Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 579
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U nas zima na całego! Wszędzie biało ... śniegu mnóstwo :lol:
Milka jest nim zachwycona :lol: Buszuje w zaspach że prawie jej nie widać, skacze, robi fikołki i zjada go z namiętnością :evil_lol: Niestety nie mam fotek bo przy tym szaleństwie Mili i trzymaniu jej na smyczy dodatkowo robienie zdjęć jest wręcz niemożliwe :cool3: Może jutro poprosze córkę po przedszkolu by jej pstryknęła kilka fotek jak będziemy na spacerze Może się uda :cool3: Przy tej ekscytacji zdarza się jej i to coraz częściej obszczekiwać przechodniów i doskakiwać do nich :razz: Niestety między innymi z tego powodu nie mogę jej puścić bez smyczy :shake: (choć czasami to teraz robie co prawda pod kontrolą bo wykorzystuje do tego celu ogrodzony plac zabaw dla dzieci co prawda psów tam wprowadzać nie wolno ale dzieci tam teraz też nikt nie wprowadza a ja pilnuje by mimo wszystko Milka nie załatwiała tam swoich potrzeb) Inny powód to oczywiście taki że Milka jak coś zauważy typu kot, zając, gołąb, wiewiórka natychmiast głuchnie (będąc na smyczy a co dopiero bez niej ....:shake:) Stwierdziliśmy, że Milka chyba nigdy nie będzie mogła być puszczona luzem - po prostu ten typ tak ma :cool3: A ona pewnie by sobie pobrykała bez niej zwłaszcza jak widzi innego psa - wtedy by tylko się chciała bawić, skakać podgryzać, fikać a niestety smycz ją ogranicza :razz: Trochę mi jej szkoda ale dla nas najważniejsze jest to by nam się czasem nie zgubiła więc na bieganie bez smyczy chyba dłuuuugooo musi poczekać ;)

Posted

baster i lusi napisał(a):
Są linki kilkumetrowe wtedy by miała więcej swobody

Jej smycz ma 8 metrów ale jej ciągle mało :-) O dłuższej raczej już nie myślę ... wystarczy że tą ciągle musze wyplątywać z krzaków :razz:

Posted

[quote name='__Lara']Przepiękne zdjęcia!

Rzeczywiscie superowate te foty!!!

Cioteczki z Warszawy darmowe chipowanie...

---------- Forwarded message ----------
From: Kośnik Anna <akosnik@um.warszawa.pl>
Date: 2010/12/1
Subject: czipowanie zwierzat w Warszawie
To: "wolontariat.psianiol@gmail.com" <wolontariat.psianiol@gmail.com>

[FONT=Arial][FONT=Arial]Szanowna Pani[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Uprzejmie informuję, że akcja bezpłatnego czipowania psów i kotów z terenu m.st. Warszawy trwa jeszcze do 15 grudnia 2010r. W tym roku przewidziano zaczipowanie ponad 12 tys psów i kotów tj. ok. 670 na każdą z 18 Dzielnic. [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]W trybie przetargu nieograniczonego wybrano 16 wykonawców, którzy reprezentowali 112 zakładów weterynaryjnych . Ilość zakładów wet. w poszczególnych Dzielnicach była bardzo różna od 1- 16. Dlatego też wykorzystanie czipów w dzielnicach z większą liczbą lecznic było efektywniejsze. Pomimo tego na dzień dzisiejszy istnieje możliwość zaczipowania psa lub kota w dzielnicy Żoliborz (lecznica ul. Mickiewicza 30 oraz ul. Gojawiczyńskiej 16), Bielany (lecznica ul. Reymonta 12 A oraz ul. Schroegera 72 A), Wola (ul. Prosta 2/14) oraz na Śródmieściu (ul. Graniczna 4 lok. 4). [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Miasto planuje kontynuację akcji w 2011 roku[/FONT][/FONT][FONT=Arial][FONT=Arial]., informacje w tej sprawie będą zamieszczane na bieżąco w Biuletynie Informacji Publicznej www.bip.warszawa.pl[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Z poważaniem[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial] [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Anna Kośnik[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Biuro Ochrony Środowiska [/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Pl. Starynkiewicza 7/9[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]Wydział Spraw Zwierząt[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]tel. 22/ 257 93 69[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial][FONT=Arial]pok. 413[/FONT][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

agada napisał(a):
[quote name='AGAKON']Jej smycz ma 8 metrów ale
Teraz to jej w zaspach nie znajdziesz!

Masz racje ale was zasypalo i dalej zasypuje, biedne inne psiaki w czasie takiej zimy.
Czekamy na jakies zimowe fotki Miluni .
.

