luka1 Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma]Kolejna bida, której wyznaczono termin eksmisji.[/FONT] [FONT=Tahoma]Psina pojawiła się któregoś dnia przy schodach biurowca. wychudzona, zapchlonado granic wytrzymałości. Przez kilka dni witała wchodzących merdając ogonem. Prosiła o głaski, i dobre słowo. Zjawiła się miska pełna jedzenia i druga z wodą. Ktoś pod schodami położył jakąś szmatę.[/FONT] [FONT=Tahoma]Niestety, dobre czas dobiega końca. Wydano polecenie usunięcia psa z terenu zakładu pracy. Osoba, która czuwała nad miska psiny, by była pełna wyprosiła dla niej jeszcze kilka dni na poszukiwanie domu.[/FONT] [FONT=Tahoma]Czasu pozostało już niewiele, zaledwie trzy dni, mamy czas do piątku. Co będzie z psiakiem potem? Ma zniknąć.[/FONT] WYDATKI transport do DT ...............................55,- karma dla suni 10kg..........................45,- sterylizacja + galotki i leki ................325,- ................................................................ razem ...........................................425,- WPŁATY zbiórka w Firmie .......................260,- [FONT=Tahoma][/FONT] [FONT=Tahoma][/FONT] [/FONT] Quote
malagos Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 wyglada na młodą psinę (to chlopak?)... Jeszcze chudzieńki, biedaczek... Quote
luka1 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 to młoda suka, bardzo miła dla ludzi. Nie mamy gdzie jej zabrać a termin wywiezienia psa już bliski. Właściwie nie wiadomo co z nią zrobią. Polecenie jest jasne - Ma zniknąć! Quote
łolkiee Posted September 1, 2010 Posted September 1, 2010 takie cuś zmajstrowałam... [FONT=Tahoma][FONT=Tahoma] [/FONT][/FONT] Quote
luka1 Posted September 1, 2010 Author Posted September 1, 2010 no ładnie - dziękować. Prawie miód na serce Quote
luka1 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 jeśli nie znajdziemy wyjścia do piątku, pies pojedzie do schroniska. Quote
luka1 Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 jutro piątek, pomysłów brak. Może jednak się uda. Quote
luka1 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 piątek -czas sprawdzić co z psiakiem. Czy uda się wyprosić jeszcze czas do poniedziałku? Quote
luka1 Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 nic nie wiem, narazie cisza, telefon nie dzwoni. Nie wiem tylko czy to dobrze czy źle. Quote
luka1 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 podnoszę psinę bo nadal pilnie szuka domu Quote
luka1 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 jest światło na DT ale sukę trzeba wysterylizować - znowu brak kasy, znowu na krechę? Moja krecha jest już jak trasa Sochaczew - Poznań. Quote
Caragh Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Przepiekna :loveu: Podrzuce chociaz :roll: Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 sunia wczoraj pojechała do DT - nie wiadomo jak zareaguje suka rezydentka, czy wszystko będzie dobrze? Quote
diuna_wro Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 czekamy na wieści... dt płatny? P.S. Piękna lisica. Quote
luka1 Posted September 12, 2010 Author Posted September 12, 2010 Ha, DT wygrany na loterii - czyli bez kasy. Niestety nie stać nas na płacenie za DT i dlatego mamy tyle psów "w polu". Quote
elmira Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Kamień z serca. DT potrzyma rudzielca? Quote
luka1 Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 ale jej potrzebny DS, nie wiadomo jak długo tam bedzie mógł zostać, Quote
beataczl Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 skoro sunia na dt to mozna ja wysterylizowac z funduszu sterylizacji - jest taki watek, fakturke wziac od weta i fundusz przeleje kaske... tylko wet musi sie zgodzic na zaplate ,,pozniej" a nie przed zabiegiem, bo fundusz placi po zabiegu... trzeba ja zglosic do funduszu, zajmuje sie tym soema... Quote
luka1 Posted September 17, 2010 Author Posted September 17, 2010 narazie domek tymczasowy się zastanawia co by było gdyby sunia została na stałe. Z jednej strony dobrze - dla suni - z drugiej stracimy jeden DT. Ale czy tak czy siak to i tak wszystko dla dobra zwierzaków. Quote
Recommended Posts