sleepingbyday Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 tak, zaraz zmienię. ale nie wiem, na jaki, bo mnie korci nabluzgać.... :shake: sprawa ruszona do przodu, ale tam koniecznie trzeba pojechac w przyszly weekend! a sytuacja jest taka - paweł i mru, ja i dorota mamy szkolenia w najbliższe weekendy i kończymy o 14.00, to już za późno na akcje. zatem teraz już nie będzie tak łatwo - trzeba kogoś z samochodem. zastanawiam się, czy nie spytać marka z falenicy? poza tym - Aga opłaci hotelik, ale na max dwa tygodnie. co dalej? 3 szczeniaki bez żadnej deklaracji, zadnej! dwie jednorazowe obietnice to wszystko co mamy. a odrobaczenie, szczepienia? nie wiem, co będzie :-( :-( Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 eh tylko 2 tygodnie :( mało! tam jest teraz tak: szczenior z ośrodka - taki słodki kochany smukły, 100% socjalizacji, nadaje się do domu na JUŻ! pozostałe dwa wymagają obcowania z ludźmi - nie ma nikt ochoty zabrać szkraba do domu za te 2 tyg..? foty maluchów są, tylko nie wiem czy dam rade wrzucić przed łapanką psa z torów Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 za tydzień po szkoleniach ew można jechać (zachód słońca 18:44 sobota i 18:42 niedziela) - obawiam się, że nie będzie wyjścia... eee tylko co z psami naszymi/waszymi hmmmm... ja będę miała klatkę do łapania lisów :P Quote
Cajus JB Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Temat zaznaczyłem do poczytania, ale widzę, ze tu trzeba działać. Jak w ten weekend to biorę wolne. Tylko nie mam samochodu. Jak ktoś mnie zabierze to jadę. Roześlę po znajomych z Torunia. Gdzie to jest dokładnie? Edit Do osób z Łodzi też mogę napisać. Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 pod płockiem - lucień, licień? jakos tak. toruń też może być, choć trochę daleko, ale jakbyście rano pojechali, to dacie radę. tylko tzreba by zgrać was z agą, właścicelką działki, ona wczoraj była i wszystko ogarnia. zobaczymy, czy ktoś jeszcze zrobi rachunek sumiena. cajus dzięki! załamani jesteśmy klawiaturowym wolontariatem dogo.... :-(. Quote
Cajus JB Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Poszukam na mapie. Teraz do pracy, a wieczorem zabiorę się za pisanie pw. Daleko, ale pomóc trzeba. Quote
Mefi Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Cajus JB napisał(a):. Gdzie to jest dokładnie? Miałkówek - jadąc z Torunia na Płock w miejscowości Nowy Duninów (przy takiej zatoczce) skręcasz w prawo na Gostynin, trzeba jechać cały czas prosto przez las, pierwsza miejscowość za lasem to Lucień. W Lucieniu trzeba skręcić w prawo (bardzo ostry zakręt tuż za składem węgla - takie zrujnowane budynki z murowanym ogrodzeniem) i dalej pojechać prosto koło lasu. Konkretne miejsce muszą już wskazać osoby, które tam były. Od wtorku do prawdopodobnie niedzieli będę w Lucieniu. Jeśli ktoś mi napisze gdzie i jakich psiaków mam szukać to w miarę możliwości postaram się podejść pod ten ośrodek, ale cudów nie obiecuję bo jadę kończyć remont, a to oznacza dla mnie zapiernicz od rana do nocy. Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 aha, my tam wczoraj byliśmy 6 godzin, z czego sukę namierzyliśmy pewnie po 2... (teraz już wiemy, gdzie siedzi, mam nadzieje, ze to się nie zmieni) przygotujcie się na ciężką prace ;) Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mefi napisał(a): Od wtorku do prawdopodobnie niedzieli będę w Lucieniu. Jeśli ktoś mi napisze gdzie i jakich psiaków mam szukać to w miarę możliwości postaram się podejść pod ten ośrodek, ale cudów nie obiecuję bo jadę kończyć remont, a to oznacza dla mnie zapiernicz od rana do nocy. to nie takie proste, psy maja norę w lesie (z ośrodka jest ten jeden i już tam więcej nie ma) trzeba więcej osób - w tym sęk! :( i trochę czasu, tak w jedną osobę nie da rady :( chyba ze znajdziesz moment, jak my przyjedziemy. Quote