Posted

Mikołaj był oczywiście :lol: choć Milka taka grzeczna nie była :razz: ... przyniósł nowe zabawki..... Piłeczka "przeżyła" ok 3 minut a piszcząca kosteczka ok 4 minut :mad: Widocznie prezenty bardzo się spodobały :lol:

Posted

U nas wszystko w porządku :p
Mila ma się dobrze .. Pare dni temu Milkę puściłam pierwszy raz ze smyczy na otwartej przestrzeni ... ale miałam stracha :razz: 10 razy się upewniłam czy adresówka się mocno trzyma szelek a szelki Milki tak w razie czego jakby Milka nie chciała przyjść i pognała gdzieś w siną dal Oczywiście miała też kaganiec bo ta małpa albo obszczekuje i doskakuje do przechodniów ale próbuje po nich skakać Tak czy inaczej wzbudza przerażenie :diabloti: a wiadomo jak ktoś zacznie się odganiać albo co to może czasem ząbków użyć A ząbków używa zawsze jak ktoś biegnie czy skacze nawet do dzieci a zwłaszcza do nich :mad: więc trzeba mieć na nią oko :cool3: Ale poszło całkiem nieźle ;) Raz tylko jak zafascynowała się kopaniem i ogłuchła - nie chciała przyjsć :mad: ale tak to nawet się pilnowała i do domu razem wróciłyśmy :lol: W pobliżu nie było jednak innego psa ani wiewiórki czy zająca więc nie miałam okazji sprawdzić jej zachowania w takich sytuacjach i może dobrze ;)
Chciałam dzisiaj Milce zrobić pare fotek w zimowej odsłonie ale jak zwykle się nie udało... wszystkie wyszły zamazane Dlaczego? zobaczcie sami :

[video]http://tinypic.com/r/vgo3th/7[/video]

Posted

Zupełnie jak moja nowa tymczaska Birka, która też kocha śnieg!!! Oprócz biegania jak szalona, ryje jeszcze niesamowite śnieżne tunele, tak że spod śniegu wystaje tylko czarna kita, reszta psa w tunelu. A jest dużo większa od Milusi!

• 2 weeks later...
Posted

agusiazet napisał(a):
Święta, święta i po świętach:) Czy Milka gadała ludzkim głosem w Wigilię? Czy boi się petard i innych wystrzałów noworocznych?

Niestety nie gadała ludzkim głosem ... szkoda
Mila raczej nie boi się ani petard ani niczego innego oprócz odkurzacza ;)
Na razie nie szczelają u nas za bardzo .... jakieś pojedyńcze strzały gdzieś z daleka - nie reaguje jakoś specjalnie.... myślę, że obejdzie się bez problemów w sylwestra
To raczej Mili się można bać na spacerach bo zachowuje się potwornie :mad:
Szczeka na ludzi, doskakuje z zębami, wczoraj doskoczyła z zębami do małego chłopca, innym razem przejdzie obojętnie albo wręcz się cieszy na czyjś widok .. Normalnie Wariatka!!! :evil_lol: Oczywiście mówię nie wolno ale to jej nie przeszkadza następnym razem zrobić tego samego :mad:
Dokarmiałam u mnie pod blokiem przez dłuższy czas psa dość nieufnego do ludzi... ale do Mili i innych psów był łagodny i przyjacielski Mila się chętnie z nim bawiła do czasu jak zdobywszy wkońcu zaufanie psa udało mi się go pogłaskać i to było najgorsze co mogłam dla niego zrobić Mila skoczyła do niego z zębami gryząc go jak opętana Pies zwiał i od tamtej pory go nie widziałam a to już czwarty dzień jak nie przychodzi ...:-(
Milka jest okropnie zaborcza i zazdrosna Pare dni temu zamknęłam się z córką w pokoju czytając jej bajkę na dobranoc Milka nie została wpuszczona więc z frustracji chyba pogryzła swoje posłanie i jeszcze pare rzeczy
Dzieci w dalszym ciągu nie lubi i to mnie najbardziej boli Toleruje te dzieci co do nas przychodzą i Weronikę też ale nie cieszy się ani troche na ich widok Na obce reaguje dość nerwowo i raczej nie pozwalam dzieciom jej głaskać Na męża też krzywo patrzy jak ten siada obok mnie ale jak chce iść na spacer to się wręcz do niego przymila bo on jest dla niej lepszym kompanem na spacery bo z nim Mila robi i chodzi gdzie chce i on niczym jej nie męczy jak chodzeniem przy nodze czy ćwiczeniami z przychodzeniem na zawołanie i takie tam ....
Ale ogólnie jest Ok! Mila jaka jest taka jest ... Trudno ... ale jest nasza i bardzo ją wszyscy kochamy :loveu:
Pozdrowienia dla Ali od mojej Weroniki :lol:

Posted

Oj, Mila nigdy bym się po Tobie takiego zachowania nie spodziewała:( Wiem, że bezdomne psiaki zmieniają się po znalezieniu domu, ale, żeby tak diametralnie! U nas to była nadzwyczaj przyjacielska suka i taka powinna zostać, ale faktycznie niewielki mamy wpływ na charakter!!!