Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

czy znacie moze jakies karmy ktore maja tluste granulki ?
moja suka jest strasznie wybredna i kupujac duzy worek karmy w polowie juz zaczyna marudzic a ja musze kombinowac dodawac oleju,jogurtu,puszki bo inaczej nic nie zje
jest to bardzo uciazliwe
kupuje karme dla psow aktywnych bo na zwyklym adulcie to pies strasznie chudnie
jest uczulona na rybe wiec karmy rybne odpadaja
probowalismy juz bardzo duzo karm ale zadna jej nie podpasowala
min. josere ,eukanube,brita,brit care, acane, nutre ,wszystkie dla psow aktywnych i best choice (rybna)
suka chetnie je tluste karmy wlasnie , wiec polewam olejem ale na dluzsza mete to niezdrowe

moze znacie jakies karmy ktore takie sa?
wlasnie niedlugo musze zamowic karme i nie mam pojecia co :roll:

Posted

[quote name='Chefrenek']Purina Proplan Lamb & rice[/QUOTE]

a nie wiesz czy wszystkie pp sa tluste czy tylko ten rodzaj ?
wolalbym jednak z pp wersje Performance dla aktywnych

moze jescze jakies propozycje?

Posted

[quote name='gops']a nie wiesz czy wszystkie pp sa tluste czy tylko ten rodzaj ?
wolalbym jednak z pp wersje Performance dla aktywnych

moze jescze jakies propozycje?[/QUOTE]

Dawałam jeszcze tą z łososia. Też tłusta ale jagnięcina bije ją na łeb. Przynajmniej kiedyś tak było.:razz:

Posted

chyba njtlustsza karma na rynku, jest karma dla psow aktywnych, pracujacych, zwlaszcza zima[U] Royal Canin 4800[/U]
rozumiem , ze chodzi ci o sklad , a nie o slizgosc granulek- wystarczy , ze wpiszesz w wyszukiwarke allegro te trzy slowa

Posted

[quote name='Chefrenek']Dawałam jeszcze tą z łososia. Też tłusta ale jagnięcina bije ją na łeb. Przynajmniej kiedyś tak było.:razz:[/QUOTE]
dzieki , bedziemy probowac ta jagneicina raczej

[quote name='Ati']chyba njtlustsza karma na rynku, jest karma dla psow aktywnych, pracujacych, zwlaszcza zima[U] Royal Canin 4800[/U]
rozumiem , ze chodzi ci o sklad , a nie o slizgosc granulek- wystarczy , ze wpiszesz w wyszukiwarke allegro te trzy slowa[/QUOTE]
nie, wlasnie chodzi mi o wyglad granulek
suka jak karma sucha jest "sucha" nie tknie jej
napewno poczytam o polecanej przez Ciebie karmie :)

Posted

[quote name='Ati']jezeli chodzi ci o tlustosc granulek na ich powierzchni to polecam Bento Kronen[/QUOTE]

[quote name='Oliwia.']karma HILLS jest bardzo tłusta wręcz się lepi..miałam HILLS dla szczeniąt ras małych.[/QUOTE]
dzieki !
sprobuje kupic po malym worku i sprawdzimy co jej podpasuje

po tym worku (konczymy eukanube dla psow parcujacyh) sprobuje pro plana bo musze kupic jakis duzy worek , a pozniej bd probowac dalej

Posted

Husse Optimal Energi jest też karmą o podwyższonym poziomie tłuszczu. W Elblągu jest dystrybutor, zadzwoń może podrzuci Ci próbke to zobaczysz czy zasmakuje.

Posted

Pro Plan już nie ma tak tłustych granulek...chyba że nam się takie trafiły kiedyś aż ociekały tłuszczem...
Husse Optimal Energi jest tłuściutkie mieliśmy próbkę i bardzo smakowała moim psom.
Hill's wersja z jagnięciną dla szczeniąt jest bardzo tłusta.

