Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

ja karmę mam jeszcze tą suchą co dostałam. One jedzą pół na pół, pół suchego i pół mokrego, mokre sama im kupuję:) A przy szczepieniach wezmę fakturę;)

• Replies 296
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam kilka zdjęć:
Najpierw Bree:

I jeszcze Bree z tym swoim oklapniętym uszkiem:) :

Potem Myszka:

Myszka się rozkręciła, mizia się niemiłosiernie. Jest kochana i daje nieśmiałe buziaki prosto w ustka. Cieszy się już nawet do obcych, kochany z niej maluszek.

Mam pytanko, czy jak oddam je do adopcji mogę podpisać swoje umowy <na Malborski Dom pomocy kotom> czy muszą być jakieś Wasze, tzn. z Vivy?

Posted

Manieczka szczęśliwie dojechała do domku ;)
Zakumplowala się już z psim kolegą.
Jak na razie jest jeszcze wystraszona.
Wynik po pierwszym zostawieniu jej w domu... hmm na dużym minusie :lol:

Posted

No na nieszczęśliwe nie wyglądają:evil_lol:
Dzwoniła do mnie wczoraj Pani, znalazla ogłoszenie Bree, jak się dowiedziała, że są dwie, powiedziala, że nie będzie sióstr rozlączać i weźmie dwie. Dziś miałam zawozić psiaki i zadzwonialm jeszcze do niej z wiadomością, że musi podpisac umowę. Okazało się, że rozmnażaczka...

Posted

Wizyta miała być- mój mąż ma troszkę nadgodzin, w ciągu dnia miał przejść się do tej Pani <on pracuje w Trójmieście> i na to się zgodziła. Zadzwoniłam jeszcze do niej i mówię, że musi umowę podpisac i że pomożemy wysterylizować, a ona na to, że ona je chciała do swojego psa i że jak sterylizowac i umowę podpisać to nie:-o

sleepingbyday my prowadzimy MDPK, nie wydajemy zwierząt bez wizyty przed i możliwości wizyty po adopcji

Posted

ifciastu napisał(a):

Mam pytanko, czy jak oddam je do adopcji mogę podpisać swoje umowy <na Malborski Dom pomocy kotom> czy muszą być jakieś Wasze, tzn. z Vivy?

nie muszą być nasze (ale jak chcesz mogą) - byleś nam wysłała potem ich skany czy zdjęcia :)

fajnie mają, dziś w nocy zaktualizuję wpis na stronce fundacyjnej :)

Posted

Malborski Dom Pomocy Kotom:p
www.kotymalbork.wordpress.com <-- to nasza świeża strona.

jutro mam dwie wizyty przedadopcyjne w Trójmieście. Najpierw jadę zawieźć kotkę do adopcji, dom super, a potem jadę sprawdzić te dwa domki. Mój mąż już chodzi nadąsany, że chcę Myszkę oddać... Akurat tak się złożyło, że najpierw zadzwonili Państwo i chcieliby Bree, a potem Pani, która chciałaby Myszkę. Mam nadzieję, że choć jeden z tych domków okaże się być ok.

Telefony adopcyjne nam ruszyły, tyle, że połowa dzwoniących to jakieś czubki dosłownie... I jak sobie myślę, że w końcu znajdzie się taki, co takim czubkom wyda psa czy kota to mnie krew zalewa:shake:

Posted

Ifciastu - jak tak można własnego i osobistego męża dręczyć...! Myszkę oddawać!
A Tilka pewnie też by się dąsała, gdyby wiedziała co niecnie knujesz :mad:

Żarty żartami, ale mocno trzymam kciuki za sensowne domki.

Posted

Domek świetny. Pani z córką nastoletnią. Miały prędzej psa, który umarł w wieku 12lat z powodu raka. Potem wzięły szczeniaka ze schroniska, ale okazało się, że piesek miał chore serce <kiedy umarł zrobiono sekcję>. Był u nich tylko tydzień. Pani ma znajomą kynolog. Córka pomaga jako wolontariusz w stajni i w psim przedszkolu. Pani karmi BARFem, wie jak przestawiać na nowe jedzenie. Zobowiązała się do kastracji psinki. Umowę przeczytała, podpisała i stwierdziła,że nie rozumie, czemu ludzie nie chcą takich umów zawierać. Myszka będzie mieć zagwarantowane psie przedszkole:) Wczoraj merdała ogonkiem do Pani i jej córki, lizala je po twarzach, ale jak ją puścily to chowała się pod segment. Córka napisała maila, że Myszka powoli wychodzi, ale jeszcze się boi. Zobaczymy co z tego wyniknie:))

Posted

brzmi bardzo fajnie :) podeślij skan umowy czy coś takiego :)

ja mam Pana, który dzwoni do Ciebie dziś i nie może się dodzwonić i pyta czemu haha jakiś niecierpliwy. Pan chciał najdzikszą sunię, ale poleciłam mu te Twoje jako że tamta ma dom. Daj znać, czy gadałaś z nim? Brzmi fajnie, siedzi dużo w domu. Pisał też do Ciebie maila!

Posted

no, jak sa takie świadome i mają znajomości, to nie powinny odpuszczac, tylko pracowac z myszką.

w moim podpisie jest link do bazarku dla mieszka, zajrzyjcie.
aha, malutka, 6-7 kilo, 11 letnia, zdrowa, wesoła sunia dostanie zastrzyk z morbitalu w sobotę, bo jej kochani opiekuni wyjeżdżają z kraju... panika! tzreba ja uratować
http://www.dogomania.pl/threads/194017-gt-gt-11-letnia-ZDROWA-sunia-ma-czas-do-soboty-DT-albo-MORBITAL-lt-lt-lt?p=15497169#post15497169

Posted

no tak, skoro są tak ogarnięte to niech pracują z Myszką a nie tam oddają jak będzie źle :P jakby coś, mogę im podać nr do Pawła szkoleniowca, który z resztą psiny z nami łapał ;)

Posted

Łapiemy mamusię?
A może przy okazji uda się zdziałać coś z tą drugą, biało-czarną sunią i jej potomstwem?
Aga może jechać z nami w weekend, jutro powie mi czy w grę wchodzi sobota, czy niedziela.
W tzw."międzyczasie" skontaktuję się telefonicznie z Panami Ochroniarzami.
Może dadzą radę złapać sunię i umieścić ją w boksie obok tego baraku?

Posted

Dziś mój mąż zeskanuje w pracy umowę to prześlę:)
Był wczoraj pan, chciał Bree do pilnowania posesji. Ale nie przy domu, tylko jest posesja i buda. Nie oddałam, bo to domowy psiak. Duży ale domowy.
Pshemko teraz mi o Bree wierci dziurę w brzuchu:roll:
Przez dwa dni wyadoptowałam 3 tymczasy:multi:

Posted

ifciastu, gratulacje!!!
do pilnowania posesji to jednak psy z długa, gruba sierścią umówmy się.

aha, słuchajcie - podrzucajcie tego oto młodzieńca, chętnym domkom, jesli już szczeniaki się rozejda całkowicie - aktualnie mieszka na działkach nadbużańskich, chuchro cienkoskóre, młodziak ok roku, piękny kolor sierści. jedna osoba go dokarmia, ale wyjeżdża stamtąd niedługo, a okoliczni aborygeni mają standardowa koncepcje co do przyszłości psa... chłopak miziasty, przyjacielski, mały. help..