gość adoptował tego psiaka :) Niestety wet/hycel nie mógł znaleźć jego wizytówki, ale podawał nr telefonu tego gościa ludziom w gminie (do której przecież dzwoniłam już w tej sprawie z 4 razy i twierdzili, że nic nie wiedzą :angryy:). Zadzwoniłam więc do gminy po raz piąty i Pani powiedziała, że ona nic nie wie, ale może koleżanka, której dziś nie ma w pracy... Wzięła ode mnie telefon i powiedziała, że oddzwoni jak się czegoś dowie. Czekam więc... Może to Ciapek... O rany! Byłoby super jakby był cały i zdrowy i na dodatek miałby domek... :loveu: Mam nadzieję, że znajdą namiary na tego gościa i będę mogła pójść tam sprawdzić czy to Ciapek :) TRZYMAJCIE KCIUKI!!!!!!!!!

Posted

Nemi napisał(a):
Kocia - a czy ja mogę Cię poprosić, żebyś zajrzała na 5 sekund do kociarni, co tam słychać ? Jak Ci się oczywiście uda pojechać do schroniska w Józefowie :-)

ewa bedzie prawdopodobnie w jozefowie w weekend bo wiezie mojego piatka do domu pod plockiem - do niej uderz, moze zajrzy do kociarni; a cos konkretnego chcesz? jak cos pilnego to na chwile moge zajrzec w drodze z pracy, ale to najwczesniej jutro bo dzis sie spiesze;

Posted

Pani z Gminy oddzwoniła. Chodziło o całego brązowego pieska, który został zgłoszony 20 września, a Ciapek ostatni raz był widziany 5 października i nie jest brązowy... Ten piesek został odłowiony i przygarnięty, a potem i tak zgłosił się po niego właściciel. O Ciapku w gminie nic nie wiedzą :( Nie mieli takiego zgłoszenia.
Czekam jeszcze na sprawdzenie moich zdjęć w Chrcynnie... :( No ale skoro hycel go nie odławiał to mało prawdopodobne, by był w jakimkolwiek schronisku. Łatwy do złapania to on nie jest. Na pewno nikt przypadkowy go nie złapał i nie zawiózł do schroniska...
Mam nadzieję, że weekend uda mi się sprawdzić Józefów... może jednak?
Kurcze, gdzie on mógł się podziać tak nagle??? Siedział w jednym miejscu przez ponad miesiąc (niektórzy sąsiedzi twierdzą, że nawet około dwóch miesięcy) i właśnie teraz jak była dla niego szansa...

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
A co dokładnie mam oblukać w kociarni? Obecny stan zakocenia?

Tylko taki rzut okiem :-) - czy dużo ich jest, czy są jakieś maluchy i czy jakieś może wyglądają na chore.

Posted

Awit napisał(a):
A może hycel go złapał tylko nie jest zewidencjonowany.....i wiesz co.....

Właśnie dlatego dzwonienie do Chrcynna jest bez sensu, tam niestety trzeba wybrać się osobiście :(

Posted

Nemi napisał(a):
Tylko taki rzut okiem :-) - czy dużo ich jest, czy są jakieś maluchy i czy jakieś może wyglądają na chore.

nie ma sprawy :) O ile uda się kogoś tam wypatrzeć, bo one zawsze się chowają gdzieś w kąty jak się tam wchodzi... :/ no ale może jak będę sama to będzie inaczej.

Posted

Awit napisał(a):
A może hycel go złapał tylko nie jest zewidencjonowany.....i wiesz co.....

no właśnie, wiele psów znika jak kamfora

Kociabanda2 napisał(a):
boję się zapytać CO? ... :(

cioteczko nie slyszlas nigdy o Krzyczkach? to jest jeszcze gorsze....
link ktory wkleilam wyjasnia co nieco jak dziala szara strefa schronisk
a co do ewidencji to wszystko fikcja

Posted

Lulka napisał(a):
no właśnie, wiele psów znika jak kamfora

cioteczko nie slyszlas nigdy o Krzyczkach? to jest jeszcze gorsze....
link ktory wkleilam wyjasnia co nieco jak dziala szara strefa schronisk
a co do ewidencji to wszystko fikcja

O Krzyczkach słyszałam. Mam stamtąd psa, ale o ile wiem Krzyczki zostały zlikwidowane sądownie.