Lulka Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 w tym artykule jest wzmianka o tym "schronisku" http://ulubiency.wp.pl/kat,89794,title,Opieka-nad-psem-czyli-zarobic-na-eksterminacji,wid,12681385,wiadomosc.html?ticaid=1b0af Quote
Kociabanda2 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 [quote name='Lulka']Chycel ktory odlawia psy z waszej gminy zawsze do nich strzela, wiec bez problemu poradzilby sobie z Ciapkiem. Zadzwoncie do urzedu czy nikt go nie zglaszal/odlawial. Czasem tez policja cos wie na ten temat.[/QUOTE] o kurcze, o tym nie wiedziałam :( Nie brałam pod uwagę tego, że komuś mogłoby się udać go złapać, ale w takim wypadku trzeba sprawdzić ten schron :( Zadzwonię do urzędu gminy i na policję. Quote
Kociabanda2 Posted October 11, 2010 Author Posted October 11, 2010 dzwoniłam do urzędu gminy. Nie przypominają sobie by mieli ostatnio jakieś zgłoszenie z naszego osiedla (ostatnie kilka miesięcy temu... ??? ). Podali mi numer do Chrcynna. Zapytałam czemu akurat z tamtym schroniskiem mają podpisaną umowę, bo to podobno straszna mordownia. Pani się zapierała, że oni mieli kiedyś dawno takie sygnały i przeprowadzali kontrolę. Nie stwierdzili żadnych uchybień :/ Ona twierdzi, że w Józefowie jest gorzej... Quote
Kociabanda2 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 Rozmawiałam także z posterunkiem policji w Jabłonnie. Początkowo facet w ogóle próbował mnie zbyć, a jak zobaczył, że się zbyć nie dam to dopiero gadać ze mną zaczął :roll: Nie przypominają sobie takiego zgłoszenia z naszego osiedla. Twierdzą, że od dawna nie mieli interwencji w sprawie psa. Niestety mimo moich próśb nie chcieli sprawdzić tego w systemie :angryy: Podobno mają od nas z osiedla bardzo dużo zgłoszeń i dlatego nie chcieli się przez to przekopywać. Podali mi natomiast numer tel do jakiejś kobiety co na Modlińskiej prowadzi coś takiego jak Psi Raj... :-o żebym u niej pytała... Nie wiedziałam, że na Modlińskiej jest coś takiego. Ciekawe co to??? Próbowałam tam się dodzwonić, ale nikt nie odbierał. Quote
Kociabanda2 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 [quote name='Lulka']nie ma tam Ciapka niestety[/QUOTE] w tym Psim Raju? A co to w ogóle za miejsce? Quote
Lulka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 to maja znajoma, ma psiaki na DT z ulicy i szuka im nowych domów ;-) Quote
Kociabanda2 Posted October 13, 2010 Author Posted October 13, 2010 aaaa No to super :) Dzięki za info. W takim razie nie będę już tam dzwonić. Kurcze pojęcia nie mam, gdzie się ten biedak podziewa :( Quote
Lulka Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 no ja wczoraj bylam u niej i wypytywalam o Ciapka, ale nic nie slyszala o takim psiaku najgorsze, ze nie wiadomo co z ta jego noga:( a moze rozlepic plakaty? w lecznicach u dr Banego, gdzies jeszcze jest po drodze jedna lecznica i moze w kauflandzie? no i mysle, ze na wszelki wypadek warto tez sprawdzic Jozefow. Quote
koosiek Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Nie mam ostatnio na nic czasu i dopiero teraz doczytałam, że Ciapka nie ma :( Mam nadzieję, że się znajdzie... Że to nie robota jakiegoś "życzliwego" :( Quote
Awit Posted October 13, 2010 Posted October 13, 2010 Ja też mam pesymistyczne myśli, ale dlaczego wszystkie tak myślimy.... A może ktoś go poprostu wziął, w jakiś sposób, ktoś nie powiązany z dogo, ktoś kto nie wiedział, że takie są tu plany wobec niego.. Ale znając życie i ludzi to można jednak spodziewać się tego złego<tfu> Quote
