Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 451
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayshe napisał(a):
wszystkie onki sa psychiczne;) .wlasciciele tez troszku.bo jak mozna na wlasne zyczenie sprawic sobie takiego .hmmm......zebatego kleszcza:cool3: ktory tylko lata jak goopek i ciagle cos nosi w pysku i wogole jest gwizdniety..a zmeczenie tego czegos woooogole nie wchodzi w rachube:roll: :loveu: .no i onki nie posiadaja pamieci krotkotrwalej;) ani dlugotrwalej ani procesow myslowych powyzej stawonoga.
:loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu: :loveu:

hmmmmmmm to w czym jest ten diamencik????:eviltong:

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
hmmmmmmm to w czym jest ten diamencik????:eviltong:
noooo wlasnie w tym wszystkim co piszemy nie?niezauwazylas czy jak?:eviltong: onek to po prostu najlepsiejszy pies na swiecie:loveu: .zycie bez onka jest nudne i monotonne.onek jest dokladnie taki jak opisal stephanitz horanda.pozostawiony bez zajecia jest chodzacym kombinatorem i psujem.jak nie ma nic do roboty to se znajdzie:diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']ewa-jo-do kornika pojedziemy jak ruszymy na zawody do poznania na jesieni.przyjemne z pozytecznym.ja we wrzesniu jeszcze nie bede mogla sie ruszyc-szczeniory:cool1: .
namiary ma juki.
na stronie związku poznańskiego znalazłam cosik dotyczącego zawodów obidience na swiatowej wystawie w Poznaniu :
Mistrzostwa Świata Obedience 2006 w Poznaniu
Zawody odbywają się pod protektoratem FCI. Na zawody można zgłaszać psy i suki wszystkich ras, posiadające rodowody FCI, mające w dniu zawodów ukończone 15 miesięcy.

WAŻNE INFORMACJE DLA UCZESTNIKÓW

1. W Międzynarodowych Zawodach Obedience mogą uczestniczyć psy, które mają w dniu zawodów ukończone 15 miesięcy oraz posiadają rodowody uznawane przez FCI. Muszą także osiągnąć najwyższy poziom w klasie 3 w Obedience w swoim kraju.
6. Na Mistrzostwa mogą zostać przyjęte tylko oficjalne reprezentacje krajów, a ich zgłoszenia muszą być potwierdzone przez macierzystą organizację kynologiczną uznawaną przez FCI.

7. Na zawody można zgłaszać psy zarówno z nie kopiowanymi jak i kopiowanymi uszami i ogonami.

8. W Mistrzostwach mogą brać udział tylko psy umieszczone w katalogu, których zgłoszenia zostaną nadesłane w terminie do 20.09.2006. Na Mistrzostwa Świata Obedience może zostać przyjętych maksymalnie 75 psów, po 25 ocenianych psów na każdy dzień zawodów (trzy dni). W przypadku większej ilości zgłoszeń, o przyjęciu decydować będzie data wpływu opłaty.
Do zgłoszenia prosimy dołączyć następujące dokumenty:
- kopię rodowodu
- kopię certyfikatu obedience uprawniającego do uczestnictwa w Mistrzostwach Świata Obedience 2006
13. Psy agresywne, chore oraz psy nie zgłoszone na wystawę/zawody nie mogą być wprowadzone na teren zawodów.
12. Przy wejściu na wystawę psy będą przebadane przez służbę lekarsko-weterynaryjną. Należy przedłożyć zaświadczenie szczepienia psa przeciw wściekliźnie oraz ważne świadectwo zdrowia psa.
OBSADA SĘDZIOWSKA
Pani Carina Savander-Ranne (FIN)
Pan Johann Kurzbauer (A) Sędzia Główny
Pan Harry de Vries (NL)

Posted

ayshe napisał(a):
ewa-jo.wiemy.ale dzieki za przypomnienie;) :evil_lol:

ale ja nie rozumieć tego. rozumiem że samemu nie mozna się zgłosic ale tam pisze /pkt 1./ że kazdy musi mieć 3-ke żeby wystąpić -czyli zerówki,jedynki i 2-ki nie ma??? czy żeby zdawać w światowej zerówce trzeba mieć 3-ke w zawodach krajowych???

