Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzisiaj odbyła sie krajowa wystawa psów w Raciborzu.
Wystawa maleńka, ale mająca swój urok.
Staffików było zaledwie 10. Sędzia - Petr Rehanek (Cz)

PSY
klasa młodzieży
Canaveral Staff MIGDAŁ - ocena doskonała, Zw.Mł.

klasa otwarta
SIMBA Mendog - CWC (niestety bez zdjęcia)

klasa championów
BETA Redbull - CWC, BOS, BOB

SUKI

klasa młodzieży
1. TOSCAM MADONNA Mendog - Zw.Mł.
2. NICE AND SPICY Fransimo Bohemia- dosk.
3. BETA Stawka Większa niż Życie - dosk.:multi: :multi:

NICE AND SPICY Fransimo Bohemia (z jakimś czeskim szczeniaczkiem)

BETA Stawka Większa niż Życie - dosk.:multi: :multi: (debiut na wystawie)

klasa otwarta
1. AYKA Stawka Wieksza niż Życie - CWC, BOS:multi: :multi: :multi:
2. TYRONE POWELL Mendog - dosk.
3. Sirius FIONA - bdb.

Sirius FIONA

AYKA Stawka Wieksza niż Życie:loveu: :loveu: :loveu:

Posted

Marta Chmielewska napisał(a):
Gratulacje, szczególnie dla pięknej Ayki ;):multi::multi::multi::multi:
Czy mi się wydaje czy Migdał ma uszy jak naleśniki? :roll:

...:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

Czy mi się wydaje czy Migdał ma uszy jak naleśniki? :roll:

...Ci się nie wydaje.:evil_lol: Czasami lewe ucho mu się "składa" ale to naprawdę czasami. Pies ma już 1,5 roku i nie sądzę, by to się zmieniło.

Wg mnie o urodzie staffika decyduje w dużej mierze jego głowa, a charakteru tej głowie nadają własnie uszy.
Może jestem na tym punkcie przewrażliwiona, bo Ayka też ma ciężkie ucho i przez takie a nie inne uszy przegrała np. w Nitrze (była o ucho od zwycięstwa:evil_lol: ).

No ale jak widać, nie każdy sędzia przywiązuje do tego taką wagę.

A'propos sędziowania - pan Pert Rehanek jest sędzią z klasą. Po pierwsze z każdym wystawiającym się przywitał. Bardzo dokładnie sprawdzał psy ale jednocześnie bardzo sprawnie. Opisy są naprawdę obszerne i wskazują na wszystkie istotne cechy. Chciałoby się więcej takich sędziów.

Posted

Ach, czyli jednak ze mną wszystko ok ;)
Miałam przyjemność spotkać się z panem Rehankiem rok temu w Sopocie i też mam bardzo miłe wspomnienia. To sędzia, do którego z przyjemnością wybrałabym się jeszcze raz, tym bardziej, że Penny bardzo mu się podobała :evil_lol:;)
Faktycznie, człowiek wysokiej kultury, z każdym się przywitał, powiedział co myśli o psach, umiechnięty i zaangażowany (to cenię).

Posted

Właścicielom "Naleśnika" (jak niektórzy go nazywają) zostaja wynagodzone czyny - ich serce, jakie mu ofiarowali - jak pewnie niektórzy wiedzą , piesek przebywa z obecnymi właścicielami od niedawna - ja życzę mu z całego serca nawet Int.Ch. - .... czasem nie ważne jest jak psiak wygląda, ale ważna jest RADOŚĆ , SZCZERA RADOŚĆ właścicieli !!!!!! - to jest to coś, czego czasem ludziom brakuje - umiejętność cieszenia się z czyjegoś szczęścia!!!!
Pozdrawiam

Posted

ja rowniez cenie sobie tego sedziego. i rzeczywiscie, człowiek z klasą. a mial byc jurek :eviltong::diabloti::roll: udalo sie nam :lol:

czy Ayka to ta stafinka 'rasistka' ktorej pani tlumaczyla ze nie wszystko musi byc czarne? ;):lol::p

Posted

wera99 napisał(a):
Właścicielom "Naleśnika" (jak niektórzy go nazywają) zostaja wynagodzone czyny - ich serce, jakie mu ofiarowali - jak pewnie niektórzy wiedzą , piesek przebywa z obecnymi właścicielami od niedawna - ja życzę mu z całego serca nawet Int.Ch. - .... czasem nie ważne jest jak psiak wygląda, ale ważna jest RADOŚĆ , SZCZERA RADOŚĆ właścicieli !!!!!! - to jest to coś, czego czasem ludziom brakuje - umiejętność cieszenia się z czyjegoś szczęścia!!!!
Pozdrawiam

