Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='black_sheep']Kilka zdjęć grozy!! Tylko dla ludzi o mocnych nerwach!!!

:crazyeye: to jest świetne! A jaka mała świnka w galopie jest super! :megagrin:

Świetny masz cały zwierzyniec, black_sheep! No i zielone wokół domu też do pozazdroszczenia...

Posted

Są super. Ja mam w domu psa, kota,żółwia i koszatniczkę. Kiedyś zrobię im zdjęcia, tylko nie razem. Koszatniczka na pewno by uciekła. A jeśli nie to moja psinka chciała by ja lizać . tak lize jej klatkę. No i teraz doszła Adka na odległość i jej problemy z brzuszkiem

Posted

I do tego 47 m + 4 osoby w tym mieszkaniu. A tak mi się marzy aby wziąć jakąś bidę. Muszę być rozsądna - wiem. Dobrze że Ci znajomi wzięli Adkę i mogę się nią przynajmniej trochę opiekować i odwiedzać
Dom i ogród jak u Ciebie to marzenie

Posted

black sheep - wiez że kiwi ma królika białego do wydania?
moze jeszcze króliczka, co?:lol:

ale kocisko kochane:loveu:
chciałabym mieć tez takie kocisko..

Posted

Kilka świńskich fotek:smile:

Świńtuchy chcą jeść!

Świńtuch pijący wode

A Duża już jest duża, i pije z miseczki:P

Świńtuchy i ciocia koleżanka black sheep- Marta
Taaakie jesteśmy towarzyskie!

I z mamusią, black sheep:smile:

Posted

Noemik oby dwa to diabły, szatany, demony i wogóle moce nieczyste! Gorsze od Denisa nawet! Rozrabiają, piszczą, szczelają, biją się! Co ja z nimi mam!
A my takie pouśniechane, bo jak człowiek takie świńtuchy trzyma to się gębą cieszy:D

Posted

Denisek miał dzisiaj udany dzień do robienia min:)

A to jeden z licznych zalotników do naszej koci, jedynej kobity we wsi, setki kotów koczuje w naszym ogródku:) A kocia śpi smacznie ;P

Tak się rozgląda, tak tropi:)

Posted

Cioteczki, odkryłam, nie wiem dlaczego dopiero teraz, tzn wcześniej podejrzewałam, ale teraz jestem pewna, co najbardziej dolega Deniskowi:( Wydaje mi się, że on niedowidzi. W sumie jestem pewna:(:(:( Wczoraj bawiliśmy się w gonienie kocich amantów, było ich chyba z 10 w ogródku. Niestety, jak kot stał w bezruchu, nawet jeśli był tuż przed Deniskiem, Deniś go nie widział:( Nawet nie raz nie widział, jak biegły. To samo z psem od sąsiada. Piesek jest za drewnianym ogrodzeniem. Ale widać go. Jest bardzo cichutki, on widzi z Denisa już jak idziemy z daleka. Natomiast, Denis może być o 15 cm od niego, i zauważa go dopiero, gdy dostke Denisa nosem w jego nos:( Denis ciągle na coś wpada, ciągle się obija. Dlaczego ja tego wcześniej nie zauważyłam, nie dotarło do mnie... Koło jego kojca stoją taczki, pod daszkiem. Denis pod tym daszkiem ma miski, np. z wodą. I zawsze kiedy się napije, walnie głową w te taczki! Dopiero jak zarzuciłam na nie mocno niebieską szmatke jest troche lepiej:( Gdy wołam Denisa, że pora na obiadek, zawsze stoje po prawej stronie. A gdybym była z lewej, Denis będzie biegł prawą stroną i mocno się za mną rozglądał. Moge machać, wołać, dopiero po jakimś czasie mnie zauważa. Jest tysiące takich przykładów. Tysiące! A ja dopiero teraz pokajarzyłam fakty. Nigdy nie miałam styczności z takim psem, może dlatego... To oznacza, że nigdy nie będę mogła psuścić Deniska ze smyczy, nawet w lesie, gdzieś na polanie... nigdy:( Bo on mnie nie znajdzie:( łeeeeeee

Posted

Kasiunia, uszy do góry. Moze trzeba by go wziąć na konsultacje?
Na pocieszenie powiem ci, zę mi się wydaje, że Eliś ma problemy ze słuchem... ale i tak jest najukochańszy.
Deniś też.
Będzie dobrze.

Posted

Noemik i tak nic się nie zmieni, już się przyzwyczaiłam do tego. Widze już z daleko, że jest coś, w co Denis może uderzyć, coś gdzie może wpaść. Biore go na ręce i po kłopocie, albo ciągnę go jak najdalej od tego. Tylko, że wcześniej myślałam, że on głupi jest, czy niedorobiony, a on niczym nie zawinił, tylko tym, że ktoś lał go po góweczce najpiękniejszej, najkochańszej... Noemik, co do tej drugiej sprawy, to też możliwe że ma problem ze słuchem, ale nie chce popadać w obłęd...

Czy ktoś wie, jak postępować z takimi pieskami? Łe:(

Posted

black_sheep ja myśle, że świetnie sobie do tej pory dawałaś radę, nie sądzę, zeby opieka nad takim psiakem jakoś szczególnie się różniła... ale może się wypowie ktos kto ma psiaka z tego typu kłopotem.
Może jedynie będziesz o nim lepiej myśleć ;)

Posted

black_sheep napisał(a):
Noemik i tak nic się nie zmieni, już się przyzwyczaiłam do tego. Widze już z daleko, że jest coś, w co Denis może uderzyć, coś gdzie może wpaść. Biore go na ręce i po kłopocie, albo ciągnę go jak najdalej od tego. Tylko, że wcześniej myślałam, że on głupi jest, czy niedorobiony, a on niczym nie zawinił, tylko tym, że ktoś lał go po góweczce najpiękniejszej, najkochańszej... Noemik, co do tej drugiej sprawy, to też możliwe że ma problem ze słuchem, ale nie chce popadać w obłęd...

Czy ktoś wie, jak postępować z takimi pieskami? Łe:(

Owieczko, głupi to pon nie jest na pewno.
Piękna mordka...
Ja czasem też łapię się na tym, ze patrzę na Elisia, a on dopiero z bliska poznaje mojego brata, wspóllokatorkę. Więc pewnie też nie jest sokołem. :)
Jak gwizdam, a stoję z boku, lub on mnie nie widzi, to potrafi pobiec w zupełnie inną stronę...
:)
kochane mamy psiaki, ot co.:)

buziaki dla Deniska!

Posted

Tak:) Wspaniałe zgadza się:) Ale Deniś taki biedny:( ŁEE
Póxniej poczytam o tym i takich psiorkach:)
Ja od tygodnia nosze okulary (to przez DOGO uwaga!!!!!!!) więc pasujemy z Denisiem idealnie:)

Posted

owieczko - faktycznie skonsultuj moze denisia u weterynarza..

ale powiem ci, ze slepaczki/półślepaczki sa bardzo fajnymi psiurkami:loveu:
ja np. takiego ślepaczka na pewno kiedys bede miała..:lol:
a niedomagające oczka u psa to jeszcze nie tragedia..
fakt, ze najlepiej bedzie sie on czuł w znajomym otoczeniu, tam gdzie wszelkioe przeszkody ma opanowane i rozpoznane..
nie martw sie tym za bardzo..:loveu:
wiem, że chciałabys zeby deniś był takim swobodnym pieskiem i te mozliwosci spacerków u ciebie - naprawde wspaniałe..
ale on sobie bardzo dobrze daje radę jak widac z twoich opisów..:lol:
nooo - i ma taka fajna przewodniczkę..(laseczkę - nomen omen:evil_lol: )