Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • 3 months later...
Posted

Ewuniu ostatnio pieski to sobie radzą lepiej ode mnie ;) Śpią w cieniu albo właśnie nad rzeczkę idziemy, mamy bardzo blisko, Denisek od razu wskakuje popływać :) Właśnie patrzę na pogodę i widzę, że już po upałach...

• 4 weeks later...
Posted

a ja dziś Was przez google znalazłam :) Hurra :) co u "mojego" ulubieńca? :) i jego cudownej mamusi ?:)

Posted

Witaj Aga ponownie! :* U Deniska wszystko fajnie, dość dobrze się trzyma, upały przetrwaliśmy spędzając czas nad rzeką:) Czasem nic nie słyszy a czasem jakoś mu ten słuch wraca ;) Wzrok też już bardzo króciutki. Pozdrawiamy serdecznie!

Posted

Ależ ze mnie gapa, masz wątek w podpisie :)Oj przydałoby się skontrastowac to piękne zdjęcie Denisa w wodzie, z fotą ze schronu gdzie pływał niemal bo boksie jak się odpływy zatkały
Tyle lat a Denis coraz piękniejszy :)

Posted

Dziękuję Aga, staram się jak mogę o moje psiątka kochane, są wszystkim co mam, tak bardzo je kocham:) A Denisek to mój brylancik, minęło 9 lat odkąd jest u mnie a ja nadal się tak z niego cieszę, nadal nie mogę uwierzyć, jakie mnie szczęście spotkało ;)

Posted

Kochane zwierzaki, az się nie chce wierzyć, że to już 9 lat, jak się poznałyśmy w schronie, a Ty wybrałaś Denisa :) Cudownie, że cieszysz się nim wciąż, a on się tak dobrze trzyma. Dajesz mu coś na wspomaganie pracy wątroby? bo u starszych psow prawie zawsze są parametry podniesione.
Ucałuj niedźwiadka :)

Posted

Niestety nic jeszcze nie daję ale chcę zacząć. Coś z apteki można dawać? Na razie tylko na stawy dostaje... Tak, czas leci, a od kąd się poznałyśmy minęło 10 lat ;) A Ty się Aga nic nie zmieniasz:)

Posted

Niestety nic jeszcze nie daję ale chcę zacząć. Coś z apteki można dawać? Na razie tylko na stawy dostaje... Tak, czas leci, a od kąd się poznałyśmy minęło 10 lat ;) A Ty się Aga nic nie zmieniasz:)

Właśnie z apteki są najlepsze, a jednocześnie tańsze od weterynaryjnych na wątrobę. Moi weci poradzili dla moich staruszków essentiale forte i hepatil. Trzeba to stosować codziennie dwa razy dziennie po jednej tabletce jednego i drugiego leku. Mały pies może dostawać raz dziennie te leki, no ale Denis jest sporym misiem : :)
Wątroba się wolno regeneruje, więc taki lek wspomagający jej pracę, należy stosować praktycznie cały czas. I np. po paru miesiacach zrobić badania krwi, czy parametry wątroby są w porządku.

No Kasiu minęło 10 lat :) Niech następnych 10 lat też będzie fajnych:)
Posted

Na pewno nie zaszkodzi wspomagać wątrobę :) Moim dziadkom parametry wątroby ostatnio bardzo się poprawiły po tych lekach.

Ucałuj Denisa ode mnie.

• 1 month later...
Posted

Miałam wczoraj ciężki wieczór :( Wyobraźcie sobie, że mój stary "kulawy" pan Denisek, zatęsknił za życiem kawalera i czmychnął!!! Nie stało się to od 9 lat!!! Szok! A wieczory teraz w momencie ciemne się robią, już myślałam, że go nie znajdę:( Zapłakana jeździłam po całej wsi, bardziej lamentując niż się rozglądając... Mama NAWET psa sąsiada chciała porwać, bo w nocy wszystkie koty są czarne... Ale udało się znaleźć uciekiniera. Dla mnie to wszystko trwało całą wieczność, ale jak spojrzałam na zegarek w komórce, cała aukcja rozgrywała się w ... kilkanaście minut.

Posted

Co tez lobuzowi do głowy przyszło? no coś podobnego! rozumiem Cię dobrze, jak Maja wyrwała się z szelek w dwa tygodnie po adopcji i nie od razu przybiegła, to dla mnie ta chwila trwała wieczność...

A gdzie się zapędził Denisek?

Posted

O dziwo dość daleko, ok 300 m od domu go znalazłam :( Tata myślał, że jest zamknięty i otworzył bramę. Teraz Denisek ma taki "żywotny" okres, pewnie dlatego aż tak daleko poszedł w takim krótkim czasie. Normalnie człapie bardzo powolutku. Zapłakana mama stwierdziła, że to wszystko przez te moje witaminy ;)