Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bodziulka napisał(a):
wszystkie schroniskowe boksie odżywają na spacerkach - mają choć na chwilę człoiweka dla siebie :-( szkoda, że muszą wracać za ten mur :shake:

Byłam z nią dzisiaj na spacerze :placz: :placz: :placz: :placz: i nie mogę dojść do siebie. Myślałam, że Sonia od Apsików była w złym stanie, że ta ruda kupka zużytego nieszczęścia była w złym stanie- owszem wyglądały strasznie, ale w tym przypadku ludzkie bestialstwo przeszło moje najśmielsze oczekiwania :-( :-( :-( :-( :-( Suka jest wyssana do granic, zużyta, wyeksploatowana, wyniszczona, że serce pęka, rozrywa się na szczępy :angryy: :angryy: :angryy: :angryy:
Sutki ma tak wyciągnięte, że sięgają kilka grubych cm od brzucha, wyciągnięte aż tak, że porobiły się między nimi grudy :shake: Jest wychudzona, zęby w fatalnym stanie, guzów w innych miejscach nie wyczułam, tylne kończyny to takie małe patyczki, kości miedniczne na wierzchu
Czekała biedna sama koło lasu...chyba na cud :-(

Jestem wściekła, że ona tam została, że ludzkie ręce cały czas są za krótkie, że ja jej nie wzięłam...ach nie mam słów....
Kochani to biedne psisko na gwałt, na już potrzebuje domu. Ona napewno do siebie dojdzie, kilka miesięcy i nie ten pies.
W murach schroniska umrze i zostanie po niej tylko przykre wspomnienie :placz: :placz:
(przepraszam, że się tak rozwlekłam)
Zaraz wstawię zdjęcia

Posted

Do góry...
sunia już jest na allegro?
Przeciez nie tylko młode i piekne mają szansę na dom.....:-(
A ci ktorzy ja tak eksploatowali oby ich w życiu też spotkało to na co zasłużyli:angryy:

Posted

Boksia jest na allegro.
Boksiedwa proponowała zrobienie plakaciku, ale w tej kwestii najlepiej, żeby grunge podała swoje namiary (jeśli zechce oczywiście), bo to ona jest wolontariuszką i pewnie ona będzie miała częstszy kontakt z suńką

Cóż wiecej, jeśli macie jakieś pomysły gdzie ją rozpropagować, to wiadomo, że każda pomoc dla tej bieduli jest ważna :-(

Posted

Ja sie deklaruje rozwiesic w mojej okolicy czyli w Chwałowicach i może jeszcze w Jankowicach..... więc musimy działac..... wybieram sie w przyszłą sobote do schronu więc cos zdziałam...........

Posted

i ja tam dzis bylam z Gośką jej mezem i moim mezem,nie mam slow,to moja najgorsza niedziela w zyciu,stalam jak najwieksza ciamajda i nie potrafilam nic powiedziec,a to wszystko z mojej bezsilnosci i bezradnosci.tak wiele bym chciala zrobic ale nie zawsze sie da,coz mam zrobic z tym cudownym psem ktory nadal czeka na milosc,chociaz jej mordeczka juz nie jest ucieszona,zreszta sie wcale nie dziwie.wszystkie kosci na widoku,a miesni po prostu brak,jest wycyckana do zera,lecz u ludzi z sercem wierze ze ta sunia pokazala by jeszcze jak potrafi sie cieszyc.przeciez nie wiadomo ile jej zostalo,wiadomo jednak ze jest jeszcze szansa na pomoc dla niej,bo jest zywotna,nawet nie ma czasu sie polozyc caly czas w ruchu.troszke pracy i milosci i jest recepta gotowa na jej SZCZĘŚCIE !!! a serio zasluguje na to.ludzie to gno e dla kasy zrobia wszystko,doslownie.

Posted

Ss napisał(a):
Ja sie deklaruje rozwiesic w mojej okolicy czyli w Chwałowicach i może jeszcze w Jankowicach..... więc musimy działac..... wybieram sie w przyszłą sobote do schronu więc cos zdziałam...........

Super Ss, w związku z tym skontaktuj się z Boksiedwa. Tylko czy Grunge zgodzi się podać kontakt na siebie, a jeśli nie to w tej sytuacji dobry będzie nawet plakacik z adresem schroniska (sama nie wiem)

Posted

Ja myśle że watro spróbować nawet z adresem schrona.... zawsze ludzie beda wiedziec ze jest takie schronisko i ze pies jest w wielkiej potrzebie.......... zawsze coś bedzie

Posted

Ss napisał(a):
Ja myśle że watro spróbować nawet z adresem schrona.... zawsze ludzie beda wiedziec ze jest takie schronisko i ze pies jest w wielkiej potrzebie.......... zawsze coś bedzie

plakacik z adresem schroniska już mam zrobiony, zaraz dołączę do niego tą ostatnią fotkę bo na niej widać całą sunię i będzie gotowy do wysłania. Tylko do kogo go wysłac?