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
ale ja nie rozumieć tego. rozumiem że samemu nie mozna się zgłosic ale tam pisze /pkt 1./ że kazdy musi mieć 3-ke żeby wystąpić -czyli zerówki,jedynki i 2-ki nie ma??? czy żeby zdawać w światowej zerówce trzeba mieć 3-ke w zawodach krajowych???
mistrzostwa sa zdaje sie w trojkach.my nie startujemy tylko jedziemy do kornika.:diabloti:

Posted

Pyros-Aga napisał(a):
duuuzio pifffka :cool3: :evil_lol:
:lol: :lol: :lol: ja to juz wogole nie wspominam o tych dwoch waszych fordowcach sierrowych bo to zakrawalo w lacku na patologie:drink1: :cunao: :cool2:

• 3 weeks later...
Posted

No co tu nic nie słychać?Wyjazd aktualny mam nadzieję:mad: .Ja bym na waszym miejscu nie mogła przepuscić okazji spędzenia z nami trochę czasu.:cool3: :diabloti:
Gdzie tam bedziem spać i ile chcą za taki zaszczyt goszczenia nas?:diabloti: Bo my mielismy być u rodzinki TZa ale jedni mają milion dzieci,a drudzy wielki remont i 2 wielkie psy.I was nie opuścim.:eviltong:

Posted

14ruda-nic nie pisze bo ja nie dam rady.w pazdzierniku mam wazny egzamin z chita,startuje tez [:placz: ]w zawodzikach z chita i shado i jade na te zawody dosc daleko.no i mam do konca listopada jeszcze szczeniory.dzisiaj jestem na etacie kucharki i sprzataczki[uwe wymyslil grafik dyzurow:help1: ]i do 14 mam pranie,gotowanie,sprzatanie....:tard: .

Posted

Ło jesooo toż to dobę Ci trza wydłuzyć:cool1: .Szkoda:-( .Ale przeca można wyjazd przesunąć tak żeby wszyscy mogli,nawet po nowym roku:razz: .Bardzo bym kciała się spotkać z Wami i piesami,a Kórnik to fajna okazja i całkiem blisko.:cool3:
To pomyślcie.:cool1:

Posted

ayshe napisał(a):
14ruda-nic nie pisze bo ja nie dam rady.w pazdzierniku mam wazny egzamin z chita,startuje tez [:placz: ]w zawodzikach z chita i shado i jade na te zawody dosc daleko.no i mam do konca listopada jeszcze szczeniory.dzisiaj jestem na etacie kucharki i sprzataczki[uwe wymyslil grafik dyzurow:help1: ]i do 14 mam pranie,gotowanie,sprzatanie....:tard: .

hehehe czyżby TZ wziął sie za małżonke i wprowadził słynne niemieckie 3x k.Czyli tresserek został sprowadzony do odpowiedniego poziomu :multi: :multi: robi za ....jak to siem po niemiecku nazywa bo ja niemieckiego ni w ząb.:eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

Ewa-Jo napisał(a):
hehehe czyżby TZ wziął sie za małżonke i wprowadził słynne niemieckie 3x k.Czyli tresserek został sprowadzony do odpowiedniego poziomu :multi: :multi: robi za ....jak to siem po niemiecku nazywa bo ja niemieckiego ni w ząb.:eviltong: :evil_lol: :evil_lol: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Hausfrau, Putzfrau, albo jakos tak :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='ayshe']baaaaaaardzo smieszne cfffaniaczki:mad: :evil_lol:
Mam pytanko czy ktoś może sobie wyobrazić tresserka w fartuszku w kwiatki na schludnej sukieneczce podającej obiadek z trzech dań? :crazyeye: bo powiem ze wyobrażnie to ja mam ,ale zamykam oczy i staram się i średnio mi to wychodzi a właściwie to wcale.:diabloti: :diabloti: :evil_lol: :evil_lol: