Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 505
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

KateBono teraz mi musicie zdradzić przepis na to mięsko :lol: co to jest? bo moje psy oszalały jak to zwąchały :lol: :mdleje:

aha no i jakas bzdura była z tym, ze niunia nie lubi dzieci - cieszy się do mojej siostrzenicy, chyba, ze jakies dzieciory były upierdliwe dokuczacze... to uchylanie się od ręki to chyba z powodu słabszego wzroku i ona po prostu późno widzi, że ktoś się zbliża - tak mi się wydaje

aaa no i oszczekała mi kota :lol: dzikusa, którego gonią wszystkie psy, Jogi nie gonią... Fifkę czasem, a Dzikus ma przes*ane

Posted

O rany! Nie pomyślałam:oops:= dałabym więcej ale pomyślałam, że sznupcia nie chce jeść cupek( bo te chore ząbki) i na dzisiaj by miała a jutro byś wymyśliła co jej dawać. No i Paulina by mnie" przegoniła :evil_lol:"jak bym z 5 kg chociaż dała.

Co do dzieci to pani ze schroniska tak powiedziała jak wróciła z adopcji. Była tam dokładnie dwa dni i rodzina , która ją przywiozła z powrotem ( to był powód i alergia tej pani:shake:)

A z naszymi kotami witała się "ogonek" merdał to stwierdziłyśmy, że kotom nic nie zrobi bo jest nastawiona pokojowo:lol:

Posted

KateBono napisał(a):
O rany! Nie pomyślałam:oops:= dałabym więcej ale pomyślałam, że sznupcia nie chce jeść cupek( bo te chore ząbki) i na dzisiaj by miała a jutro byś wymyśliła co jej dawać. No i Paulina by mnie" przegoniła :evil_lol:"jak bym z 5 kg chociaż dała.

Co do dzieci to pani ze schroniska tak powiedziała jak wróciła z adopcji. Była tam dokładnie dwa dni i rodzina , która ją przywiozła z powrotem ( to był powód i alergia tej pani:shake:)

A z naszymi kotami witała się "ogonek" merdał to stwierdziłyśmy, że kotom nic nie zrobi bo jest nastawiona pokojowo:lol:

hahaha nie no - mięsko będę jej gotowała chociaz dziś dałam jej mięsko z kilkoma chrupkami i wsunęła więc zobaczymy jak to będzie, ale serio pytałam co to za mięsko - będę takie kupować bo smakuje gałganom :lol:

z tym nielubieniem dzieci i alergią to pewnie była bujda... wzięli ją bo "rasowa" a w domu zobaczyli, ze to staruszka więc trzeba było wymyślić jakąś wymówkę... ehh ludzie ludzie - ona jest taka słodka, na spacerki to chyba będziemy chodzić w ubranku bo marznie, a tu u nas chłodno od łąki wieczorami już, no i zachrypnięta jest dość mocno - pewnie po schronisku przeziębiona i troszkę kaszlała jak do kota się rwała :lol: gałgan będzie z niej niedługo jak ze wszystkich co do mnie trafiają :evil_lol:

Posted

nie zauważyłam,że zachrypnięta, bo u nas nie szczekała :shake:
załóż ciocia ubranko, ten brzusio łysiutki, niech nie marznie biedactwo...
smutno mi okropnie, ale pocieszam się, że teraz trafiła do sznupkowego raju
no i ma kumpli nareszcie, bo nasze ją trochę chyba onieśmielały gabarytami
kotka pogoniła, ha, zdrowy objaw, dobrrryyy chomik :evil_lol:

Posted

no i nie chcą mi zdradzić co to za mięsko przysłały :obrazic:

noo gonić kotka nauczyła się od mojej Pepy :roll: pokazała jej jaka to fajna zabawa jak byłysmy na spacerze.... bo koty z nami chadzają :lol:

Posted

ooo wypluj te straszliwe cyfry! zobaczymy po jakimś czasie u mnie - czy będzie się zbierać ładnie czy nie - bo może to tylko zaniedbanie :roll: mięsnie odbuduje na spacerkach, żeby tylko pogoda nam pozwoliła duuzo spacerować

Posted

ULKA12 napisał(a):
To taka mała maskoteczka i jak ja odpicujesz to szybko znajdzie domek.

noo taka mała stara maskoteczka... mam nadzieję, że się uda w miarę szybko, tylko z tym odrastaniem włosków :( aaaaaa ciągle mam same łysole :lol:

Posted

Blisss napisał(a):

na plecach już?

bankowo :loveu:

edit: skleroza... malawaszka, dziś na nasze konto wpłynęło 20 zł od Ciebie
(dla innych zainteresowanych - poprosiłam o zwrot za opłatę schroniskową)
bardzo dziękuję

Posted

No to pierwsza nocka za nami :) było całkiem spokojnie aż do switu (nie wiem o której świta?) wtedy to malizna wstała i bez ceregieli wysikała się w przedpokoju - obudził mnie strumień :lol: wstałam więc i wyszłyśmy, była kupka - niestety niezbyt ładna... ciemna i rzadka (wczoraj była i ładna i brzydka) - mam nadzieję, ze to tylko stres, zaraz nagotuję ryżyku i będzie dietka delikatna.

Niestety mam kilka niepokojących mnie spostrzeżeń - pojedziemy na badania - za kilka dni i trzeba zbadać: wątrobę (te kupy ciemne), nerki (zapach z pyszczka niepokojąco przypomina mocznicowy zapach Bolusia - czyżby az tak duże podobieństwo? :( oby nie! ), zrobimy badanie krwi i USG, ogląd zęboli bo panna je bardzo delikatnie, ogląd uszu bo a nuż to jej niesłyszenie spowodowane jest zatkanymi kanalikami? wątpię ale zajrzymy co tam siedzi, na brzuszku wymacałam guzek - co za idiota podczas sterylizacji nie usunął tego?! nie jest duży, ale można bylo od razu wyciąć wrrrr...

Posted

malawaszka napisał(a):

noo gonić kotka nauczyła się od mojej Pepy :roll: pokazała jej jaka to fajna zabawa jak byłysmy na spacerze.... bo koty z nami chadzają :lol:

jaaa.... Pepa się z Nią zaprzyjaźniła???

ja mam nadzieję, że z tymi podejrzeniami chorobowymi przesadzasz i jak zwykle wyolbrzymiasz...