Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

OOOOO thanks for the results and photos.
Nareszcie coś wiem :lol:

Dla sprostowania - youth class to tak naprawdę intermediate class, czyli nasza klasa pośrednia, a junior to mlodzież.

Posted

Ďđîńňčňĺ, ˙ íĺ ěîăó ďčńŕňü ďî ďîëüńęč, ďîýňîěó áóäó ďčńŕňü ďî đóńńęč č íĺěíîăî ďî ŕíăëčéńęč.

Ĺůĺ íĺěíîăî ôîňî ń Ĺâđîďű 2006

ęîáĺëč (male)

íŕâĺđíî ýňî Ńďŕéę

best jonior-male?

âŕř Đóäŕřĺę

Posted

Wczoraj dotarliśmy do domu i dlatego dopiero dzisiaj chcemy

WSZYSTKIM SERDECZNIE PODZIĘKOWAĆ, A SZCZEGÓLNIE TYM, KTÓRZY TRZYMALI ZA CHARGERKA KCIUKI :thumbs: ORAZ ZA GRATULACJE :Rose: !!!!

Pozdrowienia dla spotkanych Polaków:terazpol:, czyli Makarego, Marka, Ani, Doroty z Kropką dzięki, której czas do oceny szybko minął!

Jeśli chodzi o wrażenia, to są one pozytywne. Według mnie hala wystawowa - super, przestronne ringi, których przestrzeń nie była wyznaczona taśmami, tylko siedzeniami, tak więc spokojnie można było obserwować co się dzieje na ringu.
Bardzo sprawna praca asystentek, które dbały o to, aby publiczność widziała kolory wręczanych wstążek, a także pilnowały, żeby wszystkie psy zgłaszały sie do porównań, widząc, że cudzoziemcom trudno jest się połapać w ich zasadach. Między innymi podeszły do mnie, widząc, że nie mam zamiaru wyjść, a okazało się, że także powinnam być teraz na ringu.
Oprócz tego, jako bardzo sympatycznych odbieram gospodarzy, którzy pytani (szczególnie o te inne zasady) chętnie odpowiadali (tutaj ogromne dzięki dla Doroty za sprawne tłumaczenie).

Z oceny, jaką otrzymał Charger jesteśmy bardzo zadowoleni, a czytamy w niej między innymi: "Silny, młody, przystojny pies o męskiej głowie i prawidłowych proporcjach".
Po raz pierwszy zdażyło się nam, że sędzia w ruchu zwracał uwagę na odległości kroków stawianych przez psa, o co w przypadku Chargera nie musieliśmy się martwić.

GRATULUJEMY WSZYSTKIM POLSKIM STAFFIKOM ZDOBYCIA LOKAT I TYTUŁÓW :laola: !!!!!!!

Jak napisała Monika, bez względu na hodowle, polskie staffiki wypadły super:terazpol: !!!!