Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 336
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciała bym baaardzo ale trzy psy świnka i królik...więc wiecie trochę tego dużo. Poza tym jak na razie nie mogłabym sobie pozwolić na taki wydatek. Może w przyszłości bo w tej chwili mogę sobie tylko pomarzyć:roll:

Posted

[quote name='andzia23']Chciała bym baaardzo ale trzy psy świnka i królik...więc wiecie trochę tego dużo. Poza tym jak na razie nie mogłabym sobie pozwolić na taki wydatek. Może w przyszłości bo w tej chwili mogę sobie tylko pomarzyć:roll:[/QUOTE]

Ja mam dwie papugi i Jazz'a i chyba na drugiego psa by się nie zgodzili rodzice, bo ja bardzo chce :loveu:
po za tym wchodzi w grę tylko pies z rodowodem więc właśnie wiąże się to z większą kwotą.. i też jak na razie pomarzyć sobie mogę o braciszku, albo siostrzyczce dla Jazz'a :roll: :p

Posted

Mnie na razie nie ciągnie do tych wystaw, w sumie przeraża mnie ogrom pracy :eviltong: Pewnie fajne są takie wystawy, słyszałam od wielu osób że strasznie wciągające :cool3: ale ja kupowałam Pącza z myślą o piesku do kochania, o wystawach nawet nie myślałam(mimo że ma metryczkę) :p
A drugiego pieska z chęcią bym kupiła , Pączo by miał kolegę do zabaw, weselej i raźniej by mu było. Oczywiście na razie to nie wchodzi w grę bo ledwo co namówiłam tatę na jednego psa.. :evil_lol:

Posted

[quote name='andzia23']Mi też marzy się pies z rodowodem fajnie by było pojeździć po wystawach.[/QUOTE]

Oj tak... to teraz moje marzenie numer jeden :loveu:

Kiedyś jak Weronika nie myślałam o wystawach, ale teraz strasznie mi się marzą... :loveu:
jest trochę pielęgnacji przy yorku, ale dla mnie to sama przyjemność coś przy Jazzie robić, taki mój odpoczynek, więc myśle że to by było dla mnie takie odprężenie :loveu:

Posted

No to wpadlam jeszcze do Was i juz na 100% uciekam z dogo..
widze nowy banerek w ladnych kolorach:loveu:
a ja myslam ze on ma papiery bo szczeze to na takiego wyglada:loveu:

Posted

[quote name='Connected']Odpoczynek to to jest jak pies jest grzeczny , a nie taki jak mój Pącz :diabloti:[/QUOTE]

Jazz też był niegrzeczny, ale wygrałam z nim :evil_lol:

Posted

[quote name='chrupcia']Oj tak... to teraz moje marzenie numer jeden :loveu:

Kiedyś jak Weronika nie myślałam o wystawach, ale teraz strasznie mi się marzą... :loveu:
jest trochę pielęgnacji przy yorku, ale dla mnie to sama przyjemność coś przy Jazzie robić, taki mój odpoczynek, więc myśle że to by było dla mnie takie odprężenie :loveu:[/QUOTE]

Z tę pielęgnacji to nie jest aż tak dużo jak na początku się wydaje;).Mnie na początku przerażało wszystko: częste kąpiele, papiloty , koczki ,wystawy.Teraz okazuje się,że na każdego pieska trzeba przeznaczyć na pielęgnację dwie godziny tygodniowo i jest OK (zdjąć papiloty, wykąpać , założyć papiloty :lol:)Plus jak trzeba przeczesać kitkę czy poprawić papiloty na pyszczku.I tylko tyle :lol: Już większym problemem są kosmetyki (ich ceny:evil_lol:).

Posted

[quote name='chrupcia']Oj tak... to teraz moje marzenie numer jeden :loveu:

jest trochę pielęgnacji przy yorku, ale dla mnie to sama przyjemność coś przy Jazzie robić, taki mój odpoczynek, więc myśle że to by było dla mnie takie odprężenie :loveu:[/QUOTE]

Dla mnie to tez sama przyjemność go kąpać, czesać itp. a później podziwiać.

[quote name='Pegaza']No to wpadlam jeszcze do Was i juz na 100% uciekam z dogo..
widze nowy banerek w ladnych kolorach:loveu:
a ja myslam ze on ma papiery bo szczeze to na takiego wyglada:loveu:[/QUOTE]

A dziękuję mąż mi zrobił banerek.
No niestety nie ma papierów.

[quote name='slawi']Z tę pielęgnacji to nie jest aż tak dużo jak na początku się wydaje;).Mnie na początku przerażało wszystko: częste kąpiele, papiloty , koczki ,wystawy.Teraz okazuje się,że na każdego pieska trzeba przeznaczyć na pielęgnację dwie godziny tygodniowo i jest OK (zdjąć papiloty, wykąpać , założyć papiloty :lol:)Plus jak trzeba przeczesać kitkę czy poprawić papiloty na pyszczku.I tylko tyle :lol: Już większym problemem są kosmetyki (ich ceny:evil_lol:).[/QUOTE]

Ja tez myślałam, że przy yorku będzie dużo roboty ale to rzeczywiście nie prawda.

