andegawenka Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 nombre napisał(a):wplace dzisiaj jakis grosik na Rudaska, napisalam tez o nim do boksiowych ciotek na watku Montiego, moze ktoras wejdzie Nobre, wchodzimy, ale tyle kasy przelane w tym miesiącu że głowa mała. Coś przeleję w X, tylko błagam przypomnijcie śmiało... Quote
nombre Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Wiem kochana, u mnie tez pustkami swieci, ale mam jeszcze jakies grosze urodzinowe wiec je przeznacze:). A teraz jeszcze bylam na watku psa ktorego jakis dran wraz z innym psem wywalil na autostradzie, ten jeden od razu zginął pod kolami samochodow a drugiego uratowali studenci i teraz bida jest w schronie Quote
Kapsel Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Nombre, ja tez jestem. Poleciałam na Twoje zaproszenie ;) Quote
Maruda666 Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Też podniosę. Spróbuję coś podesłać, ale też po pierwszym ( tylko prosze wtedy o przypomnienie - starość nie radość, skleroza nie boli ;) ). Quote
togaa Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Nadal jest w domku awaryjnym u Irenki . Trzy tymczasy naraz to w Jej sytuacji dużo, bo przecież ma własne stado pso-kotów i kocie tymczasy. Wielka prosba chociaz o karme dla Rudego.:oops: Quote
Klaudus__ Posted September 25, 2010 Posted September 25, 2010 Karma to spory wydatek - cioteczki nie zostawiajcie staruszka samego... Quote
andegawenka Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 togaa napisał(a):No cóz, Rudy został sam...... ....ale co? zbieramy kasę na karmę?:smile: Quote
taks Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 togaa napisał(a):No cóz, Rudy został sam...... I pewnie zostanie bo mało jest osób które mają czas czytać 300 postów aby się dowiedzieć co się z psem dzieje, gdzie przebywa,na jakich warunkach finansowych, czy ktokolwiek poza umieszczeniem go w DT cos konkretnego robi aby nie utknął tam na wieki i co AKTUALNIE jest mu potrzebne ( jaka karma , jakie leki...). Na dogo jest multum psów w potrzebie, setki watków i niestety wybierając komu z ograniczonych przecież środkow ( bo bogaczy to na dogo raczej nie ma) pomóc- nikt nie strzela na oślep kierując sie tylko (nawet pięknym i wzruszajacym) "wstępniakiem" ale z wieeelką siwą brodą. Samo podnoszenie wątku to za mało - pierwszy post to podstawa aby ściągnąć sponsorów . Czy tu nie wpłyneła ani złotówka na psa , nie wydano grosza? Gdzie są informację o finansach psa, wysokości jego ew. długu ?- takie informacje sa bardzo potrzebne i powinny byc łatwe do odszukania ( 1 post!). Nie oburzajcie się - nie piszę tego aby Wam "dokopać" a raczej zwrócic uwage na to jakimi kryteriami wyboru kierują się ( przynajmniej niektórzy) potencjalni sponsorzy - niestety podobny jak tu bład robi na dogo wielu - może warto to przemyśleć. Jesli uznacie że nie mam racji to trudno i przepraszam że sie wtrąciłam. Quote
_bubu_ Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Masz racje taks. Tylko my tu mamy problem organizacyjny. Klaudus zakładała wątek bo to ona wyrwała Rudego ze schronu i ma pierwszy post , mikoada zbiera pieniądze na swoje konto i robi rozliczenia w bieżących postach a ja zajmuje się doglądaniem Rudego i płaceniem od kiedy wzieliśmy go pod swoją opiekę. Ciężko wszystko dograć bo jesteśmy wszystkie zabiegane i czasu brakuje. Mam propozycję , założę nowy wątek tak abym mogła aktualizować pierwszy post na bieżąco. Chociaż obawiam się , że pierwszy post to nie jedyna przyczyna... np. psiakom Maciusiowi , Fado, Niko aktualizuje wątki na bieżąco, długi są w pierwszych postach i jakoś nikt ich nie dostrzega... po prostu to , że psiak jest już bezpieczny też robi swoje.. niestety. A karmy Rudy narazie jeszcze nie potrzebuje. Ma duży wór Hepatica , który zasponsorowała IVV na początku. Quote
