Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mosi, właśnie chcialam do Ciebie pw pisać, ale jak widać Ty jesteś wszędzie :evil_lol:

Moniko, czy sunię tam przyjmą, a jeśli przyjmą, to czy ona tam dojdzie do siebie, w sensie dobrej karmy, opieki weterynaryjnej, etc ?
Bo mam raczej inny negatywny obraz hotelu. W
Mosi czekam na Twoją odpowiedz - dziękuję

Posted

Małgosiu, tak przyjma, opieka jest super ale jest jedno ale....
tam psy hotelowe sa w kojcach(oczywiscie maja komfortowe wybiegi itd) ale mieszkaja na dworze, mysle ze w przypadku tej suni lepszym rozwiazaniem byłby dom tymczasowy w mieszkaniu.
ale wszystko jest lepsze niz schronisko.

Posted

Mosi, wiem, że najlepszym wyjściem byłby dom tymczasowy, ale jak widzisz nie ma takiego domu :shake:
W Rybniku jest 300 psów, więc pomyśl jak wygląda opieka nad tą biedą?

Mosi, wiem, że Cię męczę, ale proszę napisz mi, jak to wygląda formalnie- prawnie, czy zawożę psa i co i mówię, że to pies ze schroniska. Po prostu nigdy nie załatwiałąm czegoś takiego, ale jeśli dla suńki to jest szansa, to trzeba jej pomóc.
I krzepiące jest to, że sunia miałaby tam Ciebie :cool3: :cool3: :cool3:

Posted

Małgosiu
1 sezon sie zacząl wiec najpierw trzeba zadzwonić i zapytac czy bedzie miejsce na dłuzszy pobyt psa.

2 zawozisz psa, wpłacasz pieniazki, dostajesz rachunek i juz;)

3 dajesz wytyczne co do leków, opieki, weta itd.

Posted

boksiedwa napisał(a):
I nie tylko Mossi bo ludzie z tego hotelu wiedzą jak zając sie psiakiem. Krzywdy by napewno nie miała.

No to tymbardziej jest budujące ;)

Ja zawiozę tam suczkę, tylko sama nie wiem, jak to wszystko zorganizować
Napewno bez Waszej pomocy to przedsięwzięcie nie ma sensu, doba kosztuje 20 zł, więc pieniądze będą potrzebne

Poza tym proszę grunge13 o pomoc. Mam nadzieję, że kierownik da nam suczkę
Grunge porozmawiaj z kierownikiem

Posted

Mosii a jak wygląda sprawa Pelego? Jest jakiś cień szansy na domek?
Trzeba zorganizować siły i zabrać sunię. Jej się należy spokojna starość. Ja w poniedziałek mam wypłątę, prześlę dla Pele kaskę i dla suni też dorzucę.

Posted

Aganiok napisał(a):
Mosii a jak wygląda sprawa Pelego? Jest jakiś cień szansy na domek?
Trzeba zorganizować siły i zabrać sunię. Jej się należy spokojna starość. Ja w poniedziałek mam wypłątę, prześlę dla Pele kaskę i dla suni też dorzucę.

Aganiok z Pele jakis totalny zastoj:shake: miały odezwac sie dwa, myslałam ze pewne domki i nic:shake: ja juz nie wiem:shake:

Posted

Teraz muszę lecieć do pracy żabciu, a potem może coś wspólnie wymyślimy;
Mosi, napisz mi jeszcze co dzieje się w sytuacji, gdy brakuje pieniędzy na hotelik (może zadaję pytania z kosmosu, ale mam świadomość, że ja za bardzo nie wesprę suńki finansowo)
Wtedy suńka pewnie ląduje w schronisku, bo przecież nikt (czytaj hotelik) nie będzie narażał się na koszta, czy tak??

Tak jak mówię, ja zawiozę myszkę, ale co dalej?

Posted

Jak ja "trzymałam" bokser w hotelu (zaprzyjaźnionym, osoba często pomaga schroniskowcom), to umówiłam się na zapłate pod koniec pobytu i nie było problemu. Myślę, że wszystko jest do dogadania z właścicielem hotelu.

Jak ją zawieziesz, to ona się zapozna z hotelem, zostanie jej przydzielony boks no i tam zostanie. Pewnie będziesz mogła ją odwiedzać itp. Nie wiem jak jest tam z jedzeniem, bo niektóre hotele zapewniają wikt w cenie, a inne nie.

Teraz suńcia chyba też mieszka na dworzu, nie? To dla niej boks nie zrobi dużej różnicy, a będzie psem jednym z kilku a nie kilkuset.

Posted

ja wprawdzie mam do zapłącenia gigantyczny rachunek za leczenie szczeniaków ale jak jej nie pomóc. Zgłaszam 100 na hotelik tylko tyle mogę. Trzeba szybko działać bo ona wygląda strasznie. Od razu przypomiuna mi się Maja z olsztyńskiego schroniska:-( :-( :-(

Posted

Zarełko w hotelu u P. Chudalewskiej jest wliczone w cene;)
mam tez inną opcje ale to Wam zdradze za kilka dni.

jezeli braknie pieniedzy na hotelik oczywiscie nikt psa do schroniska nie odda. Kilka dni opóznienia chyba moze sie zdazyc ale nie wiecej.

Posted

mosii napisał(a):
Zarełko w hotelu u P. Chudalewskiej jest wliczone w cene;)
mam tez inną opcje ale to Wam zdradze za kilka dni.

jezeli braknie pieniedzy na hotelik oczywiscie nikt psa do schroniska nie odda. Kilka dni opóznienia chyba moze sie zdazyc ale nie wiecej.

Wobec tego trzeba sunię wyciągnąć, jutro zadzwonię do schroniska

Mosi, jaka to inna opcja, czy ta opcja może wpłynąć pozytywnie na naszą staruszkę ???? (co Ty kombinujesz diablico?)

Posted

jeśli będe w czymś pomocna to piszcie... z kasą narazie mam problemy ale jak będe mogła to sie dorzuce... malutka trzeba z tamtąd wyciągnąć i to jak najpredzej..

Posted

a gdzie znajduje się ten hotel? bo ja właśnie dostałam wiadomość o hoteliku za 350 zł miesięcznie...tylko musze suie dowiedzieć gdzie on jest dokładnie..

Posted

grunge13 napisał(a):
a gdzie znajduje się ten hotel? bo ja właśnie dostałam wiadomość o hoteliku za 350 zł miesięcznie...tylko musze suie dowiedzieć gdzie on jest dokładnie..

ale ten, w którym jest Pele jest pewny na 100% i sprawdzony. Tam kochają boksie.

Posted

Kurcze to super........ :) tyle sie tu dzieje ze nie nadżam z czytaniem :) Ja sie tez chetnie dorzuce jak cos nazbieram :) Jakby co to służe pomocą.....