Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='jambi_']no dobra, w razie czego będę świadkiem, że tak właśnie powiedziała

ja już też mam pozapisywane - nawet na gg mi obiecywała :evil_lol:

Dziś rano była pięęęękna kupa na dworze :loveu: a Bibi jaka zadowolona! zrobiła, zakopała wszystkimi czterema łapami i dawaj brykać jak zajączek :loveu: kochany skarbuś, dziś będą wyniki, mam stracha deczko bo poniekąd od nich zależy jej szansa na adopcję... no i to czy będzie można wyczyścić jej zęby z tego kamienia ohydnego... wetka wczoraj obejrzała zęby i stwierdziła, że może Bibi nie jest az tak stara jak się wydaje, że może to "tylko' tak ją ktoś strasznie zaniedbał :shake:

Posted

Dzwoniłam do weta zapytać o wyniki - morfologia jest w porządku :) biochemia - lekko podwyższony mocznik i fosfataza zasadowa, reszta OK - czyli tragedii nie ma uffff nie wiem jak wyniki moczu bo nie mógł znaleźć, a straszny młyn tam mają o tej porze :shake: pojadę jutro odebrać wyniki to ustalimy co dalej - prawdopodobnie dostanie antybiotyk na te zęby, jak zbijemy stan zapalny to będzie miała wyczyszczone

Posted

ja jak to ja - będę spokojna jak zobaczę na własne oczy te wyniki, bo ten wet co mi je sprawdzał to tak dość róznie ma z interpretacją, ale no mam nadzieję, że nie jest źle, no i ciekawa jestem jak ten mocz, ale to jutro

Posted

andegawenka napisał(a):
...ale Pani ma wymagania fiu fiu , niech mu pluszowego słonia kupi by mógł miec za co ciągać. Psiego ogona jej się zachciało i to żywego...

noo to sznaucer jak znalazł - z kopiowanym ogonem :roflt:

Posted

Cioteczki ale o co chodzi,przeciez wiadomo jak jest małe dziecko to czasem pociagnie to nie znaczy ze ma dziecko meczyc psa.
Sama mam małe dziecko wszedzie chodzace i takie sytuacje sa nieuniknione

Posted

lika1771 napisał(a):
Cioteczki ale o co chodzi,przeciez wiadomo jak jest małe dziecko to czasem pociagnie to nie znaczy ze ma dziecko meczyc psa.
Sama mam małe dziecko wszedzie chodzace i takie sytuacje sa nieuniknione

lika, ja myślę, że nie do końca o to chodzi ;) z drugiej strony andegawenka nie przesadzajmy, Pani ma po prostu sprecyzowane wymagania :)
tyle, że w tym przypadku jak dla mnie miniatura odpada w przedbiegach - za mała (Pani chce średniego, dużego), nie nadaje się do budy i -wybaczcie - ale miniatura nie ma aż tak "wspaniałego" podejścia do dzieci, mówię to z doświadczenia, moje mini jak mają dość albo przed małym uciekają albo - Balbina - dziabią.

Posted

ja wiem lika - wiem bo mam w domu dwoje małych dzieci - ale nie podejmę się ryzyka zagwarantować tej pani, że któryś ze sznaucerów będzie pozwalał na ciągniecie za ogon - nie ma teraz "na stanie" takiego, który byłby sprawdzony pod tym kątem :shake: a zwłaszcza takiego, którego chciałabym żeby mieszkał w budzie... o Asterixie nie wiemy NIC - bo tekst, którym ogłaszała go tamta ***** która go oddała na Paluch, był skopiowany z allegra innego psa kropka w kropkę - ona chciała psa się pozbyć za wszelką cenę i ma go w d-e już o czym świadczy fakt, że zakazała nam uzywać zdjęć z domu, które ona zrobiła...

Posted

:smile:Myślę że jednak nie przesadzam. Owszem Pani ma sprecyzowane wymagania ale jakie!??! To ma być pies ideał. Ostatnio przeżyłam dwa powroty z adopcji właśnie w obu przypadka były dzieci. W jednym na szczęście bardzo szybko oddano, ale w drugim trzeba było siła zabrac po ponad roku od adopcji, zagłodzoną z zanikiem mięśni bokserkę. Może dlatego jestem bardziej ostrożna. Tu nie chodzi o dzieci, takie są, wszystkiego się uczą, ale nad takim stadkiem musi być rozważna kontrola dorosłego...Mam nadzieję że znajdziecie takiego spokojnego pieska...:smile:

Posted

Bibi jest strasznie słodka - jak chce jeść (a chce niemal nieustannie) to stoi się gapi - tak intensywnie się gapi, że aż się trzęsie - oczywiście ja widzę w tym objaw chorobowy, no ale może nie? :oops: chciałabym w najbliższych dniach zabrać ją do weta, który leczy moja Pepę z Cushinga, tylko to dość daleko jest i muszę mieć pół dnia wolnego :/ no ale któregoś dnia się wybiorę bo chcę żeby ocenił czy trzeba jej robić test hamowania czy nie Robi się fajniutka - zaczyna się bawić - przypływ najlepszego nastroju ma jak zrobi qpę :evil_lol: wtedy dziarsko zakopuje łapami i podskakuje z radością - dziś nawet pozaczepiała Dropsa do zabawy - ogólnie fajnie się cieszy do psów moich jak się z nimi spotka np na spacerze :lol: chyba jej te kudełki lichutkie ogolę bo i tak jak jest chłodno to ubieram jej ubranko, a będzie lepiej wyglądała bo teraz to tak jej sterczą te piórka - tylko czekam aż wet je zobaczy

Posted

malawaszka napisał(a):
Bibi jest strasznie słodka - jak chce jeść (a chce niemal nieustannie) to stoi się gapi - tak intensywnie się gapi, że aż się trzęsie - oczywiście ja widzę w tym objaw chorobowy, no ale może nie? :oops: chciałabym w najbliższych dniach zabrać ją do weta, który leczy moja Pepę z Cushinga, tylko to dość daleko jest i muszę mieć pół dnia wolnego :/ no ale któregoś dnia się wybiorę bo chcę żeby ocenił czy trzeba jej robić test hamowania czy nie Robi się fajniutka - zaczyna się bawić - przypływ najlepszego nastroju ma jak zrobi qpę :evil_lol: wtedy dziarsko zakopuje łapami i podskakuje z radością - dziś nawet pozaczepiała Dropsa do zabawy - ogólnie fajnie się cieszy do psów moich jak się z nimi spotka np na spacerze :lol: chyba jej te kudełki lichutkie ogolę bo i tak jak jest chłodno to ubieram jej ubranko, a będzie lepiej wyglądała bo teraz to tak jej sterczą te piórka - tylko czekam aż wet je zobaczy

:loveu::loveu::loveu:
może ona tak jak Myszor - zamiast starowinki w demona ruchu się przepoczwarzy :cool3:

a gdzie ją trzymasz? nie są wszystkie razem?