Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agniest napisał(a):
z tym "ludziem" bym polemizowała :evil_lol:

Cześć Creditko :multi:
odezwij się.....

Ciekawe w jakim temacie byś polemizowała :crazyeye:

No właśnie - coś się nam Creditka zawieruszyła :-(

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

witajcie jak miło że jesteście mam urwanie głowy nie wiem naprawdę jak rozciągnąć czas :oops: jeszcze teraz mam psa w kojcu Yety który przeszedł piekło i to w dosłownym tego słowa znaczeniu , opowiem o tym zamieszczę fotki ,ale teraz muszę zmykać obowiązki wzywają a jutro jeszcze mi się robota wysypała muszę o 6.00 się pozbierać a w domku może o 21.00 zląduję:mdleje:,ale przez ten cały stres ważę już 48kg:p czyli chociaż jeden cel osiągnęłam całuję wszystkich:loveu:

Posted

no obiecałam wiec jestem,z tym psem to było tak biegał u nas na wsi od 3 tygodni z zaciśniętym prętem wokół szyi kark psa był dodatkowo skaleczony dosłownie oberżnięty dodatkowo z jednej strony już się rozkładało bo ciepło i muchy zrobiły swoje,ja wcześniej o tym nie wiedziałam wyszłam z małym na spacer i doznałam szoku:crazyeye: zero reakcji ze strony ludzi wszyscy wiedzieli kogo pies kto go tak urządził,i że to tak długo trwa:shake: udało mi się go przekonać do siebie łapałam na kiełbaskę udało mi się go uśpić od weta wzięłam środek w strzykawce bo sam stwierdził że on nie będzie ryzykował pogryzienia taki wet jest na wsi ,ale drut usunięty rana wyczyszczona nawet w miarę się to goi,antybiotyki dostaje ,ale czeka go schronisko:-( u nas nie może zostać Huzar go nie toleruje a poza tym to jest pies ze wsi i jeszcze się ci debile obudzą i będą chcieli go odebrać bo tu tacy ludzie są :shake: a to by się skończyło tragicznie dla tego psa no ale wkleję zaraz fotkę ;)

Posted

Ojej Creditko....aż brak mi słów...:shake:.....ale na szczęście trafił na tak wspaniałą osobę jak Ty.
....jeśli chodzi o domek - pewnie będzie ciężko...nie wiem czy będę mogła pomóc....ale trzeba mieć nadzieję ;)

• 2 weeks later...
Posted

W poniedziałek piesek jedzie do schroniska w Rudzie Śl ,nie mogę już go dłużej trzymać:shake:,najgorsze jest to że zjeżdziłam 4 schroniska i odmówili mi przyjęcia psa:shake: wszędzie przepełnienie to jakiś koszmar ! mnie nie brakuje silnej woli i dzwoniłam gdzie się da w Rudzie dzięki Justynie pies będzie miał miejsce w schronie chwała jej człowiek anioł ! A teraz wyobrażcie sobie co dzieje się z psem jak ktoś chce go oddać do schronu i mu odmawiają nie muszę tego chyba pisać aż mi smutno ...

Posted

[quote name='credita']W poniedziałek piesek jedzie do schroniska w Rudzie Śl ,nie mogę już go dłużej trzymać:shake:,najgorsze jest to że zjeżdziłam 4 schroniska i odmówili mi przyjęcia psa:shake: wszędzie przepełnienie to jakiś koszmar ! mnie nie brakuje silnej woli i dzwoniłam gdzie się da w Rudzie dzięki Justynie pies będzie miał miejsce w schronie chwała jej człowiek anioł ! A teraz wyobrażcie sobie co dzieje się z psem jak ktoś chce go oddać do schronu i mu odmawiają nie muszę tego chyba pisać aż mi smutno ...
Creditko.....nie naprawimy całego świata....i tak dla mnie jesteś wielka:loveu:

• 1 month later...
Posted

czas ucieka mi przez palce ,dziś mam chwilkę ale widzę że długo nikt też do mnie nie zaglądał:roll: za oknem szaro i smutno a u nas na wsi coraz więcej błąkających się psiaków,już nie mam siły na to patrzeć jedzenie wywozimy koło lasu bo ludzie na wsi są tak okropni że nawet opowiadać mi się nie chce pozdrawiam

Posted

credita napisał(a):
czas ucieka mi przez palce ,dziś mam chwilkę ale widzę że długo nikt też do mnie nie zaglądał:roll: za oknem szaro i smutno a u nas na wsi coraz więcej błąkających się psiaków,już nie mam siły na to patrzeć jedzenie wywozimy koło lasu bo ludzie na wsi są tak okropni że nawet opowiadać mi się nie chce pozdrawiam

[FONT=Century Gothic]Creditko, no dawno nikogo nie bylo bo i Ciebie nie było.....ale fajnie, ze znalazłaś chociaż chwilkę na Dogo tylko szkoda, że żadnych fot Oskarka nie ma....a on już pewnie kawaler nie do poznania:razz:[/FONT]

• 2 years later...
Posted

Witam postanowilam sie znowu wkrecic matko 3 lata mnie nie bylo ale nic sie nie zmienilam dalej staram sie pomagac bidula i lituje sie nad kazdym pieskiem podchodzacym pod brame albo blakajacym sie po okolicy u mnie powiekszyla sie rodzina mam jeszcze corcie ale wszystko gra dzieci tez szaleja za zwierzakami moja krew :cool3: obiecuje ze bede zagladac pozdrawiam

Posted

[quote name='credita']no Ty jedyny nie odpadles bo z nami to roznie bywa ;)[/QUOTE]
A wątpiłaś kiedykolwiek we mnie? :cool3:
Mało jest tu teraz mnie......Agniestce właśnie co dziecię się narodziło więc sama wiesz jak to wtedy jest z czasem.
Powiedz lepiej co z Młodymi no i co ze zwierzyńcem.

Posted

a spoko jest Oskar i jeszcze Malina ktora ma zaledwie 18msc jet co robic Huzar i Ginger szaleja zycie tetni :multi: oj no to Aga ma co robic malenstwa wykanczaja.......

Posted

credita napisał(a):
no moje tez cale dnie na powietrzu tylko u mnie dzieci je gonia i maja dosc wieczorem nawet do kuchni nie zagladaja tylko od razu na legowisko :lol:

A moje trochę ostatnio są niewybiegane. Zamykam je w domu, bo szaleję z układaniem bruka. One są tak ciekawe co ja robię, że potem nie mogę im z pysków i łap cementu zmyć :evil_lol:

Posted

A ja właśnie tworzę skalniak - na szczęście w rejonie niedostępnym dla psów. Tam gdzie one ganiają to wszystko mam ogrodzone. Tylko Alfine trawy są w niebezpieczeństwie, bo Sylwa z lubością je spożywa :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

ja aktualnie mam wszędzie trawę na szczęście rośnie ale czasem wygląda strasznie póki dzieci nie dorosna do na etapie" nie niszcz" to nic nie robię bo szkoda nerwów na boksery nie liczę że dorosną ale za to z dziecmi się świetnie dogadują ten sam poziom bym powiedziała:lol: