AGAKON Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Jeśli chodzi o relacje córki i suni to wszystko idzie naszym zdaniem w dobrym kierunku i panujemy nad sytuacją. ;) Niech się nikt nie martwi, że utuczymy sunie smakołyki są to miniaturowe porcje Powiem szczerze, że raczej Milka schudła będąc u nas. Ma zapewnioną dużą dawkę ruchu a i miski z jedzeniem nie pilnuje specjalnie ostatnio. Karmy mokre które wręcz pochłaniała jeszcze jakoś tam zje (ale jest wybredna królewna :-) najlepiej jej smakują z kurczaczkiem) natomiast sucha jest omijana z daleka - już od początku za nią nie przepadała a teraz to już calkiem "obrażona" jak dostanie do miski - weźmie kawałek ... "pomamle pomamle" i wypluwa oczywiście na dywan w moim pokoju :diabloti: Standardowo lepsze "smakołyki" jak kość prasowana czy smaczki do czyszczenia zębów "zakopuje" w moim łóżku Chętnie natomiast zjadła by słodycze, nasze kanapki i nasze kotlety a ja nie jestem zwolenniczką dawania psom "ludzkiego" jedzenia więc Milka musi obejść się smakiem Quote
coronaaj Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 [quote name='latah'] http://www.szkoleniepsow**********/ Czytam Twoje wypowiedzi i myślę, że dasz radę, masz bardzo fajne podejście do psa, chcesz z nią pracować, super:) Po prostu potrzebujesz kilku trików wychowawczych i będzie ok:) Link nie dziala, sprawdzie???? Chetnie bym poczytala...Latah Twoje uwagi bardzo cenne.... Quote
latah Posted October 27, 2010 Posted October 27, 2010 Sorry, nie zauważyłam. Teraz chyba będzie ok:) http://www.szkoleniepsow**********/ Bardzo lubię to forum, ludzie naprawdę chcą pomagać i co najważniejsze wiedzą jak:) Edit: hmm, coś tajemniczego się dzieje z tymi linkami. Ale wystarczy wpisać w google "pozytywne szkolenie psów" i wyskakuje zaraz na początku. Bardzo polecam. Quote
AGAKON Posted October 29, 2010 Posted October 29, 2010 agusiazet - potwierdzam niedziela ok 12:00 - zapraszamy Quote
zadra Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Dawno nie byłam u Mili.Cieszę się,że wszystko jest na dobrej drodze. Quote
agusiazet Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 AGAKON napisał(a):agusiazet - potwierdzam niedziela ok 12:00 - zapraszamy Bardzo proszę napiszcie mi adres na PW i telefon też! Quote
agusiazet Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Będziemy koło 12:) Bardzo się cieszę, że spotkamy Milusię:) Quote
agusiazet Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Dom stały Milki jest na szóstkę:):):) Byłam, sprawdziłam, potwierdziłam! Quote
agusiazet Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Cajus JB napisał(a):A jak Milka? Wg mnie Milka jest zaasymilowana, szczególnie kocha Panią. Przy nas zachowywała się bez zarzutu. Moje córki wymiętosiły ją jak należy i wszystko było ok:) Myślę, że możemy trochę odetchnąć, Milka załapuje o co chodzi w życiu w tym stadzie! Quote
Joodith Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Uff :) wyrazy uznania dla rodzinki za wiarę i cierpliwość Quote
AGAKON Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Nie chciałam się wcześniej rozpisywać o znaczącej poprawie stosunków Milki i Weroniki by znowu nie zapeszyć .... :cool3: Ale faktycznie nasza praca z tym problemem przyniosła efekty :lol: Od jakiegoś czasu nie ma warczenia i pokazywania ząbków przez co Weronika na coraz więcej sobie z Milką pozwala i ciągle musimy ją upominać bo boimy się, że sunia straci cierpliwość zresztą uważamy, że lepiej by ich zaprzyjaźnianie odbywało się małymi kroczkami Jesteśmy zadowoleni z tego co już do tej pory udało się osiągnąc jednak wiemy, że nadal musimy nad tym pracować Ale już teraz jesteśmy o wiele spokojniejsi i szczęśliwsi :loveu: Quote
Tola Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 I my tez:cool3: Bardzo sie ciesze z postepó Mili:loveu: Dziewczynka zrozumiala, ze takiego drugiego domku to nie znajdzie:cool3: Quote
Kamila Proc Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 tak, wyczula, ze musi troche przystopowac Quote
coronaaj Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 agusiazet napisał(a):Dom stały Milki jest na szóstkę:):):) Byłam, sprawdziłam, potwierdziłam! Ciesze sie z takiego obrotu sprawy...Mileczko buziaki i dla calej rodzinki rowniez.... Quote
AGAKON Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Milucha nam się pochorowała :placz: Wczoraj Wet stwierdził zapalenie gardła :-( Zabiegi wtererynaryjne jak zaglądanie do paszczy, wyciąganie języka czy mierzenie temperatury ( z temp ok nie ma podwyższonej) znosiła dzielnie natomiast trzy zaszczyki, które wet jej zafundował (antybiotyk, witaminy, i coś wzmacniającego) przeszły jej granice cierpliwości - piszczała i kłapała zębami :-( Oby jutro była spokojniejsza bo czeka nas kolejny zaszczyk w celu podania antybiotyku a widać, że miejca po wczorajszych ukłuciach ją pobolewają :shake: Quote
agusiazet Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 O kurczę, a z czego jej się wzięło to choróbsk? Zdrowiej mała, oby szybko, bo choroba w domu to zmartwienie! Quote
Joodith Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Oj biedna :( trzymamy kciuki na szybki powrót do zdrowia Quote
coronaaj Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 agusiazet napisał(a):O kurczę, a z czego jej się wzięło to choróbsk? Zdrowiej mała, oby szybko, bo choroba w domu to zmartwienie! To juz drugi znajomy pies z zapaleniem gardla....a Milunia nie byla gdzies blisko ogniska??? Dziwne pytanie ale Pixunia z Krakowa ma zapalenie gardla z allergii na dym z ogniska??? Milunia zdrowiej szybciutko!!!! A domownicy zdrowi??? Quote
Kamila Proc Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 a to bida. biednemu zawsze wiatr w oczy Quote
Tola Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 [quote name='agusiazet']I jak dzisiaj Mila?[/QUOTE] Moja poprzednia sunia Tekla tez miala kiedys zapalenie gardła, brala antybiotyk. Córcia zawijała jej szyję szalikeim, zeby się wygrzewała, zdjęcai w tym szaliku mamy do tej pory, chociaz Tekli juz dawno nie ma... Jak Milusia? Quote
Recommended Posts