Abrakadabra Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='ifciastu']Wczoraj sobie wymyślił, że Myszkę zostawimy na stałe :crazyeye: QUOTE] A czy Tilka też jest tego zdania? Może to całkiem dobry pomysł?:loveu: I dzięki za zdjęcia - fajnie, że maluchy są u Was :) Nie biegają po lesie, w poszukiwaniu jakiegokolwiek jedzenia.. Quote
Kundel_Bury Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 Ciotka nie marudź nie marudź ;) Przy Majeczce też tak mowilas :P Ifciastu no to rozumiem że tylko Bree będzie szukać DS :) Quote
ifciastu Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Tili jak najbardziej się ten pomysł podoba:evil_lol: właśnie trzymają z Myszką jedną zabawkę z dwóch stron, ciągną, merdają ogonkami, ganiają się i za chwilę znowu wracają do tej zabawki:p Bree chyba po raz pierwszy nie gania z nimi tylko śpi. Bree jest bardzo zaczepna. Tak sobie myślę, że w przyszłości trzeba będzie ją chyba na szkolenie posłać, ale siem zobaczy;) Co do zostawienia u nas Myszki- psinka jest super, trzęsie doopką, bo ciągle się boi, ale jest super. Tylko, że muszę sobie zdawać sprawę z tego, że jeden rezydent w domku więcej= jeden tymczas mniej:) Jeśli będzie kolejny rezydent będę musiała ograniczyć o jeden liczbę tymczasów. Sprawa jest do przemyślenia, bo mala podbiła nasze serducha. Zdjęcie maluszków z dzisiaj z samego ranka: nie wiem czemu, ale uwielbiają kocią budkę. Wczoraj wystawiłam już Bree część ogłoszeń,dziś jeszcze porobię resztę:) Quote
Kundel_Bury Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 Przecież to takie maleństwo ;) Jeden ogon w tą czy we w tą ;) Quote
mru Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 kochane maluszkowe DT, pamiętajcie, że w razie szczepień czy innych wet wizyt - my jako fundacja za to płacimy. znaczy zbieramy, ale jeśli nic się nie nazbiera to tez my jakoś uciułamy. także gdyby coś - bierzecie wszystko na fakturę na fundację Viva :) tu macie dane i NIP: http://1procent.viva.org.pl/kontakt.html fakturę do nas, znaczy na adres biura a nam znać! w razie pytań piszcie proszę na maila, mam okropnie mało czau teraz na dogo :( mru.psiaki@gmail.com Quote
ifciastu Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 ja odpchlałam Frontlinem, ale to żaden koszt:p jak będzie szczepienie to się uśmiechnę... :lol: Quote
Agata69 Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Czy spróbujecie złapać jeszcze matkę? Ona za jakiś czas znowu się oszczeni... Miałam tez taki przypadek: maluchy wygrezbałam z nory co do jednego, ale matka uciekła i nigdy juz jej nie widziałam. Czasami o niej myślę. Wczoraj dom znalazły dwie moje podopieczne a trzecia czeka na transport do Gdańska, też do Ds, więc z tego szczęscia wpłacę 20 zł na szczepienia. Poproszę tylko nr konta na wp. Quote
Kundel_Bury Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 A ja nie będę potrzebowała na szczepienia ! Manieczka terminator dzisiaj wyruszyła do swojego DS! Quote
ifciastu Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ale super wiadomość! :evil_lol: Chcesz jedną ode mnie? :evil_lol: Quote
Kundel_Bury Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ja przepraszam bardzo ale Tobie to już tylko jedna została :eviltong: Myślisz że nikt nie zobaczy tego allegro ? http://allegro.pl/szczeniak-bree-szuka-domu-pies-piesek-suczka-i1251794103.html :evil_lol: Czyli Manieczkowa i Myszkowa już w DS :diabloti: Quote
mru Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Kundel_Bury, a dom sprawdzany był? jeśli nie to proszę o dane tej osoby, ktoś musi tam podejść. i tak proszę o pełne dane, do umowy! Quote
mru Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Agata, jasne że sukę będziemy łapać. ludzie z tej wsi mówią, że już widzą tylko matkę, żadnego malucha więcej... widzą dwoe suki :( tą łaciatą też, trzeba obie zabrać na pewno... Quote
Kundel_Bury Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Ciociu Mru, Kana nie dałaby do niesprawdzonego domku :diabloti: Zwlaszcza że ten domek to moja rodzinka kochana ;) Manieczka teraz będzie dojcze szprechen hunde ! :errrr: Przyjechali w odwiedziny z kwiatami na parapetówę a wyjechali z terminatorkiem! Zdecydowałam się na przekazanie im Manieczki po tym jak Manieczka po ostatnich 3 dniach robiła ogromne postępy. :happy1: Podczas pobytu tutaj nie odstępowała na krok swojej nowej 15 letniej Pańci Nikoli, która ją nosiła przez cały czas na rękach :) Siostra Nikoli to treserka / behawiorysta psów więc jestem spokojna! Na początku byłam nieugięta ale powiedzieli że nie wyjadą bez niej! :sweetCyb: Alem szczęśliwa! :bigcool: :thumbs: Quote
mru Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 e, super :) to daj mi na pw (już czysto) ich dane (imie, nazwisko, adres), muszę podpisać umowę :) wyśle im do wypełnienia! Quote
