LittleMy Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 W Chinach łamane są nie tylko prawa człowieka, lecz również najbardziej podstawowe prawa zwierząt. W Internecie można obejrzeć wstrząsający film o tym jak psy są żywcem obdzierane ze skóry, a żywe koty gotowane we wrzątku. To, co przeżywają zwierzęta - istoty wysoko rozwinięte i wyposażone w system nerwowy i zdolność odczuwania bólu porównywalną do ludzkiej - zanim skonają - można sobie tylko wyobrazić. A właściwie wykracza to poza możliwości naszej wyobraźni. Przeciw takiemu barbarzyńskiemu traktowaniu zwierząt odbędzie się 30 lipca (piątek) o godzinie 14 pod ambasadą Chińskiej Republiki Ludowej przy ulicy Bonifraterskiej 1 w Warszawie manifestacja wszystkich tych, którzy pragną wpłynąć na władze Chin aby zdelegalizowały ten ohydny proceder. Na demonstrację można przyjść z psami, które również mogą pokazać swój sprzeciw. Osobom wrażliwym nie polecamy oglądania tego materiału : www.ptroa.co.il/petition/ http://profile.ak.fbcdn.net/hprofile-ak-snc4/hs347.snc4/41595_139181192777045_7866_n.jpg Quote
LittleMy Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 myślę, że wiele osób z tego forum weźmie udział... Quote
Sockunia Posted July 24, 2010 Posted July 24, 2010 Popieram bardzoo chciałabym tam być.. Ale niestety.. Quote
LittleMy Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 kto nie może niech przynajmniej petycję podpisze :) Quote
ajcka Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Straszne!!!:-( Podpisałam petycje jak nie będę w pracy przyjdę na demonstracje! Quote
LittleMy Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 pamiętajcie, że można zabrać psiaki ! Quote
onaononi Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Wczoraj byla Manifestacja pod Ambasada Chinska w Warszawie ktora byla rozglaszana na tej stronce miedzy innymi i wiecie co ? przyszlo 30 osob ! tak 30 a niby ktos pisal ze 300 osob potwierdzilo ze przyjdzie , ja jechalam ponad 300 km specjalnie do Warszawy na ta manifestacje , patrzylam na tych 30 -stu ludzi i powstrzymywalam placz bo nie moglam w to uwierzyc, czyzby znowu polacy potrafili tylko najglosniej krzyczec ?! a jak przyjdzie co do czego to glowa w piasek ? przeciez takie demonstracje sa najwazniejsze , ps. a w centrach handlowych setki osob , poprostu zal i rozgoryczenie , a chinczyki przechodzili i sie smiali pod nosem a za firanka pewnie "sikali" ze smiechu patrzac jak w obronie zwierzat mordowanych w meczarniach z calej polski wzielo udzial 30 osob ! :-( Quote
Kenny Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 masakra...miałam nadzieję, że będzie więcej osób :( Quote
LittleMy Posted August 2, 2010 Author Posted August 2, 2010 http://www.blog.viva.org.pl/2010/08/02/demo-pod-ambasada-chin/ - krótka relacja Quote
onaononi Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 napisalam do Fundacji Viva w sprawie kolejnej Manifestacji i dostalam taka oto odpowiedz : " WItam, cieszę się z chęci działania. Jednak na razie nie planujemy kolejnej takiej manifestacji ponieważ mamy już kilka innych akcji w planach i po prostu nie starczy nam czasu, żeby to dobrze zrobić. Na jesieni organizujemy konferencję prasową związaną z zabijaniem psów na Euro2012, startujemy z nową petycją dotyczącą nowelizacji ustawy, przekazujemy petycje w sprawie koni do sejmu, co też będziemy łączyć z demonstracją, a to tylko niektóre rzeczy... Jednak jeśli jest chęć coś zrobić, to możemy pomóc, możemy użyczyć plansze, namówić bębniarzy itd, tylko potrzebna byłaby osoba, która to zorganizuje (czyli zgłosi do urzędu, ponagłaśnia, będzie koordynować w razie pytań itd). Jesteśmy nawet w stanie to nagłośnić, o ile już będzie gotowa informacja. Pozdrawiam serdecznie." a wiec kto ma ochote wspolnymi silami zorganizowac Manifestacje ? ja jestem chetna ! Quote
LittleMy Posted August 3, 2010 Author Posted August 3, 2010 jako że to ja napisałam tą odpowiedź to wszystko podtrzymuję, będę zaglądać nadal na wątek ale wszelkie konkrety kierujcie na maila :) mam jeszcze trochę materiałów anglojęzycznych od PTROA w razie czego. Quote
