mimi_91 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Gaja zawsze była szkolona na smaki, dla jedzenia ( byle nie sucha karma:evil_lol: ) zrobiłaby wszystko. Bardzo mi to odpowiadało i nie starałam się jej specjalnie nakręcać na zabawki. Przeciągałam się z nią, ale to w formie zabawy nie szkolenia. Zabawka nigdy nie była nagrodą za to, że piesek jest grzeczny. Teraz z wielu powodów muszę całkowicie odstawić smaczki i mam pytanie: Jak teraz Gajkę nakręcić na zabawki w taki sposób aby zabawę nimi traktowała jako nagrodę za dobrze wykonane zadanie?? Dodam, że Gaja bawić się zabawkami lubi i ma nieco ponad rok;) Mam wrażenie, że podobny wątek już był, ale nie mogłam go znaleźć:oops: Quote
Pies Pustyni Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 Trzeba je ograniczyc zeby nie spowszednialy;maja byc czyms wyjatkowym.Mozna wybrac jedna,ulubiona i ja schowac,zeby sluzyla tylko do zabawy - nagrody. Quote
Angelka Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 http://www.dogomania.pl/threads/47227-Jak-nakr%C4%99ci%C4%87-psa-na-zabawk%C4%99 tu jest ten temat :) Quote
Recommended Posts