mru Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 psiaki są pod opieka fundacji i musi być nasza fundacyjna umowa podpisana a u mnie umowa czyli dane i kontakt do osób, które psy adoptowały. Quote
ifciastu Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 ja mam dwie przecież:eviltong: Bree ma już ogłoszenia, a Myszka jeszcze jest boidudek, więc jeszcze nie do adopcji:eviltong: Quote
Abrakadabra Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 ifciastu napisał(a):ja mam dwie przecież:eviltong: Bree ma już ogłoszenia, a Myszka jeszcze jest boidudek, więc jeszcze nie do adopcji:eviltong: Kundel Bury prześle zdjęcia Manieczki z akcji przed-adopcyjnej .. Ifciastu - i jak z Myszką? Otworzyła się choć troszkę? Quote
Kundel_Bury Posted September 30, 2010 Posted September 30, 2010 Uchachana Mania przed wyjazdem, ostatnie zabawy :) A tak to jest jak się zabiera psa do łózka :) Potem nie da się go z niego wygonić! Zdjęcia z nowego domu będą w przyszłym tygodniu ;) Quote
mru Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 maluchy nazbierały tyle kasy :) 2010-09-21 ANNA O. 120,00 zł 2010-09-27 ANNA D. 10,00 zł 2010-09-28 PAWEŁ W. 40,00 zł 2010-09-28 ANNA M. 20,00 zł 2010-09-30 GONIA 13 30,00 zł 2010-09-30 JULITA K. 50,00 zł 2010-09-30 AGNIESZKA Ł. 200,00 zł 2010-09-30 EWA S. 150,00 zł 2010-10-01 AGATHA S.-B. 200,00 zł razem: 820,00 zł proponuję oddać Adze, jeśli zechce, za hotelowanie itd. oraz resztę trzymać na szczepienia itp. Quote
sleepingbyday Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 gameta napisał(a):a czemu? I wogóle Sleep, co ja robię na tym wątku? Skąd mi on w subskrypcji siedzi? Nie wiem jeszcze jak, ale to na pewno Twoja wina... hehe, gameta, toc ty matka, więc dzieci cie wzruszaja aktualnie. zatem, jeśli kogos winić, to twojego samczyka, że ci spowodował burze hormonalną, hihi ;-). koleżanka kociara, która mnie skontaktowała z agą, wysłała w swoim newsletterze zwierzęcym info o szczeniakach wraz z danymi fundacji, zatem trochę wpłat tam ma być, mi jakieś 150 zł. oddać adze za hotelikowanie to dobry pomysl. może do malborka zmaówić karmę, wiem, że sie przyda. Quote
ifciastu Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Bree jest strasznie niedobra, ma bardzo silny charakter. Próbuje zdominować nas i resztę zwierząt i w pewnych momentach włącza jej się agresor. Kiedy dostaje takiego agresorka za karę zamykam ją w klatce na 5-10 minut. Wiem wiem- drastyczne, ale skuteczne. Już widać poprawę w zachowaniu. Wydaje mi się, że w przyszłości potrzebne będzie jej szkolenie. Mimo wszystko jest przekochana. Myszka za to jest cuuuudowna:p Zrobił się z niej kochany, przytulny miziaczek. Stanowczo woli towarzystwo mężczyzn, wręcz ich ubóstwia. Cieszy się jak do niej mówię, jakby miała ogonek na sprężynce. Jest uległa w stosunku do nas i innych zwierząt. Ładnie nabrała ciałka. Uwielbia gryzaki ze skóry prasowanej i zjadła mojemu mężowi skórzane kapcie:) Ona jest jego ulubienicą, ciągle tylko"Myszka to, Myszka tamto... " Myślę, że jutro zrobię jej dobre zdjęcia i powystawiam już ogloszenia. Quote
Abrakadabra Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='mru']maluchy nazbierały tyle kasy :) 2010-09-21 ANNA O. 120,00 zł 2010-09-27 ANNA D. 10,00 zł 2010-09-28 PAWEŁ W. 40,00 zł 2010-09-28 ANNA M. 20,00 zł 2010-09-30 GONIA 13 30,00 zł 2010-09-30 JULITA K. 50,00 zł 2010-09-30 AGNIESZKA Ł. 200,00 zł 2010-09-30 EWA S. 150,00 zł 2010-10-01 AGATHA S.-B. 200,00 zł razem: 820,00 zł proponuję oddać Adze, jeśli zechce, za hotelowanie itd. oraz resztę trzymać na szczepienia itp. Mru , ja też jestem "za". I zgadzam się ze Sleep, że trzeba pamiętać o szczepieniach Bree i Myszki, oraz o karmie dla nich. Swoją drogą została jeszcze mamusia... i ta druga suczka. Być może Aga będzie jutro na działce i dowie się jak wygląda sytuacja. Ifciastu - czyli z DS Myszki u Ciebie przysłowiowe nicii? :cool3: Quote
ifciastu Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Czy nici- jeszcze nie wiem... Rozkochała nas w sobie, ale jeśli się znajdzie jakiś dom, który dorówna mojej miłości do niej < w co szczerze wątpię:evil_lol:> to może ją do adopcji wydam... Mąż chce a ja nie jestem przekonana. Ogłoszenia wystawię a najwyżej jej nie oddam:evil_lol: Quote
mru Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 ifciastu, to myśl haha :) masz czas, zanim ktoś się zgłosi ;) Abra, to oddam Adze jakąś część, już się z nią umówię ifciastu, jak będziesz je zaszczepiła to weź na fakture, zapłać gotówką i potem skontaktuj się ze mną :) i kup im karmę dla maluchów! też weź na fakturę :) jakby coś to pisz do mnie maila, gdybyś miała pytania (tylko nazwa, adres i NIP będą potrzebne) Quote
Recommended Posts