kamilqax95x Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 Każdego roku w Chinach dziesiątki milionów zwierząt zostają zarżnięte i zaszlachtowane. Zapotrzebowanie na futro jest wysokie, a Chińczycy je dostarczają. To czego nie uda im się wyeksportować poza Chiny zwykle kończy na talerzu. Zasmuca fakt, że zwierzęta cierpią horrendalne tortury. Są łapane na ulicy i tuzinami upychane w małych klatkach, bez możliwości ruchu. Następnie rzuca się nimi jak martwymi przedmiotami z ciężarówek na ziemię, uderzają o siebie na wzajem i obijają o stalowe klatki. Później klatki te są układane w sterty i wtedy zaczyna się prawdziwy koszmar. Zwierzę zostaje brutalnie wyciągnięte z klatki i związane, by uniknąć oporu. Jest lekko oszołomione uderzeniem w głowę, ale wciąż żywe. Jeżeli zwierzę nie jest ciężkie, pracownik trzyma je za tylnie łapy po czym bierze zamach i uderza jego głową o ziemie. Gdy zwierzę jest ogłuszone, zaczyna się nowy i niepojęty etap w tym trwającym koszmarze. Pracownik wykonuje małe nacięcie na plecach zwierzęcia, a następnie metodycznie ściąga z niego skórę. Proces skórowania trwa około minuty i podczas jego trwania pracownik aktywnie utrzymuje zwierzę przy życiu, ponieważ, jak się uważa, łatwiej jest oskórować zwierzę, gdy jest wciąż ciepłe i krew krąży w jego żyłach. Lecz tu koszmar się nie kończy. Ostatni etap tego niewyobrażalnego horroru polega na rzuceniu zwierzęcia na bok, na wierzch stosu powstałego z jego zdychających przyjaciół, gdzie umiera nie mogąc wytrzymać bólu. W innych przypadkach, gdy futro zwierzęcia nie jest potrzebne (głównie kocie), zostają one wrzucone do worka, a następnie ugotowane żywcem w beczce wrzącej wody. Cały proces jest niesamowicie trudny do pojęcia, lecz wierzymy, że nie jest wynikiem okrucieństwa, ale raczej ignorancji i braku świadomości o potrzebach zwierząt. Pracownik nie myśli o zabiciu zwierzęcia przed rozpoczęciem i nie jest świadomy jego cierpienia. Naszym obowiązkiem jest sprowadzić oświecenie. Jest to nasz moralny obowiązek wobec tych zwierząt. Zamykanie oczu nie sprawi, że to się skończy! http://www.ptroa.co.il/petition/ Jest tam też filmik ale dla ludzi o silnych nerwach bo to co jest pokazana to istny horror. Widać tam jak pies obdarty ze skóry umiera w cierpieniu i bólu, koty gotowane na żywca i kilka innych sytuacji tych sadystów. Podpiszcie proszę tą petycje !!! Nie bądźcie obojętni temu okrucieństwu ! Banerek: Quote
YxNinaxY Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 ten film jest przerażający... Nie zdołałam obejrzeć go do końca. Po scenie, w której obdarte ze skóry zwierze podnosi głowę i patrzy przytomnymi oczyma do tej pory mnie trzęsie. Jak można być tak bezdusznym? Cóż te stworzonka zawiniły? Serce pęka :placz:. Nigdy nie zrozumiem takiego postępowania... Po prostu brak słów. Quote
kamilqax95x Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 No ja też jeszcze w miare oglądałam z zaciśniętymi zębami, zmarszczonym czołem, ale jak tylko zobaczyłam tego psa obdatrego ze skóry konającego w meczarniach i w bólu tak się rozryczanym że głowa nie bolała moja siostra tak samo beczała Quote
martaipieski Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 chyba wiem co do za ,,filmik" :(:(:( tż dotrwałam tylko do tego momentu jak obdarte zywcem stworzonko usiadło i patrzyło na kamerzyste:(:(:( poł nocy płakałam w poduche i do tej pory choc mineło juz kilka lat na myśl o tym mam łzy w oczach:(.....DLACZEGO .......:( Quote
mala89czarna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 podpisałam ale co taka petycja da? Quote
ewexoxo Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 mala89czarna napisał(a):podpisałam ale co taka petycja da? jeżeli nawet nie da to niech ktoś ma świadomość że są ludzie, którzy będą robić zamieszanie i którym nie jest to obojętne Quote
elinka Posted September 17, 2010 Posted September 17, 2010 O! widzę, że na temat petycji jest już wątek. To dobrze, bo do tej pory do ludzi rozsyłałam spamy. Petycję można też wkleić do śledzika w NK. Okrucieństwo było, jest i będzie (?), ale nie robiąc nic pozwalamy na nie. Quote
Recommended Posts