Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 months later...
Posted

Ktoś tu ma długi język;)

Denisek jest u mnie 4,5 roku!!!!!!! W 2011 będziemy obchodzić 5 urodziny razem!!! Ja się z tego w ogóle nie cieszę, bo nie zdążyłam się nim nacieszyć a psinka mi się starzeje! Ja protestuję!

Posted

hahaha ale musiałam byc podekcytowana, bo w ogóle nie pamietam, żebym się tak szpetnie wygadała... fuj
No leci czas leci... i przez te 4,5 roku nowe cizie sobie dwie przygruchał hihihi a raczej Pańcia mu przygruchała.

• 5 months later...
Posted

Stało się. Wybił 5 roczek z Deniskiem, najcudniejszym dziwolongusiem na świecie. Bardzo go kocham i tak się cieszę z niego. Ale Denisek mi się zaczyna starzeć, ząbki pozdzierane, bródka całkiem siwa. Ciekawa jestem, ile ma lat. Niby miał 2 + 5 to 7, ale jakoś w to powątpiewam, wydaje mi się, że więcej. Ja chce żeby Denisek był zawsze!!!!!!!!

• 1 month later...
  • 1 month later...
Posted

Kilka fotek z niedawna, jak było jeszcze ciepło i pluszaki się wygrzewały.
Wiem, że Majka ma brzydkie te oczy, ale byłam na czyszczeniu kanalików, smarowałam świetlikiem, kropliłam, ale chyba już tak będzie:(

Taka ciekawostka, gdzie ja muszę mieszkać! A tak fajnie było w brudnym, zaspalinowanym Krakowie:P Hehe

Posted

Ależ cudne zwierzaki i taaakie szczęśliwe.. Wyglaskaj cala gromadkę ode mnie, a Deniska, którego tak dobrze pamiętam ze schronu ucałuj ode mnie w nochal :)

Posted

Denisek to taka duża przytulanka, chodzi za mną i chce się przytulać, ale duuuużo czasu upłynęło zanim w ogóle przestał się bać! Nadal przy jakimś szybszym ruchu zwiewa, bardzo delikatnie trzeba się zachowywać.
Mam jeszcze dwie świneczki z pseudohodowli, też malutkie bardzo dużo przeszły:( Jedna z braku witaminek jest całkiem niewidoma, druga straciła oczko. Są przekochane:) Razem już siódemka jest!:)

Posted

Ojej, ale tu pięknie! Wszystkie zwierzaki cudne, te dzikie też!
Dobrze, że świnki mają już spokój u Ciebie... I, że mają siebie... Wyglada jakby się bardzo kochały...
:)

Posted

Dokładnie, ale pierwsze 4 miesiące musiały mieszkać w osbnych klatkach, ba, w ogóle nie mogły się widywać bo była bitwa. One są z dwóch innych (pseudo)hodowli, ale tam musiały ciągle rywalizować o jedzenie, no i obie to samiczki. Teraz cały czas się przytulają:):):) Przekochane są.

• 4 weeks later...
Posted

black_sheep napisał(a):
Dokładnie, ale pierwsze 4 miesiące musiały mieszkać w osbnych klatkach, ba, w ogóle nie mogły się widywać bo była bitwa. One są z dwóch innych (pseudo)hodowli, ale tam musiały ciągle rywalizować o jedzenie, no i obie to samiczki. Teraz cały czas się przytulają:):):) Przekochane są.

22 dni to tych słowach Nuka odeszła:( Oj ciężkie to życie... Niesamowity ból pozostaje, okropna pustka. Ale jest też nadzieją, że uda się pomóc nowej śwince. Chyba już takie nasze przeznaczenie, by brać na siebie to czego inni nie potrafią - dawać domy najbiedniejszym. Można się załamać, bo przecież miało i mogło być inaczej... ale dzięki wielu miłym słowom cioteczek na caviarni nie zwariowałam i wierzę, że zrobiłam dla niej wszystko.

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

To nie koniec tragedii. Moje najdroższe słoneczko, moje oczko w głowie, kochana Wercia ciężko zachrowała. W poprzednią niedzielę, z dnia na dzień przestała chodzić. Ma sparaliżowane tylne łapki;( Brak mi słów by opisać jak wielki strach i smutek czuję.
Zorientowałam się, że jest coś nie tak w niedzielę rano, nie mogła wyskoczyć mi na kolana. Po południu położyła się na podłodze, trzęsła się i piszczała. Widać było, że coś ją boli, ale chodziła normalnie. Mimo, że była to niedziela, pani weterynarz przyjechała do gabinetu i zbadała ją, ale nic złego nie znalazła, wszystko " w środku" było dobrze. Dostała zastrzyk i poczuła się lepiej. Rano Wercia ledwo chodziła - chwiejnym krokiem, zataczała się;( Mimo, że od razu dostała zastrzyk na drugi dzień straciła w ogóle władzę w nogach.
Dlaczego mnie to spotkało i tego maleńkiego, ukochanego pieska. Tak się martwię, zastrzyki bierze codziennie aż trzy, ale jeszcze nie zaczęła chodzić, mimo, że to już tydzień. Co prawda czuje się lepiej, dziś nawet zaczęła się bawić, już jej nie boli... Najprawdopodobniej będzie potrzebna operacja w Krakowie.
Miałam takie szczęście, że akurat przyjechał do mnie na kilka dni TZ i mnie wspierał, choć biedny on, bo przyjechał w sobotę - i moja nowa świnka dostała biegunki więc też pojechaliśmy prosto do weta, a potem trzeba było ją karmić, myć, sprzątać, dwa dni babrania w kupaaachhh a potem Werka, która nie trzyma moczu i ciągle sika, ma pieluszkę, ale to coś popuści, to nie zdążę założyć...
Trzymajcie kciuki za mojego serdelka:(

Posted

Ma zwapnienie w kręgosłupie, to jest podobne do dyskopatii u jamników, tylko czym innym spowodowane. Po prostu zrobiło się coś takiego, nie było żadnego ściśle jedynego powodu. W każdym razie nie może chodzić po schodach ani w ogóle za dużo chodzić. Tzn teraz nie chodzi w ogóle, nawet nie stoi sama. Jeśli zastrzyki pomogą i jej to minie to i tak może jej to powracać, z każdym razem silniej. Dlatego najprawdopodobniej ta operacja będzie potrzebna. :(:(:(

Posted

Moja Fraszka miała podobny problem ok. miesiąc temu. Nie wyglądało to może tak dramatycznie, bo po równym podłożu chodziła a raczej dreptała. Natomiast po schodach nie mogła samodzielnie wyjść ani zejść a wnoszeniu na rękach towarzyszył przeraźliwy wrzask. Rtg tez wykazał zwapnienia w kręgosłupie. Jednak po 2 dniach leczenia (2 X zastrzyk + leki doustne) Fraszka wróciła do dawnej formy. Od tego czasu nic niepokojącego się nie dzieje. Mam nadzieję, że Twoja sunia też się pozbiera.:happy1:

Posted

Faktycznie podobne:/ Moja Wercia prawie 2 tygodnie była na zastrzykach, teraz taki syropek jej daję. Już co raz lepiej jest, stoi, podnosi się, ale jeszcze nie chodzi, przewraca się. Zazdroszczę, że Twoja tak szybko wyzdrowiała:(