GrubbaRybba Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [FONT=Franklin Gothic Medium]EDIT z dnia 15.09.2010. Spenser wraca z adopcji. Nie dogadał się z kotką właścicieli. A konkretnie to ona go nie zaakceptowała. Nadal szukamy domu!!! Jestem [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]SPENSER[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] i to jest moja historia…[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]Urodziłem si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] ok. 8 tygodni temu. Nie pami[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]tam dokładnie kiedy. Moja mama była bezdomn[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] kotk[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Wychowywała nas w krzakach. W pobli[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]u przebiegała ruchliwa droga. Moje rodze[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ń[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]stwo zgin[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ło. Pewnego dnia nie wróciła te[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] mama. Zostałem sam. Siedziałem i rozpaczałem. Płakałem gło[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]no i długo. Nagle pojawił si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] kto[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]… My[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]lałem, [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]e to mama, krzykn[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]łem „Mamo, jak dobrze, [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]e jeste[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]!”. Wybiegłem z krzaków, podbiegłem i przytuliłem si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Ale to nie była mama. To była sunia. Popatrzyła na mnie srogo. Przestraszyłem si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium], ale nie chciałem ju[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] ucieka[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium], nie miałem dok[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]d. Przytuliłem si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] jeszcze raz i wtedy sunia polizała mnie po grzbiecie. Poszedłem za ni[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Troch[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] spacerowali[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]my po trawnikach, a potem poszli[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]my do jakiego[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] budynku. Wszedłem do mieszkania. Zrobiło mi si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] ciepło, dostałem je[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ść[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Nie byłem ju[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] samotny. Przestałem si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] ba[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. [/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]W taki wła[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]nie sposób dwa dni temu znalazłam (a wła[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ciwie moja sunia znalazła) małego kociaka. Nie miałam sumienia zostawi[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] go na dworze. Zabrałam go ze sob[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] i postanowiłam szuka[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] mu dobrego domu. [/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]Kociak jest chłopcem, dostał te[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] imi[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] – Spenser. W domu jest wesołym rozrabiak[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Bawi si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] bez przerwy i dosłownie wszystkim. Mo[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ż[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]na na niego patrze[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] godzinami i u[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]mia[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] przy tym niesamowicie.[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]Przed lud[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ź[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]mi na pocz[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ą[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]tku ucieka, ale złapany zaczyna mrucze[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] i si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] przytula[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ć[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]. Robi przy tym niesamowite figury. [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]:lol:[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] Jest czysty, cz[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]sto si[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ę[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] myje i załatwia do kuwety. W nocy grzecznie [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]ś[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium]pi.[/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]Wczoraj został odpchlony i odrobaczony.[/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:[/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]Tel: 607 402 498[/FONT] [FONT=Franklin Gothic Medium]Mail: mruwa257@wp.pl [/FONT][FONT=Franklin Gothic Medium] [/FONT] Quote
