Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Gapcia ma początki astmy,teraz dostaje antybiotyk domięśniowo,szczegółowych badań dziś nie zrobiono bo dalej jest stan zapalny więc wyniki też by nie wyszły takie jak trzeba w piątek będzie miała na 100% cięcie,nasz lekarz jest na urlopie będzie ją ciął jego kolega mam nadzieję że jest tak dobry jak on,ale nie można z tym czekać bo idą święta i lecznica 3 dni będzie zamknięta jakby się coś działo to kaplica bo u nas na wsi to wety tylko krowy umieją leczyć :shake:cały czas powtarzam Gapci że jest silna i że musi żyć żeby Oskarek ją pamiętał ,patrzy wtedy tym smutnym wzrokiem że aż serce pęka,biedna staruszka już tyle przeszła cierpienia w swoim życiu :-( Ja oczywiście myślę pozytywnie ma być dobrze i tyle;)
Zaraz wkleję zdjątko Oskara jak mi się uda oczywiście :cool3:

Posted

Menrzuś pytałeś jak ze mną więc odpowiadam:
biodro dalej nie wyleczone,ale jest lepiej bo wagę mam już inną ,blizna po cięciu na brzuchu się zagoiła ,z tym biodrem muszę się wybrać do ortopedy na prześwietlenie i leczenie ,ale póki co nie mam czasu nie mam też powodów do narzekania bo jest lepiej niż jak byłam w ciąży ;) a jak tam z twoim zdrowiem już wszystko ok?

Posted

credita napisał(a):
Gapcia ma początki astmy,teraz dostaje antybiotyk domięśniowo,szczegółowych badań dziś nie zrobiono bo dalej jest stan zapalny więc wyniki też by nie wyszły takie jak trzeba w piątek będzie miała na 100% cięcie,nasz lekarz jest na urlopie będzie ją ciął jego kolega mam nadzieję że jest tak dobry jak on,ale nie można z tym czekać bo idą święta i lecznica 3 dni będzie zamknięta jakby się coś działo to kaplica bo u nas na wsi to wety tylko krowy umieją leczyć :shake:cały czas powtarzam Gapci że jest silna i że musi żyć żeby Oskarek ją pamiętał ,patrzy wtedy tym smutnym wzrokiem że aż serce pęka,biedna staruszka już tyle przeszła cierpienia w swoim życiu :-( Ja oczywiście myślę pozytywnie ma być dobrze i tyle;)
Zaraz wkleję zdjątko Oskara jak mi się uda oczywiście :cool3:

wspólczuję :-( ale Gapcia jest silna - musisz wierzyć, że wszystko będzie dobrze - staruszka ma szczęście, że trafiła na tak wspaniałych ludzi :loveu:

Posted

Agniestko z racji na mój stan zdrowia mój mąż dostał płatną opiekę nad mną tj 60 dni,nie bardzo ma nam kto pomóc bo nasze rodziny mieszkają 100km od nas,ale nie jest tak żle jak zaczniemy się wysypiać w nocy to już będzie luz ;)

Posted

credita napisał(a):
Agniestko z racji na mój stan zdrowia mój mąż dostał płatną opiekę nad mną tj 60 dni,nie bardzo ma nam kto pomóc bo nasze rodziny mieszkają 100km od nas,ale nie jest tak żle jak zaczniemy się wysypiać w nocy to już będzie luz ;)

to dobrze że nie jesteś zupełnie sama ;) a co do wysypiania się........ mój Dominik przestał się budzić w nocy w wieku 16 mies. :evil_lol:
oczywiście pierwsze miesiące są najbardziej męczące, ale będzie coraz lepiej ;)

no a teraz już naprawdę zmykam do domu ;)

Posted

credita napisał(a):

oto mój mały Oskar:p

credita napisał(a):
Menrzuś pytałeś jak ze mną więc odpowiadam:
biodro dalej nie wyleczone,ale jest lepiej bo wagę mam już inną ,blizna po cięciu na brzuchu się zagoiła ,z tym biodrem muszę się wybrać do ortopedy na prześwietlenie i leczenie ,ale póki co nie mam czasu nie mam też powodów do narzekania bo jest lepiej niż jak byłam w ciąży ;) a jak tam z twoim zdrowiem już wszystko ok?

Aaaaaaaale piękniś.....ile ważył, bo wyląda na dobrze odżywionego? Jak to Agniestka u mnie napisała - nasz Oskarek :evil_lol: Ciumka dobrze? Jak w nocy? Kolki go nie męczą? Pisz w szczegółach bom ciekawy :roll:
A Ty nie bagatelizuj swojego stanu....jeszcze trochę się namęczysz.
A co ja? Złego diabli tak szybko nie biorą - jakoś turlam się do przodu ;)

Posted

credita napisał(a):
no a tak się nudzą moje psy :eviltong:

Ale Gapcia jest siwiuteńka....dobrze, że ma koło siebie Huzarka. Sam po Sylwie i Argonie widzę jak ze sobą są związane - wszędzie razem.

credita napisał(a):
pozdrawiamy i przy chwili wolnego znowu zaglądniemy pa :loveu:

Przychodź częściej i chwal się, bo jest czym :multi:

Posted

wystarczyło grzecznie poprosić i mamy dwie nowe fotki !! :multi:
Oskarek śliczny po ślicznej mamusi :loveu:

a psiska tak spokojnie sobie leżą - wiedzą, że pani nie można teraz przeszkadzać :evil_lol:

przyłączam się do prośby Menrzusia i tak "profesjonlanie" zadanych pytań :evil_lol::evil_lol: (o kolki itp. :evil_lol:) i proszę napisz więcej o synku ;)

pozdrawiamy :loveu:

Posted

stan Gapci się pogorszył sparaliżowało jej przednie łapy,domięśniowo dostaje antybiotyk,jutro zabieg usunięcia guzów ,biedna nie wiadomo czy będzie chodzić :-( na razie leży pić dostaje strzykawką,siusia na pampersy które ma podkładane pod pupę ,nie mogę na nią patrzeć łzy mi się leją z bezradności,teraz też :-(budujące jest to że ma apetyt zjadła dziś pół gotowanego kurczaka,zmykam bo nie daję rady pisać wybaczcie pa

Posted

:-(:-(:-( DZIś GAPUNIA ODESZłA ZA TęCZOWY MOST:-(:-(:-(

Nie będę się rozpisywać,bo nie daję rady powstrzymać łez,
Gapcia miała zaawansowany nowotwór,który zabijał ją z dnia na dzień ,obraz usg pokazał nowotwór wątroby,pęcherza,a paraliż spowodował guz który wyrósł przy kręgosłupie,zewnętrzne guzy przy sutkach nie były złośliwe ,ale nie było sensu jej otwierać,bo i tak by to nie pomogło.Dzisiejsza noc była koszmarem,Gapcia ruszała tylko oczami reszta ciała była sztywna,o 7 rano mąż pojechał do weta,ściągneli naszego doktora z urlopu,bo w nim była cała nadzieja która prysła jak bańka po szczegółowych badaniach:placz:Doktor powiedział że jedynym wyjściem żeby nie cierpiała jest eutanazja,bo zostało jej kilka chwil życia w cierpieniu.Wybacz Gapciu,byłaś naszym promykiem,który zgasł teraz mamy cię w sercu ,a ja mocno wierzę że biegasz szczęśliwa za tęczowym mostem.Gapunia będzie pochowana u nas w ogrodzie obok przyjaciela królika whita,nie wiem jak to przeżyję wybaczcie już nie daję rady pisać.