Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lucy to młoda suczka, niewielka, kochana...nie ma na tym świecie nikogo kto by ją kochał...poza jedną dziewczynką, która dostała ultimatum od rodziców, że do niedzieli pies ma zniknąć - nie ważne jak...:-( dziewczynka przygarnęła suczkę na początku wakacji i teraz ma określony czas na pozbycie się jej. sama nic nie wymyśli, więc obiecałam jej pomóc. znajdźmy proszę DT! Sunia jest mała, grzeczna, zachowuje czystość. Jeśli nic nie znajdziemy to wyląduje na ulicy.
Sunia dostała na imię Lucy, bardzo pokochała dziewczynkę i na każdym kroku okazuje jej wdzięczność za to, że została otoczona opieką. Szkoda, że los kolejny raz postanowił zawieść tego psa. Nie pozwólmy jej wylądować znowu na ulicy, nie zrozumie - przecież się starała, była grzeczna i wszystko robiła tak jak należy...proszę o pomoc :placz:

[SIZE=4][COLOR=Red]05.09.2010r - Lucy pojechała do nowego domu :D dziękuję wszystkim za szybką reakcję na mój apel ! [/COLOR][/SIZE]:loveu:

[IMG]http://img814.imageshack.us/img814/5859/zdjcie0113v.jpg[/IMG]
[IMG]http://img827.imageshack.us/img827/108/zdjcie0115y.jpg[/IMG]
[IMG]http://img690.imageshack.us/img690/597/zdjcie0114sm.jpg[/IMG]
[IMG]http://img808.imageshack.us/img808/7821/zdjcie0116.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='malawaszka']ja widzę normalnie - daj nr telefonu to dorzucę niunię na allegro zbiorowe[/QUOTE]

fakt, już też widzę normalnie. coś mój komp szaleje.
784-378-280, dzięęęęęęęęęki :*

Posted

[quote name='Ulaa']Jaka śliczna sunia i do tego młoda! napewno nie będzie długo czekać na domek :)[/QUOTE]

no właśnie, tylko do niedzieli raczej DS nie znajdziemy. dlatego tak bardzo potrzebny DT :(

Posted

[quote name='missieek']czy ona jest szczepiona? pewnie nie?[/QUOTE]

wydaje mi się, że jest. z tego co pamiętam to dziewczynka była z nią u weta i założyła jej książeczkę, więc coś wet robić przy niej musiał. jutro przedzwonię i sprawdzę. jak nie jest to ja ją zaszczepię.

Posted

[quote name='elinka']A dlaczego rodzice każą tej dziweczynce pozbyć się psa? Może jest jakiś problem, któremu mogłybyśmy zaradzić?[/QUOTE]

też tak myślałam, ale niestety jest tak, że dziewczynka bez zgody rodziców przygarnęła suczkę a oni absolutnie nie tolerują tego faktu i do niedzieli kazali jej się pozbyć psa. wcześniej sunia błąkała się po osiedlu i była dokarmiana przez tamtejszych mieszkańców. Nie może wrócić na ulicę, nie może zostać kolejny raz porzucona przez człowieka, bo to będzie dla niej straszne. Wiem, że jeśli do niedzieli nic nie zrobimy to tak się właśnie stanie i nie mogę na to pozwolić. Ja niestety nie mogę jej wziąć na DT, choć bardzo bym chciała. Potrzebujemy kogoś kto zaoferuje choć awaryjnie w swoim domu kącik dla tej panienki. Ona jest grzeczna, cichutka i wszystkiego nauczona. Ładnie chodzi na smyczce. Dt to dla niej teraz jedyna szansa.

Posted

[quote name='bahlsa']Kenny, poproś o jeszcze chwilę czasu. Podsyłam ją do domków, które odpowiedziały na ogłoszenie z Dziennika. Może ktoś ją wybierze?[/QUOTE]

niestety nie mamy już w ogóle czasu...jutro muszę stamtąd odebrać małą. Pojadę z nią do Krakowa i tam mogę ją przetrzymać do poniedziałku, później muszę wracać i nie mam gdzie jej umieścić :( sytuacja jest więc nieco krytyczna.

Posted

tak, zgadza się. Lucy już od wczoraj w nowym domu :) przede wszystkim ogromne podziękowania dla bahlsy za expresowe rozreklamowanie suni i za opłacenie sterylki. właściwie to za znalezienie jej tego jedynego domku :) Lucy dzisiaj przeszła zabieg sterylizacji aborcyjnej (było 8 maleństw) :( gdzie byśmy znalazły domy dla takiej gromady? :( teraz mała dochodzi do siebie. Życzę samych radości z Lucy jej nowym właścicielom :)

p.s. były jeszcze dwa telefony o Lucy (jeden od bahlsy i jeden z aukcji malawaszki) - skierowałam na stronę missieek po wybór innego psiaka ;)