kameralna Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Jestem tu na zaproszenie Mru. Widzę, że sprawa jest bardzo skomplikowana. Dobrze, że sunia została już namierzona. Moje uznanie :klacz: Jak wygląda dalszy plan działania? Quote
tripti Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 mru napisał(a):aha, my tam wczoraj byliśmy 6 godzin, z czego sukę namierzyliśmy pewnie po 2... (teraz już wiemy, gdzie siedzi, mam nadzieje, ze to się nie zmieni) przygotujcie się na ciężką prace ;) kiedy teraz jedziecie? Quote
sleepingbyday Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 w weekend. jedziemy - jeśli nie znjadzie sie nikt, kto może pojechac rano. bo my możemy być dopiero pomiędzy 16, a 17. mru, nie ma się co łudzić. 14 koniec zajeć, odsstawienie psów, ja musze z tymczasem wyjść. dojazd - będziemy pzred 17. godizna do zmroku, a i tak półmrok kładzie sprawę dojrzenia czegokolwiek w krzakach. więc jeśli ktoś będzie mógł rano - i to nie jedne, ale dwa samochody (aga będzie mogła z grodziska dojechać?) bo ludzi potzreba dużo. Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Aga to musi dojechać :) no i myślę, ze będzie mogla. tak mowila chyba... wyprawa chyba w sobote rano! Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 psiak z ośrodka - ten oswojony domowy :) Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 no i dwa "dzikie" kluchy: słodki misiak :) Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 suka, która wszystkich pogryzła ;) razem w niedoli... Quote
mru Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 ojciec nn. matka to taki psiak w typie trochę przegubowca długowłosa, taka do kolana max, chyba mniejsza... Quote
Cajus JB Posted September 13, 2010 Posted September 13, 2010 Mefi napisał(a):Miałkówek - jadąc z Torunia na Płock w miejscowości Nowy Duninów (przy takiej zatoczce) skręcasz w prawo na Gostynin, trzeba jechać cały czas prosto przez las, pierwsza miejscowość za lasem to Lucień. W Lucieniu trzeba skręcić w prawo (bardzo ostry zakręt tuż za składem węgla - takie zrujnowane budynki z murowanym ogrodzeniem) i dalej pojechać prosto koło lasu. Konkretne miejsce muszą już wskazać osoby, które tam były. Dzięki znalazłem. Trochę ponad 100 km i dwie godziny jazdy. Biorę się za pisanie pw. Quote
sleepingbyday Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 matko, buraski totalne. Quote
kameralna Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Piękne, puszyste kulki :) Na dodatek bardzo fotogeniczne! Dam znać kilku osobom, może będą zainteresowane adopcją (no chyba, że na razie akcja szukania domów jest wstrzymana). Quote
Mefi Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Ja mam małą obsuwę czasową, więc jadę dopiero jutro do Lucienia. Nie będę mieć internetu, więc zostawiam tel. 609 507 725, gdybym była potrzebna (ale prosiłabym o info dzień przed akcją) - jeśli tylko dam radę, pomogę. Quote
sleepingbyday Posted September 15, 2010 Author Posted September 15, 2010 kameralna, dawaj znać! ten pierwszy jest zsocjalizowany, rodzeństwo nie, ale to dzieciaczki totalne, nauczą się. mefi, będziesz wlucieniu w weekend? my będziemy njapewniej w sobotę. na niedzielę tez by się ktoś przydał, ale my już raczje nie damy rady, a jak widzisz, tłumy ze stolicy i kilku innych miast się pchają, zeby pomóc..... Quote
Mefi Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Zostaję do niedzieli późno w nocy, ale kontakt tylko telefoniczny, bo za godzinę wyjeżdżam. Quote
Recommended Posts