Posted

zdecydowalam sie ze sprobujemy teraz worek hillsa z jagniecina ale dla psow doroslych , zobaczymy
najwyzej bede probowac wszywstko po kolei co poleciliscie :)

Posted

Moje psy jedzą Hills'a Presciption diet l/d - masakrycznie tluste, ręką się im nie podejmuję nasypywać chrupek ;) Jak zabieralam psy do pracy i bralam karme dla nich w woreczku to potem nie moglam jej z tego worka wysypac, bo sie przyklejała :)
Dodatkowo ta karma jest smaczna - czego my juz z moimi niejadkami nie przerobilismy - od royali przez bosche, biomille, orijeny...i zawsze chlopaki mieli dlugie zęby na karmę, też podejrzewalam ze chodzi o jej suchość. Dopiero jak okazalo sie ze maly ma problemy watrobowe, wet nas przestawil na tę karmę. Ona co prawda jest weterynaryjna ( psy wątrobowe cięzko przyswajają, wiec ta karma jest dosc mocno odżywcza), ale je ją rowniez moj zdrowy pies ( nie ma wyjscia- nie mogę go karmic niczym innym bo maly mu podjada, wiec muszą jesc to samo) i nareszcie to cos, co oba jedzą chętnie i bez marudzenia, a i zdrowemu karma sluzy. Weci mowili ze moze na niej tyc, ale nic sie takiego nie dzieje, pies jest okazem "sportowca" ;) i w ogole oba to wulkany energii i radosci :)

Posted

[quote name='dzasta']Pro Plan już nie ma tak tłustych granulek...chyba że nam się takie trafiły kiedyś aż ociekały tłuszczem...
Husse Optimal Energi jest tłuściutkie mieliśmy próbkę i bardzo smakowała moim psom.
Hill's wersja z jagnięciną dla szczeniąt jest bardzo tłusta.[/QUOTE]

Dlatego pisałam, że kiedyś tak było a jak jest teraz nie wiem bo dawno jej nie kupowałam.

Posted

hill jest dobra karma ale nie ma tłustych granulek lepsza jest karma Arden Grange....tez mam psa niejadka próbowałam róznosci purina flatazor arion acana orjen itp jadł najlepiej royala ale zaczoł sie drapac wypróbowałam AG i jest super polecam !!!!

Posted

no nic , pozostaje mi pokupowac kilka workow po 1kg i samemu sprawdzac tlustosc heh
sa rozne zdania co do hillsa i nie wiem czy ryzykowac ;/
musze dzisiaj koniecznie zamowic duzy worek czegos .. i dalej nie wiem co kupic

Posted

Hawanka napisał(a):

z tego co widze nie ma wersji dla psow aktywnych

Ati napisał(a):
i tak powinnas zrobic, oraz na necie sprawdzac przede wszystkim skladniki, ile jest miesa w karmie, i ile reszty wypelniaczy

tak zrobie , zaraz spojze na sklady wszystkich ktore wymieniliscie i wezme narazie ta najlepsza i po 1kg jescze jakies 2 narazie na wiecej nie mam pieniedzy

w kazdym razie dziekuje , sama pewnie jak zwykle kupilabym karme ktore suka by nie chciala jesc

• 2 weeks later...
Posted

kupilismy duzy worek hillsa z tunczykiem
karma jest tlusta ale porownywalnie do eukanuby dla psow aktywnych
ma bardzo jasny kolor nie wiem czy dlatego ze jest rybna czy hilss tak ma , jak nie zapomne poziej dam zdjecia porownujace
pies zjada ja jak kazda inna dosmaczana i z laska , bd probowac dalej wymienionych wyzej karm

• 8 months later...
Posted

Ati napisał(a):
i tak powinnas zrobic, oraz na necie sprawdzac przede wszystkim skladniki, ile jest miesa w karmie, i ile reszty wypelniaczy

najlepiej tak zrobić, tłuszcz zawsze można dodać chyba do karmy osobno ?