taks Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 _bubu_ napisał(a): pierwszy post to nie jedyna przyczyna... np. psiakom Maciusiowi , Fado, Niko aktualizuje wątki na bieżąco, długi są w pierwszych postach i jakoś nikt ich nie dostrzega... po prostu to , że psiak jest już bezpieczny też robi swoje.. niestety. na pewno - wiadomo, jak pies w bezpośrednim zagrożeniu to bardziej "medialny" i pomoc leci "poza kolejką". Jak adopcyjny i jest nadzieja, że deklaracje będą krótkie też łatwiej ... ale do wytrwałych swiat należy a i te psy z "drugiego szeregu" też mają swoich przyjaciół na dogo _bubu_ napisał(a): założę nowy wątek tak abym mogła aktualizować pierwszy post na bieżąco. bardzo mnie ta wiadomość cieszy:lol:- to z pewnością da nowy zastrzyk energii wątkowi można tez poprosić moda o przejęcie wątku - tak chyba prościej i ciągłośc będzie zachowana i subskrypcje;-) Quote
_bubu_ Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 dzięki za rade, napisze do moda Quote
togaa Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 A karmy Rudy narazie jeszcze nie potrzebuje. Ma duży wór Hepatica , który zasponsorowała IVV na początku Taa....tylko On tej karmy wogóle nie chce jeść. Nie smakuje mu.....:shake: Wczoraj jak sie dorwał do opadłych sliwek , to nie mogłysmy go z Irena spod tego drzewa wytargać. Quote
wtatara Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 tylko przy diecie wtrobowej sliwki to dla niego nie za bardzo Quote
Javena Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Wiecie,ja kupowałm różne karmy suche. Ten mój pupilek wogóle nie chciał tego jeść. Pewnego razu na spacerze ,pod ławką była rozsypana karma ,taka zwykła z Biedronki za 10 zł. Wtrąbił wszystko. MYŚLE .....ech ,moze teraz bedzie jesć suche? Gdzie tam ,Przelezało w misce ze trzy dni i ani tknał.Wziełam to do worka i wyrzuciłam na trawę pod blokiem. Jak nie on ,to inne zwierzaki zjedza.Jeszcze dobrze nie wysypałam ,a ta bestia pochłoneła wszystko.......No co Wy na to? Za każdym razem jak przechodzimy w tym miejscu ,to zaglada,czy nie zostało. No cóż, znalezione lepiej smakuje..:):) Quote
_bubu_ Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 nie wolno śliwek , oj nie. Tak to jest , zawsze chcą to czego nie wolno.. Trzeba pilnować. Quote
IVV Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Dzieki Taks ,ze zajrzalas ;) Rudus pewnie bezdomy byl chwile w swoim zyciu i jakies suche wynalazki sa kompletnie dla niego nie do pojecia ;) a czy ta karme polewalyscie np.yogurtem,lub jakims bezprzyprawowym sosikiem,rosolkiem ,tak tylko dla zapachu i smaku? czasami odrobinka startego zoltego sera -wiadomo zapaszek-sprawia cuda Quote
_bubu_ Posted September 26, 2010 Author Posted September 26, 2010 Rudy ma diete więc pewnie nie powinien dostawać dodatków. jadł tą karmę bardzo ładnie. Widocznie teraz mu się znudziło i zaczął wybrzydzać. Quote
taks Posted September 26, 2010 Posted September 26, 2010 Jak nie mozna do jedzenia ( dieta) dodać smakowitych dodatków to stosowałam trik z nawanianiem karmy. Pies to węchowiec a nie smakowiec wiec łatwo go nabrać.:evil_lol: Odsypywałam do niewielkiej szczelnej puszki porcje granulek na następny dzień i wkładałam na wierzch ( na warstwie papierka/pergaminu żeby nic się nie przesączyło ani oderwało) kawałek śmierdzącego żółtego sera, kiełbasy czy innej zakazanej "pyszności". Na rano cała karma pachniała "jak trzeba" i była w ten cudowny sposób znacznie atrakcyjniejsza.;) Wkładki można urozmaicac i codziennie pies ma niespodziankę. A swoją drogą taki apetyt na sliwki nasunął mi myśl, że może psiak ma za mało kwasów w zoładku stąd te dziwne gusta kulinarne i niechęć do dietetycznej karmy. Niewydolnosc wątrobowa często się z tym wiąże zwłaszcza u seniorów. Może warto pomyslec ( oczywiście w porozumieniu z wetem.) o jakiś preparatach z pepsyną? Quote
Recommended Posts