Kociabanda2 Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 [quote name='Awit']Ja też mam pesymistyczne myśli, ale dlaczego wszystkie tak myślimy.... A może ktoś go poprostu wziął, w jakiś sposób, ktoś nie powiązany z dogo, ktoś kto nie wiedział, że takie są tu plany wobec niego.. Ale znając życie i ludzi to można jednak spodziewać się tego złego[/QUOTE] Gdyby on do ludzi podchodził to może ktoś by go wziął, ale takiego dzikuska... wątpię by ktoś zdołał go złapać. No nie wiem :( Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 cholera... gdzie on sie podziewa...? troche za dlugo go nie ma... a moze wrocil do domu? moze ta panna przestala ciec i juz go u was nic nie trzyma...? Quote
kakadu Posted October 14, 2010 Posted October 14, 2010 [quote name='Lulka']w tym artykule jest wzmianka o tym "schronisku" http://ulubiency.wp.pl/kat,89794,title,Opieka-nad-psem-czyli-zarobic-na-eksterminacji,wid,12681385,wiadomosc.html?ticaid=1b0af o masz... i wedlug pani urzedniczki w jozefowie jest gorzej?!?! Quote
Kociabanda2 Posted October 15, 2010 Author Posted October 15, 2010 kakadu napisał(a):cholera... gdzie on sie podziewa...? troche za dlugo go nie ma... a moze wrocil do domu? moze ta panna przestala ciec i juz go u was nic nie trzyma...? pojęcia nie mam, ale martwię się, że coś mu się stało :( Quote
EVA2406 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Kociabanda2 napisał(a):pojęcia nie mam, ale martwię się, że coś mu się stało :( Zapytaj bezpośrednio hycla. Jeśli jeszcze żyje, to on powie, bo w urzędach nigdy nic nie wiedzą, niestety. Oni tylko płacą i nie wiedzą za co. Quote
Awit Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 A może zmienił miejsce i poszedł gdzieś dalej Quote
EVA2406 Posted October 15, 2010 Posted October 15, 2010 Awit napisał(a):A może zmienił miejsce i poszedł gdzieś dalej Jakoś to dziwne, bo był na osiedlu długo i dopiero jak zaczął przeszkadzać mieszkańcom to zniknął.................................. Quote
Kociabanda2 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 EVA2406 napisał(a):Zapytaj bezpośrednio hycla. Jeśli jeszcze żyje, to on powie, bo w urzędach nigdy nic nie wiedzą, niestety. Oni tylko płacą i nie wiedzą za co. a skąd wziąć kontakt do hycla? Z gminy? Quote
Neigh Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Kiedys to byla kobieta, ale chyba sie zmienilo..... Quote
Lulka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 nr to z gminy chyba najlepiej. teraz jest facet z nasielska. straszny typ, strzela do wszystkiego i takie ledwo cieple wrzuca na pake i wiezie cała gromade do chrcynna. warto byloby sie tam osobiscie przejechac ze zdjeciem psa. Quote
Awit Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 Tzn strzela usypiaczem i zawozi do schronu? Ależ to stres dla psa, utrata świadomości i przebudzenie w schronie..... Quote
Lulka Posted October 16, 2010 Posted October 16, 2010 ululalnyh wejdzie kilka/kilkanascie do bagaznika - a chodzi o kase... Quote
Kociabanda2 Posted October 16, 2010 Author Posted October 16, 2010 Kurcze :( Wątpię czy ktoś taki w ogóle będzie w stanie mi powiedzieć, jakie psy w ostatnich tygodniach zabrał do schronu :( Ale oczywiście spróbuję uzyskać w gminie kontakt do tego... nie wiem jak nazwać takie bydle... :( Quote
EVA2406 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 A w schronie byłaś? Przecież to nie ma na co czekać !!! Po takich informacjach................ Quote
Recommended Posts