Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bardzo bardzo dziekuję za znaleziezienie i opiekę ....sama nie pamietam czy ja chociaz podziekowałam jak nalezy ..byłam w takim amoku radości ..Fionka ma juz czipa i zgłosiłam do międzynarodowej bazy danych ...zrobiłam szczepienia przeciw chorobom zakaxnym ..bo musiała we wrzesniu ...pan doktor przepisał szczepienia do ksiazeczki fionki ...fionka ma się dobrze ..jest szczęsliwa ..na drugi dzien troche była osowiała ...i na spacerze biegała i szukała piesków za ogrodzeniami i popiskiwała...myslę ze tęskniła za Borysem ....ale uz jest dobrze

• Replies 236
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

fionka była w lipcu odrobaczana ....jest systematycznie ale dostosuje się do zaleceń i odrobacze ja jeszcze w paxdzierniku ....u mnie nie chciała jesc suchej karmy , karmy z puszek ....zadnej kaszy , ryzu, makaronu ....lubiła ser biały, no i surowe mięso i gotowana watróbkę , żaładki, serca itp. jest wybredna albo mnie wykorzystuję ...jak ja jestem szczesliwa ...a Tych ludzi nogdy nie zapomnę ....

Posted

[quote name='tula']Pola M jesteście wspaniałymi ludźmi, wielkie dzięki dla Was za to co zrobiliście dla Fionki:):)
A gdybyście przypdakiem szukali towarzystwa dla pięknego Borysa to akurat pilnie szukamy domu dla porzuconej suni Blanki, która ma lęk separacyjny, więc dom z kochającymi ludźmi i psiakiem kolegą byłby dla niej idealny:) pozwalam sobie załączyć link do wątku:):
http://www.dogomania.pl/threads/192538-Porzucają-psy-w-biały-dzień-!!!-Kolejna-sunia-!!!-RADOM

Pola M - a ja wierzę, że to co zrobiliście dla Fiony odwzajemni się wam i to z nawiązką :)

Popatrzcie na Blankę z powyższego postu...ona niestety NA PEWNO została wywalona. Nie umie sama zostawać w domu, boi się. Trzeba z nią popracować. Jak znajdzie dom dołożymy wszystkich starań, aby pomóc nowej rodzinie Blanki pokonać lęk suni.
Poza tym to po prostu cudo pies :)

Posted

Bardzo dziekuję za miłe słowa. [FONT=Wingdings][/FONT]Borysowi rzeczywiście przydałaby się towarzyszka, ale nie chcemy podejmować decyzji pochopnie. To musi być przemyślana decyzja. Co do suczki to musi być na pewno wielkości odpowiadającej Borysowi, nie może być agresywna, chcielibyśmy, aby była posłuszna i nie uciekała na spacerze, kiedy spuścimy ją ze smyczy. Bardzo ważne też jest to, aby tolerowała kota i nie zrobiła mu krzywdy. W opisie Blanki przeczytałam, ze miała pewne zdarzenie z kotem. Przygarniając ją istnieje duże prawdopodobieństwo, że uśmierci naszego kota:-([FONT=Wingdings][/FONT] , a tego – wiadomo, chcielibyśmy uniknąć.
Fiona będąc u nas również miała opory z jedzeniem suchej karmy oraz kaszy. Z biegiem czasu przyzwyczaiła się jednak, zaczęła jeść to co Borys, czyli mięsne puszki, suchą karmę (bądź wymieszaną karmę z puszką) zupki gotowane przez moją mamę (zjadała to co rzadsze, gęstą część zostawiała Borysowi) oraz przekąski, które trafiały się między posiłkami, czyli zazwyczaj kawałki kanapek. Zjadała również suchary i ususzony chleb. Fiona gustuje również w malinach :D Będąc ze mną w ogródku, sama zrywała je z krzaków i zjadała, także co do jedzenia, wiadomo, że wolałaby dostawać to co lubi najbardziej. Fionka jest po prostu wybredna i gustuje w mięsie, również to zauważyliśmy...

Guest ambird
Posted

wspaniałe wieści :)
Kasiu, wszystkiego najlepszego dal Was :*

Posted

Pola M napisał(a):
Borysowi rzeczywiście przydałaby się towarzyszka, ale nie chcemy podejmować decyzji pochopnie. To musi być przemyślana decyzja. Co do suczki to musi być na pewno wielkości odpowiadającej Borysowi, nie może być agresywna, chcielibyśmy, aby była posłuszna i nie uciekała na spacerze, kiedy spuścimy ją ze smyczy. Bardzo ważne też jest to, aby tolerowała kota i nie zrobiła mu krzywdy. W opisie Blanki przeczytałam, ze miała pewne zdarzenie z kotem. Przygarniając ją istnieje duże prawdopodobieństwo, że uśmierci naszego kota:-( , a tego – wiadomo, chcielibyśmy uniknąć.

Pola M, jeśli myślicie o przygarnięciu towarzyszki dla Waszego Borysa to proponuję byście założyli wątek na forum, w dziale "przygarnę psa". Opiszcie tam jakie warunki oferujecie i czego od suni oczekujecie (łagodna - także do kotów, wielkości zbliżonej do Boryska, itd. - jeśli chodzi o spacery to zawsze wymaga to pewnego okresu czasu pracy z psem, psa trzeba nauczyć przychodzenia na wołanie zanim spuści się go ze smyczy).
Jeśli się zdecydujecie na założenie takiego wątku na pewno pojawi się tam wiele propozycji :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Z własnego doświadczenia napiszę tylko, że dwa psy (w moim przypadku w porywach 4!) chowają się lepiej niż jedynak :eviltong:

święta racja :D zwłaszcza jak ma się domek z ogródkiem, bo w mieszkaniu to może być trochę ciężko, ale w domku... Dwa to minimum :D

Posted

Nutusia napisał(a):
No ja domek mam, z ogrodem. Ale w Wwie w bloku też miałam zestaw boksia+jamniczka - sprawdzał się idealnie! :)

w bloku to nie każdy tak potrafi ogarnąć więcej niż jednego pieska :eviltong: ale fakt, że i pieski i kotki zazwyczaj lubią być do pary :lol: