Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To wawrzynek wilcze łyko, jest pod ochroną, ale tata leśniczy posadził nam przed domem:) On już kwitnoł w styczniu! Ale tak długo zbierałam się do zrobienia mu zdjęć...;) Jescze inne różności zakwitły, przebiśniegi, stokrotki, ale ten jest najładniejszy:) Jest tak cieplutko i przyjemnie:) Tylko żeby Deniś mi się nie ugotował, bo ma bardzo grube futerko i dużo sadełka:)

Posted

Jakie one kochane. Unas nie ma takiej trawki. Zaraz po pracy mąż przyjezdża i jedziemy zobaczyć co na działce. Moja Tabi też grubasek. Je wcale nie dużo. O zimy kupujemy jej karme od weterynarza - specjalna na odchudzanie. Są to chyba warzywa, zioła. Coś tam schudła ale najwazniejsze że nie ma tyle tłuszczu tylko mięśnie. Widać ze czuje się dobrze. bardzo jej smakuje:p

Posted

Heh u Denisa to by nie przeszło;) Już raz ugotowąłam mu makaron psi z warzywami, nie dotknoł się, a przecież on prawie wszystko je!

Wiecie co, jestem bardzo dumna. Denis jest inteligentny. To prawda! Nauczyłam go właśnie, że nie może biegać koło ogrodzenia, wiecie gdzie, zawsze miałam z tym problem. Wydeptał ścieżke i zrobił tam błoto. Reszta ogrodu go nigdy nie interesowała. Ale, od wczoraj ucze go, że nie może. I wczoraj zrozumiał, że nie wolno mu, ale jeszcze przemykał tam, to z jednej strony, to z drugiej. To za żywopłotem niezauważony. A teraz! Nie uwierzycie. Już od 1,5 godziny Denis spaceruje po ogórdku. Właśnie popatrzyłam przez okno a on był nawet u góry, nigdy tam nie był z własnej woli! Spaceruje sobie, podlewa drzewka, jest taki grzeczny! Nie moge się nadziwić, że tak szybko zrozumiał!!! Wiem, że jutro pewnie znowu będzie trzeb go uczyć... ale dziesiejszy sukces, jest dla mnie naprawde wyjątkowy i strasznie sie ciesze! Taki mój Denisek jest mądry! Kto w to wątpił? Ja zawsze wierzyłam, że jest poprostu nieśmiły i powoli ujawnia swój spryt:) Wczoraj jak zmierzał w tamtą strone, wystarczyło, że krzkłam: Denis nie wolno! I zaraz się wracał. I tak cały czas. Moja mama mówiła, żeby już dała spokuj, a ja uparta ciągle go pilnowałam, to z okna, to na dworze siedziałam. I nauczył się, zrozumiał. Jestem taka dumna! To największy nasz sukces! Ciągle spoglądam za okno, i jestem niezwykle szczęśliwa, że on tam jest, że nie biega pod bramką! Całe lato stał tylko tam, nigdy gdzie indziej (chyba, że ja go wziełam na smycz, albo wołałam i szedł za mną do góry). Ah, jaka jestem happy!:)

Właśnie przyjechał tata, i poszłam mu ptworzyć brame. Mówie: zobacz tato, nie ma tu Deniska. On rozgląda się, poatrzy za żywopłot, i mówi zdziwiony: nie możliwe! Pewnie zamknięty albo zdechł! ;)

Posted

tabi też jest bardzo wybredna. Ona je tylko samo mięsko a jako dodatek tę suchą karmę. Tego je ile chce. Weterynarz mówi im więcej będzie jeść tym lepiej. Denisek jest na pewno bardzo mądry. Bardzo mi się podoba. Jest śliczny

Posted

Zosia4 napisał(a):
Kocica przecudna. Kocice potrafią być mądre. I to właśnie widzę w jej oczach.

A ma jakieś imię ?

Z moich zwierząt tylko Denis ma imię;) Mówimy na nią Lala, Lalunia, mama Kocilla:) Ale imienia jednego nie ma:) Zaraz jeszcze więcej zdjęć!

Posted

I zdjęcia z dzisiejszego dznia:) Było tak pięknie i słonecznie, że wszystkie moje zwierzątka wygrzewały się na słoneczku:)

Denisek pilnował świnek:) Przed Kicią:) (Są w domku)

Oto dowód, że są w środku:)

Totalna rozruba:)

Posted

jak pięknie :loveu: black_sheep w słoneczne dni to zazdroszcze Ci okolicy.... u Nas na blokowiskach to tylko dym samochodowy bardziej przeszkadza, jak jest słońce :cool1:
ale, że tu kicią straszysz... pisze szybko i uciekam... :lol:

Posted

Dziś Denisiątko zachowało się pierwszy raz jak u mnie jest AGRESYWNIE! Otóż Denis warknoł na psa sąsiadów, który był za płotem! Wcześniej próbował się z nim bawić przez płot. Ale dziś to mnie zaskoczył! Ten go nawet nei zaczepiał, tylko patrzył się. To bardzo kochany piesek, cocer spaniel, normalnie miodzio. iewiem co mojemu byczkowi do łepka szczeliło... ale cieszę się, bo trochę agresywności by mu nei zaszkodziło;) Była u mnie na dwa dni kumpela, i stwierdziła, że Denisek jest przesłodki, kochany i śliczny, tylko, uwaga cytat " wogóle cię nie słucha"!...