GrubbaRybba Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Ogłoszenia: http://allegro.pl/show_item.php?item=1212754504 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/6898913_jestem_spenser_maly_kociak_a_to_moja.html http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=32010 http://www.kupsprzedaj.pl/secure/showAdvert.do?aid=4487512&cid=180 Quote
GrubbaRybba Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Faktycznie jest cudny. I żebyście widziały jak wspaniale bawi się z moim psem. :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 Nie może z kilku powodów. Najważniejsze są dwa: 1. Bo często wyjeżdżam. W czasie od maja do sierpnia praktycznie co tydzień na kilka dni (zawody sportowe z psem). 2. Bo mam alergię na koty. Jak tylko kot do mnie podchodzi wszystko mnie swędzi, mam zapuchnięte oczy i wielkie czerwone placki na skórze. :( A szkoda, bo fajny z niego zwierz. Quote
Isabel Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [quote name='GrubbaRybba']Nie może z kilku powodów. Najważniejsze są dwa: 1. Bo często wyjeżdżam. W czasie od maja do sierpnia praktycznie co tydzień na kilka dni (zawody sportowe z psem). 2. Bo mam alergię na koty. Jak tylko kot do mnie podchodzi wszystko mnie swędzi, mam zapuchnięte oczy i wielkie czerwone placki na skórze. :( A szkoda, bo fajny z niego zwierz.[/QUOTE] Rozumiem, trudno...Trzeba maluszkowi szukać domu. Ważne, że póki co, ma opiekę :) Quote
GrubbaRybba Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Spenserek się przypomina. :) Maluch już znacznie śmielszy. Śpi w łóżku:evil_lol:, szaleje po domu bez żadnego skrępowania:stupid:, nie ucieka już na widok człowieka, poluje na mojego psa i głośno domaga się jedzenia... bez przerwy. Co za głodomór.:loveu: Normalnie ubaw po pachy. :lol: Quote
Doro Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 proponuję wrzucić ogłoszenie na cafeanimal, jest szansa, że znajdzie się np. w metrze (gazecie) Quote
korek221 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 ślicznotek - taki troszkę"dymkowaty"?:loveu::loveu: Quote
Kociabanda2 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 śliczny :) Na pewno szybko znajdzie dom :) Quote
Ninti Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Ależ on ma mądre oczy! Niesamowity jest!!! GrubbaRybba, a próbowałaś się odczulić? Jest takie urządzenie, BICOM. Bardzo często skuteczne. Są gabinety, które się w tym specjalizują. Koszt około 60zł, z tego co wiem. Quote
Kociabanda2 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 [quote name='Ninti']Ależ on ma mądre oczy! Niesamowity jest!!! GrubbaRybba, a próbowałaś się odczulić? Jest takie urządzenie, BICOM. Bardzo często skuteczne. Są gabinety, które się w tym specjalizują. Koszt około 60zł, z tego co wiem.[/QUOTE] hmmm.... słyszałam też kiedyś w jakiejś audycji radiowej, że to co uczula niektórych ludzi na zwierzaka to jakiś gruczoł zlokalizowany pod ogonem, który produkuje coś tam do cebulki włosa... Podobno usunięcie tego gruczołu to prosty zabieg. No ale trzeba by weta zapytać. Ja do końca nie wiem o co chodzi. Nigdy nie miałam żadnych uczuleń. Quote
Ninti Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Albo roztocza bytujące w sierści zwierzaka, to tylko skrótowo mówi się "uczulenie na sierść". Nieraz wystarczy 2-3 razy dziennie przeciągnąć po kocie mokrą szmatką. Wypróbowane na moich licznych gościach w domu! Quote
GrubbaRybba Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Pojawił się domek chętny na Spensera. Brzmi rozsądnie. Jutro wieczorem mamy się spotkać. Trzymajcie kciuki! Quote
korek221 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 cześć Spenserusiu:loveu: trzymam big-kciukasy za Twój super domek:thumbs: Quote
Kociabanda2 Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 Ja też ściskam mocno! :) :kciuki: Quote
katik Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 I co z tym nowym domem, zdecydowali się na Spensera? On jest piękny i taki poważny. :loveu: Quote
GrubbaRybba Posted September 4, 2010 Author Posted September 4, 2010 Tak, Spenserek ma już nowy domek. Mieszka z kotką - mix syjama, która niestety narazie nie jest z tego zadowolona. Spenser jednak niewiele sobie z tego robi, bo pochłania go zwiedzanie nowego domku i zabawa. :) Quote
korek221 Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Spensiku życzę Ci wszystkiego dobrego w nowym domciu:loveu::loveu: Quote
GrubbaRybba Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Spenser w środę wraca z adopcji... :( Nie dogadał się z kotką, a dokładniej to ona strasznie przeżywała jego obecność, przestała jeść, potem zachorowała. Przykre to, bo nie wiem kompletnie, co z nim zrobić. :( Quote
Isabel Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Może jak by dłużej pobył, to kotka przyzwyczaiłaby się...Moja Milka też nie była zachwycona, jak po 2 latach doszedł kociak, też to bardzo przeżywała, też się pochorowała, ale w końcu zaakceptowała kociaka. Nie pamiętam jak długo to trwało, bo to było 8 lat temu. Quote
Olga7 Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Taki przepiękny ,cudny UFO-kotek z tego Spencerka -zasluguje na wyjątkowy ,szczęsliwy dom i milych ludzi .Sliczny jest ten kociaczek i widać ,że jest b.mądry i taki rozważny chyba .:p Szkoda,że ten dom nie okazal się wlaściwym chyba domkiem .Tak to bywa w świecie kotów czasem ... Quote
Recommended Posts