Małgośka z Boksą Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 jakieś niewielkie zainteresowanie staruszkiem :-( :-( :-( biedaczysko Quote
Małgośka z Boksą Posted August 9, 2006 Posted August 9, 2006 Boksiu wskakuj Dziewczyny da radę dać ogłoszenie w gazecie lubelskiej ???? Może to zwiększy jego szanse dziękuję Quote
Aganiok Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 [quote name='Tiger']Namiary: Gosia tel. 0 501 33 77 00 Dorota tel. 0 501 281 129 oraz e-mail: poczta@schronisko-zwierzaki.lublin.pl czy te namiary można podać w ogłoszeniu w GW? Chcę dać ogłoszenie w GW lubelskiej. NIe ma na co czekać.... Quote
Małgośka z Boksą Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Aganiok :modla: :modla: :Rose: Może to jakoś pomoże :shake: Quote
Aganiok Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 no tak ale muszę wiedzieć coś wiecej i dostać pozwolenie na umieszczenie nr tel. czekam na info Quote
Małgośka z Boksą Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Wiem Aguś, wiem ;) Czekamy więc na zgodę Quote
Małgośka z Boksą Posted August 10, 2006 Posted August 10, 2006 Boże, dlaczego taka martwa cisza, dlaczego ? Przecież temu biedakowi można pomóc Ale musimy mieć jakieś wieści o psiaku Quote
Tiger Posted August 10, 2006 Author Posted August 10, 2006 Jestem... Oczywiście te namiary można podawać wszędzie.... niestety wiemy o nim niewiele..... Jego wiek same oceniłyśmy na 10 lat.... wiecie ,że my od administracji schronu niczego nie mozemy się dowiedzieć ,bo jesteśmy w stanie peramentnej wojny..... Nie sądzę aby był agresywny....ale na pewno ma charakter.... Gdy był nieładnie napastowany przez innego psa w boksie .....boksio złapał go za ucho, przyciągnął do ziemi i za nic nie chciał puścić....nie pomogła woda ze szlaufa......dopiero pracownik je rozdzielił....ale najpierw go kilka razy ostrzegał.....(tego napasującego psa)... Nie wiem co to za choroba skóry go nęka ,ale na pewno go to swędzi potwornie..... i piecze ,bo wygląda coraz gorzej.....jeszcze te upały.... z allegro żadnego odzewu kompletnie nie ma....:shake: Ogłaszajcie go gdzie możecie.... Dzięki... My mamy teraz ograniczony dostęp do psów.....i kompletnie żadnych informacji..... A Maniek w ogóle nie chce wyjśc z budy.....a my nie możemy do niego wejść.... U nas w Lublinie nie ma żadnych szans na dom tymczasowy dla takiego psa.....Wszystko pozajmowane.....:placz: Quote
Małgośka z Boksą Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Dzień dobry staruszku Dziesiejszy dzień pewnie też nie będzie dla Ciebie wybawieniem, ale i tak wierzę, że ktoś Cię pokocha i doprowadzi do normalności. Już tyle starych, w strasznym stanie psów znalazło kawałek swojego świata- przecież Ty nie jesteś gorszy :-( W świecie psów bardzo ważna jest hierarchia i tamtem pies najwidoczniej przekroczył próg prywatności, przez co został przywołany do porządku. Być może psiak jest strasznie zapchlony i koszmarnie brudny, to czasem wystarczy, żeby pies wydrapał się do łysej skóry Quote
Aganiok Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Dałam ogłoszenie, ukaże się niestety dopiero we środę w lubelskiej GW...oby coś dało, wytrzymaj piesku.... Quote
Tiger Posted August 11, 2006 Author Posted August 11, 2006 Dzięki Aga.... On sobie tego nie może drapac, bo to jest w miejscu , do którego on na pewno nie dostaje..... - "plecy" - wdłuż i wszerz kręgosłupa Chyba , że np. o dach budy...... Quote
Aganiok Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Słuchajcie ja go nie widziałam na żywo, ale na zdjeciach to mi wygląda na max 7-8 lat.... Mógł wydrapać o coś jeśli go swędzi Quote
Małgośka z Boksą Posted August 11, 2006 Posted August 11, 2006 Wskakuj biedulino :shake: Prosimy o dom tymczasowy Quote
Zu Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 [LEFT]wskakuj szybko na pierwszą stronę[/LEFT] Quote
Małgośka z Boksą Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Ten pies umrze w tym schronisku :shake: :shake: :shake: I wtedy będzie już za późno na ratunek dla niego Biedaczysko Quote
Tiger Posted August 13, 2006 Author Posted August 13, 2006 Podnoszę.... Boksiu.....czy naprawdę nikt Cię nie pokocha...???? On naprawdę tam zdechnie.... Quote
AgaiTheta Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Ech jakoś nie wiedzie się Mańkowi :shake: Quote
Małgośka z Boksą Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Szukaj domku na górze skarbie :-( :-( :-( Quote
plastelina Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Dostalam kolejną wiadomosć z allegro, to jest cytat z wiadomosci :"Jak moge pomoc, jestem tak daleko, moze jest jakas mozliwosc nawet czesciowego transportu, koszty bym pokryla..." oprocz tego było jeszcze jedno zdanie na temat białej bokserki.Moim skromnym zdaniem to może oznaczać wszystko:roll: albo ze pani chce dofinansować boksia,albo ze chce go do siebie na tymczas.Jakas potłuczona ta kobitka ,nie napisała skąd jest więc daleko to równie dobrze może być Afryka;) nawet się nie przedstawiła.odpisałam jej na meila, może cos się wyjasni. Quote
Małgośka z Boksą Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Super, może coś ruszy Przekonaj tą panią, że warto i w ogóle, jeśli chce pomóc, to trzeba to wykorzystać. A z transportem zawsze coś się wymyśli Quote
Tiger Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 Plastelino , koniecznie dowiedz się skąd jest pani i co zamierza.... Niech isie kobitka określi....Być może chce go zabrać na stałe.... Trzeba trzymac rękę na pulsie.... Może poproś o nr telefonu.... - to zadzwonimy do pani i dowiemy się wszystkiego.... Quote
plastelina Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 napisałam do Pani zapytałam sie skąd jest,ale własnie spojrzałam na jej adrs meilowy i w końcówce jest online.de czy to nie jest adrs niemiecki przypadkiem?? Quote
Tiger Posted August 14, 2006 Author Posted August 14, 2006 de na końcu adresu to adres niemiecki...... Quote
Recommended Posts