[quote name='Connected']no to dobrze:evil_lol: , bo u mnie to Pącz uparty a ja czasem za uległa:oops:[/QUOTE]

Ale jak tu nie ulec jak patrzą na Ciebie takie dwa śliczne oczka.

Posted

[quote name='slawi']Z tę pielęgnacji to nie jest aż tak dużo jak na początku się wydaje;).Mnie na początku przerażało wszystko: częste kąpiele, papiloty , koczki ,wystawy.Teraz okazuje się,że na każdego pieska trzeba przeznaczyć na pielęgnację dwie godziny tygodniowo i jest OK (zdjąć papiloty, wykąpać , założyć papiloty :lol:)Plus jak trzeba przeczesać kitkę czy poprawić papiloty na pyszczku.I tylko tyle :lol: Już większym problemem są kosmetyki (ich ceny:evil_lol:).[/QUOTE]

W sumie to tak, mnie się kiedyś też wydawało że roboty dużo, ale teraz aż tak nie, jak się dojdzie w zakładaniu papilotów do wprawy to w sumie szybko dzie (kiedyś próbowałam) ;)

ceny kosmetyków, wystaw i dojazdów to trzy najwyższe przeszkody do tego żebym na nie uczęszczała, bo kosmetyki są drogie, za wystawe trzeba zapłacić, a dojazdy to też czasami nie ma czym dojechać i zależy gdzie kto mieszka, bo koło mnie nie ma za dużo wystaw w regionie.

Posted

[quote name='chrupcia']W sumie to tak, mnie się kiedyś też wydawało że roboty dużo, ale teraz aż tak nie, jak się dojdzie w zakładaniu papilotów do wprawy to w sumie szybko dzie (kiedyś próbowałam) ;)

ceny kosmetyków, wystaw i dojazdów to trzy najwyższe przeszkody do tego żebym na nie uczęszczała, bo kosmetyki są drogie, za wystawe trzeba zapłacić, a dojazdy to też czasami nie ma czym dojechać i zależy gdzie kto mieszka, bo koło mnie nie ma za dużo wystaw w regionie.[/QUOTE]

A koło mnie to praktyczne wcale nie ma wystaw i na żadnej jeszcze nie byłam żeby sobie chociaż popatrzeć. W Gdańsku 23.10 ma się odbyć I love mój York czy może któraś z was się tam wybiera? Bo ja z chęcią bym pojechała.

Posted

[quote name='andzia23']A koło mnie to praktyczne wcale nie ma wystaw i na żadnej jeszcze nie byłam żeby sobie chociaż popatrzeć. W Gdańsku 23.10 ma się odbyć I love mój York czy może któraś z was się tam wybiera? Bo ja z chęcią bym pojechała.[/QUOTE]
Na upartego to do Olsztyna i Dobrego Miasta też masz niedaleko ;) Jedną panią z Elbląga widuję prawie na każdej wystawie.

Posted

[quote name='chrupcia']Ja też nie byłam nigdy na wystawie, ale pare razy w roku są wystawy gdzieś za miastem np. Krosno, Przemyśl.[/QUOTE]

Może w końcu gdzieś się wybiorę i zobaczę jak to wygląda i w ogóle.

[quote name='*kleo*']Na upartego to do Olsztyna i Dobrego Miasta też masz niedaleko ;) Jedną panią z Elbląga widuję prawie na każdej wystawie.[/QUOTE]

Rzeczywiście do Olsztyna nie mam aż tak daleko. Tylko muszę się zorientować kiedy bedzię wystawa.

[quote name='Borówka16']Hej Andzia :p
Banerek śliczny :loveu:
Zdolny mężuś ;)[/QUOTE]

Dziękuje bardzo, przekaże :lol:

Posted

[quote name='andzia23']Rzeczywiście do Olsztyna nie mam aż tak daleko. Tylko muszę się zorientować kiedy bedzię wystawa.[/QUOTE]
Olsztyńska jest zawsze na początku lipca ;)

Posted

Cześć Oskarki:)Jak masz możliwość to nie wahaj się długo,bierz męża "pod rękę"i jedzcie zobaczyć jak wyglądają wystawy,ogólnie fajna impreza,dużo psów....dużo szczekania heh:)dużo jest też zwiedzających,u nas wczoraj ludzie ,którzy przyszli oglądać wystawę podchodzili do naszego stolika,rozmawiali zdjęcia robili,tacy wszyscy sami swoi ,dlatego warto obejrzeć jak to wszystko się odbywa.

Posted

[quote name='agamewa']Cześć Oskarki:)Jak masz możliwość to nie wahaj się długo,bierz męża "pod rękę"i jedzcie zobaczyć jak wyglądają wystawy,ogólnie fajna impreza,dużo psów....dużo szczekania heh:)dużo jest też zwiedzających,u nas wczoraj ludzie ,którzy przyszli oglądać wystawę podchodzili do naszego stolika,rozmawiali zdjęcia robili,tacy wszyscy sami swoi ,dlatego warto obejrzeć jak to wszystko się odbywa.[/QUOTE]

Cześć Aga:smile:
Wiesz chyba tak zrobię. Fajnie będzie zobaczyć tyle yorków w jednym miejscu.