Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

nombre napisał(a):
wplace dzisiaj jakis grosik na Rudaska, napisalam tez o nim do boksiowych ciotek na watku Montiego, moze ktoras wejdzie

Nobre, wchodzimy, ale tyle kasy przelane w tym miesiącu że głowa mała. Coś przeleję w X, tylko błagam przypomnijcie śmiało...

• Replies 993
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiem kochana, u mnie tez pustkami swieci, ale mam jeszcze jakies grosze urodzinowe wiec je przeznacze:). A teraz jeszcze bylam na watku psa ktorego jakis dran wraz z innym psem wywalil na autostradzie, ten jeden od razu zginął pod kolami samochodow a drugiego uratowali studenci i teraz bida jest w schronie

Posted

Nadal jest w domku awaryjnym u Irenki . Trzy tymczasy naraz to w Jej sytuacji dużo, bo przecież ma własne stado pso-kotów i kocie tymczasy.

Wielka prosba chociaz o karme dla Rudego.:oops:

Posted

togaa napisał(a):
No cóz, Rudy został sam......

I pewnie zostanie bo mało jest osób które mają czas czytać 300 postów aby się dowiedzieć co się z psem dzieje, gdzie przebywa,na jakich warunkach finansowych, czy ktokolwiek poza umieszczeniem go w DT cos konkretnego robi aby nie utknął tam na wieki i co AKTUALNIE jest mu potrzebne ( jaka karma , jakie leki...).
Na dogo jest multum psów w potrzebie, setki watków i niestety wybierając komu z ograniczonych przecież środkow ( bo bogaczy to na dogo raczej nie ma) pomóc- nikt nie strzela na oślep kierując sie tylko (nawet pięknym i wzruszajacym) "wstępniakiem" ale z wieeelką siwą brodą.
Samo podnoszenie wątku to za mało - pierwszy post to podstawa aby ściągnąć sponsorów . Czy tu nie wpłyneła ani złotówka na psa , nie wydano grosza? Gdzie są informację o finansach psa, wysokości jego ew. długu ?- takie informacje sa bardzo potrzebne i powinny byc łatwe do odszukania ( 1 post!).
Nie oburzajcie się - nie piszę tego aby Wam "dokopać" a raczej zwrócic uwage na to jakimi kryteriami wyboru kierują się ( przynajmniej niektórzy) potencjalni sponsorzy - niestety podobny jak tu bład robi na dogo wielu - może warto to przemyśleć. Jesli uznacie że nie mam racji to trudno i przepraszam że sie wtrąciłam.

Posted

Masz racje taks. Tylko my tu mamy problem organizacyjny. Klaudus zakładała wątek bo to ona wyrwała Rudego ze schronu i ma pierwszy post , mikoada zbiera pieniądze na swoje konto i robi rozliczenia w bieżących postach a ja zajmuje się doglądaniem Rudego i płaceniem od kiedy wzieliśmy go pod swoją opiekę. Ciężko wszystko dograć bo jesteśmy wszystkie zabiegane i czasu brakuje. Mam propozycję , założę nowy wątek tak abym mogła aktualizować pierwszy post na bieżąco. Chociaż obawiam się , że pierwszy post to nie jedyna przyczyna... np. psiakom Maciusiowi , Fado, Niko aktualizuje wątki na bieżąco, długi są w pierwszych postach i jakoś nikt ich nie dostrzega... po prostu to , że psiak jest już bezpieczny też robi swoje.. niestety.

A karmy Rudy narazie jeszcze nie potrzebuje. Ma duży wór Hepatica , który zasponsorowała IVV na początku.

Posted

_bubu_ napisał(a):
pierwszy post to nie jedyna przyczyna... np. psiakom Maciusiowi , Fado, Niko aktualizuje wątki na bieżąco, długi są w pierwszych postach i jakoś nikt ich nie dostrzega... po prostu to , że psiak jest już bezpieczny też robi swoje.. niestety.

na pewno - wiadomo, jak pies w bezpośrednim zagrożeniu to bardziej "medialny" i pomoc leci "poza kolejką". Jak adopcyjny i jest nadzieja, że deklaracje będą krótkie też łatwiej ...
ale do wytrwałych swiat należy a i te psy z "drugiego szeregu" też mają swoich przyjaciół na dogo
_bubu_ napisał(a):
założę nowy wątek tak abym mogła aktualizować pierwszy post na bieżąco.

bardzo mnie ta wiadomość cieszy:lol:- to z pewnością da nowy zastrzyk energii wątkowi
można tez poprosić moda o przejęcie wątku - tak chyba prościej i ciągłośc będzie zachowana i subskrypcje;-)

Posted

A karmy Rudy narazie jeszcze nie potrzebuje. Ma duży wór Hepatica , który zasponsorowała IVV na początku

Taa....tylko On tej karmy wogóle nie chce jeść. Nie smakuje mu.....:shake:
Wczoraj jak sie dorwał do opadłych sliwek , to nie mogłysmy go z Irena spod tego drzewa wytargać.

Posted

Wiecie,ja kupowałm różne karmy suche. Ten mój pupilek wogóle nie chciał tego jeść. Pewnego razu na spacerze ,pod ławką była rozsypana karma ,taka zwykła z Biedronki za 10 zł. Wtrąbił wszystko. MYŚLE .....ech ,moze teraz bedzie jesć suche? Gdzie tam ,Przelezało w misce ze trzy dni i ani tknał.Wziełam to do worka i wyrzuciłam na trawę pod blokiem. Jak nie on ,to inne zwierzaki zjedza.Jeszcze dobrze nie wysypałam ,a ta bestia pochłoneła wszystko.......No co Wy na to? Za każdym razem jak przechodzimy w tym miejscu ,to zaglada,czy nie zostało. No cóż, znalezione lepiej smakuje..:):)

Posted

Dzieki Taks ,ze zajrzalas ;)
Rudus pewnie bezdomy byl chwile w swoim zyciu i jakies suche wynalazki sa kompletnie dla niego nie do pojecia ;)
a czy ta karme polewalyscie np.yogurtem,lub jakims bezprzyprawowym sosikiem,rosolkiem ,tak tylko dla zapachu i smaku?
czasami odrobinka startego zoltego sera -wiadomo zapaszek-sprawia cuda

Posted

Jak nie mozna do jedzenia ( dieta) dodać smakowitych dodatków to stosowałam trik z nawanianiem karmy. Pies to węchowiec a nie smakowiec wiec łatwo go nabrać.:evil_lol: Odsypywałam do niewielkiej szczelnej puszki porcje granulek na następny dzień i wkładałam na wierzch ( na warstwie papierka/pergaminu żeby nic się nie przesączyło ani oderwało) kawałek śmierdzącego żółtego sera, kiełbasy czy innej zakazanej "pyszności". Na rano cała karma pachniała "jak trzeba" i była w ten cudowny sposób znacznie atrakcyjniejsza.;) Wkładki można urozmaicac i codziennie pies ma niespodziankę.
A swoją drogą taki apetyt na sliwki nasunął mi myśl, że może psiak ma za mało kwasów w zoładku stąd te dziwne gusta kulinarne i niechęć do dietetycznej karmy. Niewydolnosc wątrobowa często się z tym wiąże zwłaszcza u seniorów. Może warto pomyslec ( oczywiście w porozumieniu z wetem.) o jakiś preparatach z pepsyną?