Wera, mieszasz pojęcia. Nikt nie napisał, że ten pies jest głupi a jego właściciele to buraki, oceniamy go czysto wystawowo, nie angażując się w życie prywatne wystawców i ich psów. Ponadto nie ma napisane na czole, co się w jego życiu działo dobrego i złego. Skoro ktoś decyduje się na wystawianie psa, decyduje się na ocenę nie tylko przez sędziego ale i innych wystawców oraz posiadaczy suczek hodowlanych w tym wypadku, ewentualnie zainteresowanych w przyszłości kryciem itp.
Może i jest to super pies jako przyjaciel, ale każdy nasz pies właśnie taki jest a jeśli został kupiony z myślą o wystawach, poza szczerą miłością i radością jaką niewątpliwie niesie posiadanie stafika, warto popatrzeć dogłębniej na jego anatomie. Właściciele Naleśnika niewątpliwie myślą o karierze wystawowej, skoro udało im się uzyskać tytuł Młodzieżowego Championa :-)
Jak możesz zobaczyć stafikowcy (i nie tylko) są wyjątkowo tolerancyjni i cieszą sie cudzym szczęściem, czego widoczne ślady pozostają niemal wszędzie na tym forum. Gratulacje odnosiły się do wszystkich zwycięzcow, także Naleśnika :lol:

Posted

Marta, woadomo, iż dyskusja ta rozciągnąć się może w ... nieskończoność, szczególnie, gdy przeglądać temat zacznie pewien poeta......
Tak jak napisałam, czasem warto cieszyś się z czyjegoś szczęścia (w tym przypadku nikt nie ucierpiał - Naleśnik nie miał konkurencji - a tytuł jego jest przemiłą KOLEKCJĄ)
pZDR

Posted

[quote name='Alojzyna']Owszem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Białe też jest piękne:loveu: :loveu:

białe z pręgowanym - też:loveu:

ojeej jak milo!!! :crazyeye::razz::razz::multi::multi::multi:

ta biala to nasza kolezanka aksamitka, zlota medalistka w posredniej, a pregowane to moje cocolino :D ktora zreszta ma tu swoj topic. :) jak fajnie, wszedzie wielu dogomaniakow. no i gratulacje dla ayki!!

Posted

Ja również dołączam do gratulacji! :D śliczne zdjęcia i piesy :D Alu wydaje mi się czy Ayka się jeszcze troszku zmieniła, nie poznałam jej głowy nie wiem czemu...

Posted

Wera co złego to nie ja ;)

i vice versa ;-) :popcorn:
Pozdrawiam
Kasia

ps
myślę, iż obecni właściciele Frittera są na tyle rozsądni, iż nie będą go powielać - tylko dlatego, że ma jakiś tytuł

Posted

oby oby :cool3:

Marto gdybyś chociaz w połowie była tak niezwykle urocza jak Twoja suczka :evil_lol: ;) (to za te związane lapki ;))
zaproszenie nadal aktualne do Torunia :cool3:

Posted

[quote name='Patka']oby oby :cool3:

Marto gdybyś chociaz w połowie była tak niezwykle urocza jak Twoja suczka :evil_lol: ;) (to za te związane lapki ;))
zaproszenie nadal aktualne do Torunia :cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol:Patka ...bo cię Marta pogoni ze swoją Penulą :razz:

Gratulacje dla wszystkich:multi::multi::multi:

A ja przespałam , bo wydawało mi sie ze Racibórz jest w lipcu :shake:a tak liczyłam ze zobaczę Coco:p

Posted

Serdecznie Gratuluję Wszystkim Wygranym. Alojzyna :klacz::multi: .

I przy okazji pozdrowienia dla migdałowego pieska. Strasznie mi kogos przypomina....:cool3:

Posted

[quote name='Alojzyna']Owszem:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Białe też jest piękne:loveu: :loveu:

Alojzyna czy masz może więcej fotek mojego białego potfora ?? Jeśli tak to plis wyślij mi na maila emara@tlen.pl Będę baaaaaaardzo wdzięczna :)

Posted

Wróciliśmy dopiero z Helsinek, tak to jest jak się jedzie przez Kaliningrad (he, he) :evil_lol: , ale też chcielibyśmy przyłączyć się do gratulacji dla wszystkich wystawców, a szczególnie dla Ciebie, Alu :multi: :multi: :multi: :multi: !!!