Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Juz jutro w Lodzi zaczyna sie akcja Pedigree "Z psem za pan brat", gdzie m.in. maja byc pokazy agility. Wiecie moze, kto je organizuje i czy jest jakikolwiek cien szansy, by moc w nich wziac udzial podczas gdynskiej imprezy, 25 czerwca? :razz: [SIZE="1"]Zawodow nie mamy, to moze chociaz pokaz bylby ;)

• Replies 88
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='dog_master']Juz jutro w Lodzi zaczyna sie akcja Pedigree "Z psem za pan brat", gdzie m.in. maja byc pokazy agility. Wiecie moze, kto je organizuje i czy jest jakikolwiek cien szansy, by moc w nich wziac udzial podczas gdynskiej imprezy, 25 czerwca? :razz: [SIZE="1"]Zawodow nie mamy, to moze chociaz pokaz bylby ;)

Z tego co się orientuję, to chyba w Łodzi te pokazy się jednak nie odbędą.

Posted

Dog_Master, nie wiem jak w innych miastach, ale u nas jak pisała Simbik raczej pokazów nie będzie.

mielismy my biegać(tj. For Fun) ale w końcu nie biegamy... czy ktoś inny będzie to robił- nie wiem, ale watpie.

W kazdym razie moze w innych miastach jest inaczej.

Posted

aśka-od-dagona napisał(a):
Black&White:

może, ale na pewno nie w naszym wykonaniu:shake:

a moze to mi się cos pomyliło bo ja wiem ze jutro maja się odbyć pokazy agility w łodzi pod patronatem Pedigree ale w akcji" psy górą II część "a tu kilkka postów wyzej jest napisane ze "z psem za pan brat "więc może to miały być dwie imprezy:???:

Posted

Właśnie wróciłam z tego "psiego pikniku?" i naprawdę polecam! było bardzo fajnie. Były min. wyścigi dla czworonogów i nie tych szkolonych i z moim ajsem zgłaszałam się wszędzie, później były zawody biegu przez przeszkody i dostaliśmy torbę pedigree z kilogramową suchą karmą,bryloczkiem i długopisem :).Dużo konkursóe,nagród itp. naprawdę polecam.

Posted

Paskuda_Bandzior napisał(a):
a czy ktos orientuje sie co do Poznania? w poznaniu impreza jest w lipcu i czy ktos z aws wie czy beda tam pokazy agility? albo cos związane z agility?

W ub. roku były. :fadein: Spędziłam nad Maltą prawie cały dzień czatując :eviltong: na każdy z trzech pokazów agility. Poznałam bardzo sympatyczną Luizę z Warszawy z super sheltuniami. :kciuki: A przed ostatnim pokazem udało mi się na kilka minut wejść na torek i spróbować niektórych przeszkód, dopóki Asti się czegoś nie przestraszyła i nie chciała już biegać. :sad:

A czy wiadomo już która szkoła/klub agility przyjedzie w lipcu do Poznania na te pokazy?

Posted

AniaP napisał(a):
A czy wiadomo już która szkoła/klub agility przyjedzie w lipcu do Poznania na te pokazy?

Aaa, to znaczy, ze np. jakas szkola po prostu przyjedzie... Bo u nas nic nie wiadomo :( Eh to sie pewnie nie wcisniemy tam :shake: A moze? ;) Moze ktos z organizujacych Gdynie jest na dogomanii? :razz:

Posted

dog_master napisał(a):
Aaa, to znaczy, ze np. jakas szkola po prostu przyjedzie... Bo u nas nic nie wiadomo :( Eh to sie pewnie nie wcisniemy tam :shake: A moze? ;) Moze ktos z organizujacych Gdynie jest na dogomanii? :razz:

ciekawe tylko jaka szkola, skoro w Trojmiescie jest tylko jeden klub :lol:

Posted

No nie, i oczywiście napisałam posta i przed wysłaniem wszystko mi zniknęło. :mad: :angryy: Więc jeszcze raz. :cool3:

"Sonika" napisał(a):
ciekawe tylko jaka szkola, skoro w Trojmiescie jest tylko jeden klub :lol:

Słuchajcie, nie chciałabym nic pokręcić, ale w tej grupie pokazowej, która w ub. roku była u nas, to na pewno było kilka osób z Russa z Warszawy i na pewno z Wrocławia: Iwona Kalisz z Cirem i Rauni chyba z Sunday, bo przecież w Poznaniu nie ma ani szkoły ani klubu agility. Dlatego z ciekawości zadałam pytanie czy już wiadomo jacy goście do nas przyjadą? :)

"dog_master" napisał(a):
Aaa, to znaczy, ze np. jakas szkola po prostu przyjedzie... Bo u nas nic nie wiadomo :-( Eh to sie pewnie nie wcisniemy tam :shake: A moze? ;-) Moze ktos z organizujacych Gdynie jest na dogomanii? :razz:

I tutaj kolejne nieporozumienie, bo my się nigdzie nie wciskałyśmy. :shake: Owszem, co prawda Luiza musiała nas trochę "wypchnąć" :oops: do kolejki jaka się ustawiła do wejścia na tor, bo ja nieśmiałek jeden z moim czterołapym nieśmiałkiem trochę się bałyśmy "wystąpić" przed tak dużą publicznością. Ale to było takie pół godzinki, kiedy każdy kto tylko miał ochotę spróbować pobiegać ze swoim psem na tych najprostszych przeszkodach, mógł to zrobić, oczywiście każda para właściciel-pies miała przydzielonego na te kilka minut ćwiczeń na przeszkodach doświadczonego opiekuna.

Posted

Aniu, ja nie mowie, ze Wy sie wciskalyscie, ja tylko mowie, ze bym chciala wziac w tym udzial, a tak postronnie to pewnie nie da rady :) Dzieki, zaraz sie popytam w/w osob, jak oni byli "zwerbowani" :) [SIZE="1"]BTW Iwona Kalisz to Davie na Dogomanii..?

Posted

[quote name='dog_master']Aniu, ja nie mowie, ze Wy sie wciskalyscie,
No ok, ok. :smile:

[quote name='dog_master']ja tylko mowie, ze bym chciala wziac w tym udzial, a tak postronnie to pewnie nie da rady :) Dzieki, zaraz sie popytam w/w osob, jak oni byli "zwerbowani" :)
Ajjjjj sorki, nie zakumałam. :oops: Allllle ze mnie gapa. :wallbash:

[quote name='dog_master']BTW Iwona Kalisz to Davie na Dogomanii..?
Łoj, a ja nie wiem. :niewiem:

Posted

Davie - to Iwona Dawidowicz - biega z Joga, ona mieszka w warszawie

Iwona Kalisz - biega z Cirem, Pipi i czasami z Duchess, mieszka we wrocku i z tego co mi wiadomo na dogomanii sie nie udziela

:)

Posted

Grupą pokazową Pedigree są ludzie z ZPT Russ, a część wrocławska, m.in. Iwona czy ja, jeździmy na pokazy na ich zaproszenie. Więc w kwestii ewentualnego udziału sugeruję skontaktować się z nimi (najlepiej chyba z Agatą Kordos).

Poza tym zarówno w zeszłym roku, jak i po wczorajszych pokazach w Łodzi nasunęła mi się taka refleksja: gdybym to ja prowadziła szkolenie w danym mieście, to postarałabym się na takich pokazach stawić z informacją o swojej szkole. Ludzie oglądają pokazy i potem podchodzą do nas pytać się, gdzie w ich mieście można szkolić psa (głównie chodzi im o posłuszeństwo) - na co my najczęściej nie znamy odpowiedzi.

Wczoraj w Łodzi na samym początku równolegle z imprezą "Z psem za pan brat" na łączce obok ktoś prowadził szkolenie posłuszeństwa przez dwie godziny, co sobie obserwowaliśmy kątem oka w przerwie własnych zajęć, po czym zapakowali się i odjechali. Ergo wiemy, że ktoś w Łodzi szkoli, ale kto to był nie wiemy, ani nie mamy żadnych namiarów i podobnie pewnie widzowie.