Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 622
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Lulka']Chycel ktory odlawia psy z waszej gminy zawsze do nich strzela, wiec bez problemu poradzilby sobie z Ciapkiem.
Zadzwoncie do urzedu czy nikt go nie zglaszal/odlawial. Czasem tez policja cos wie na ten temat.[/QUOTE]

o kurcze, o tym nie wiedziałam :( Nie brałam pod uwagę tego, że komuś mogłoby się udać go złapać, ale w takim wypadku trzeba sprawdzić ten schron :(
Zadzwonię do urzędu gminy i na policję.

Posted

dzwoniłam do urzędu gminy. Nie przypominają sobie by mieli ostatnio jakieś zgłoszenie z naszego osiedla (ostatnie kilka miesięcy temu... ??? ). Podali mi numer do Chrcynna.
Zapytałam czemu akurat z tamtym schroniskiem mają podpisaną umowę, bo to podobno straszna mordownia. Pani się zapierała, że oni mieli kiedyś dawno takie sygnały i przeprowadzali kontrolę. Nie stwierdzili żadnych uchybień :/ Ona twierdzi, że w Józefowie jest gorzej...

Posted

Rozmawiałam także z posterunkiem policji w Jabłonnie. Początkowo facet w ogóle próbował mnie zbyć, a jak zobaczył, że się zbyć nie dam to dopiero gadać ze mną zaczął :roll: Nie przypominają sobie takiego zgłoszenia z naszego osiedla. Twierdzą, że od dawna nie mieli interwencji w sprawie psa. Niestety mimo moich próśb nie chcieli sprawdzić tego w systemie :angryy: Podobno mają od nas z osiedla bardzo dużo zgłoszeń i dlatego nie chcieli się przez to przekopywać. Podali mi natomiast numer tel do jakiejś kobiety co na Modlińskiej prowadzi coś takiego jak Psi Raj... :-o żebym u niej pytała... Nie wiedziałam, że na Modlińskiej jest coś takiego. Ciekawe co to??? Próbowałam tam się dodzwonić, ale nikt nie odbierał.

Posted

no ja wczoraj bylam u niej i wypytywalam o Ciapka, ale nic nie slyszala o takim psiaku

najgorsze, ze nie wiadomo co z ta jego noga:(

a moze rozlepic plakaty? w lecznicach u dr Banego, gdzies jeszcze jest po drodze jedna lecznica i moze w kauflandzie? no i mysle, ze na wszelki wypadek warto tez sprawdzic Jozefow.

Posted

Ja też mam pesymistyczne myśli, ale dlaczego wszystkie tak myślimy....
A może ktoś go poprostu wziął, w jakiś sposób, ktoś nie powiązany z dogo,
ktoś kto nie wiedział, że takie są tu plany wobec niego..
Ale znając życie i ludzi to można jednak spodziewać się tego złego<tfu>

Posted

[quote name='Awit']Ja też mam pesymistyczne myśli, ale dlaczego wszystkie tak myślimy....
A może ktoś go poprostu wziął, w jakiś sposób, ktoś nie powiązany z dogo,
ktoś kto nie wiedział, że takie są tu plany wobec niego..
Ale znając życie i ludzi to można jednak spodziewać się tego złego[/QUOTE]
Gdyby on do ludzi podchodził to może ktoś by go wziął, ale takiego dzikuska... wątpię by ktoś zdołał go złapać. No nie wiem :(

Posted

kakadu napisał(a):
cholera... gdzie on sie podziewa...?
troche za dlugo go nie ma...
a moze wrocil do domu?
moze ta panna przestala ciec i juz go u was nic nie trzyma...?

pojęcia nie mam, ale martwię się, że coś mu się stało :(

Posted

Kociabanda2 napisał(a):
pojęcia nie mam, ale martwię się, że coś mu się stało :(

Zapytaj bezpośrednio hycla. Jeśli jeszcze żyje, to on powie, bo w urzędach nigdy nic nie wiedzą, niestety. Oni tylko płacą i nie wiedzą za co.

Posted

Awit napisał(a):
A może zmienił miejsce i poszedł gdzieś dalej

Jakoś to dziwne, bo był na osiedlu długo i dopiero jak zaczął przeszkadzać mieszkańcom to zniknął..................................

Posted

EVA2406 napisał(a):
Zapytaj bezpośrednio hycla. Jeśli jeszcze żyje, to on powie, bo w urzędach nigdy nic nie wiedzą, niestety. Oni tylko płacą i nie wiedzą za co.

a skąd wziąć kontakt do hycla? Z gminy?

Posted

nr to z gminy chyba najlepiej. teraz jest facet z nasielska. straszny typ, strzela do wszystkiego i takie ledwo cieple wrzuca na pake i wiezie cała gromade do chrcynna. warto byloby sie tam osobiscie przejechac ze zdjeciem psa.

Posted

Kurcze :( Wątpię czy ktoś taki w ogóle będzie w stanie mi powiedzieć, jakie psy w ostatnich tygodniach zabrał do schronu :( Ale oczywiście spróbuję uzyskać w gminie kontakt do tego... nie wiem jak nazwać takie bydle... :(