_bubu_ Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Jolanta08 napisał(a):Nawet mie wiecie jak się ucieszyłam,że Skarpeta Talcott wyraziła zgodę na pomoc.Jutro wyślę nr konta z pierwszego postu Skarbnikowi Skarpety ,czy mam dopisać w tytule ,że jest to pomoc dla Rudego? to bardzo duża pomoc :) Szczególnie w obecnej sytuacji.. Koniecznie musi być dopisek dla Rudego. dam znać jak dojdzie. Quote
Jolanta08 Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Dobrze a ja ze swojej strony cieszę się ,że mogłam pomóc Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 28, 2011 Posted March 28, 2011 Jolanto ślicznie dziękujemy za pomysł pomocy, no i "skarpetowcom" za jej użyczenie! Mam nadzieję, że to będzie szansa dla Rudego! I że wreszcie na wątku zrobi się głośniej, a i może jakiś domek dzięki temu...? Quote
_bubu_ Posted March 28, 2011 Author Posted March 28, 2011 Poker napisał(a):Wpłaciłam 30 zł. Rudy dziękuje ! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Pokazujemy Rudego, może ktoś jeszcze zauważy... Quote
nombre Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 dziewczyny , w środe przeleje 50 z dla Rudaskał-musze czekac na wypłate . Myśle że miesięcznie tez coś dam rade wykladać Quote
plina Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 A ja podnoszę raz jeszcze, na razie nic nie mogę zrobić. Quote
_bubu_ Posted March 29, 2011 Author Posted March 29, 2011 nombre napisał(a):dziewczyny , w środe przeleje 50 z dla Rudaskał-musze czekac na wypłate . Myśle że miesięcznie tez coś dam rade wykladać bardzo dziękujemy !! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 29, 2011 Posted March 29, 2011 Dziękujemy Cioteczkom, że nie zostawią Rudego w potrzebie!!! Quote
feliksik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 czy Rudy ma jakieś ogłoszenia? jak on do kotów, psów, czy on nadal musi zażywać leki - zrobię mu cafeanimal, gdyby było potrzebne Quote
_bubu_ Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 Regularnie wykupuje mu pakiet ogłoszeń na bazarku, zdarzaja się pojednycze zapytania ale zwykle na jednym telefonie się kończy. Ostatnie ogłoszenia wyszły wczoraj. Ale im więcej tym lepiej. Na pewno dodatkowo cafe animal się przyda. Dziękuję ! Rudy toleruje suki, za kotami nie przepada. Dostaje leki na serce i karmę na wątrobę RC Hepatic. Teraz jego koszty utrzymania strasznie wzrosną. A sama karma jest droga. Od wczoraj siedzi awaryjnie w lecznicy , do czasu znalezienia innego miejsca dla niego. Płacimy 15 zł za dobę. Quote
feliksik Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 a macie tekst do ogłoszeń i namiary na osobę odpowiedzialną, bo nie mogę znaleźc. w sumie odnośnie tekstu to mogę coś sklecić na podstawie pierwszego postu, ale namiarów nie mam Quote
ewatonieja Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 ja bazowałam na tym:Rudy to dojrzały psiak średniej wielkości. Biedak leżał przy drodze i czekał na pomoc, potrącił go samochód ale nikt nie okazał litości. Kiedy trafił do schroniska zaszył się w budzie ze swoim cierpieniem, zupełnie zrezygnowany. Nie jadł, nie pił, nie wstawał, chciał zniknąć. A jednak został dostrzeżony. Rudy trafił pod naszą opiekę i natychmiast rozpoczęliśmy leczenie. W końcu Rudy odzyskał wolę życia, pojawiła się nadzieja. Rudy zaczął jeść i pić, stawiać kroki, najpierw bardzo powolutku i sztywno, później coraz lepiej, odważniej. Pewnego dnia zamerdał ogonkiem - Rudy nie poddał się. Chce żyć i cieszyć się każdym nadchodzącym dniem. Obecnie jest już w bardzo dobrej kondycji, tryska energią, zadziwia nas swoją witalnością. Jednak do szczęścia potrzebuje kochającego właściciela. Mamy nadzieję, że znajdzie się osoba, która zabierze Rudego do jego wymarzonego domu. Psiak czeka na nowe, lepsze życie. Rudy toleruje inne zwierzęta, uwielbia kontakt z ludźmi, jest typowym domowym psem, nauczonym czystości, znającym zasady życia w "stadzie" ludzkim. Rudy przebywa w domu tymczasowym, jest zaszczepiony, odrobaczony, posiada książeczkę, jest gotowy do adopcji. kontakt w sprawie adopcji: tel.0796-554-438 adopcje.bielsko@interia.pl Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted March 30, 2011 Posted March 30, 2011 Stąd można kopiować ogłoszenia: http://allegro.pl/staruszek-rudy-czeka-na-wymarzony-dom-i1536787005.html Quote
_bubu_ Posted March 30, 2011 Author Posted March 30, 2011 ciężko znaleźć miejsce dla Rudego. A jeszcze ciężej pieniądze na codzienny pobyt. nie wiem co wymyślić. Quote
feliksik Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 cafe dla Rudego: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Rudy,36723 Quote
_bubu_ Posted March 31, 2011 Author Posted March 31, 2011 [quote name='feliksik']cafe dla Rudego: http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/Rudy,36723 dziękuję ! Quote
shani Posted March 31, 2011 Posted March 31, 2011 Właśnie przelałam moją 10 :) Przy okazji podrzucę Rudaska. Quote
Recommended Posts