Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nasz nowy bullowy nabytek:
Staficzka Mania. Tak staffik, nie amstaff. Jest malutka, zęby na tyle ile można było je obejrzeć około 2 lat. Sunia dośc młodą. Agresja lękowa pełną parą. Widzi rękę to niemal toczy pianę z pyska, a podniesiona ręka [chciałam sięgnąc smycz] sunia się kuli i po chwili znów atakuje.
Była przywiązana do bramy schroniska.
20 minut siedzenia i pozwoliła mi oprzeć się o kraty swojego bosku. Jednak gdy chciałąm się podrapać po policzku, to żeby uchronić swoje ramie wylądowałam, na przeciwległej ścianie korytarzyka psiarni.
Sporo pracy nas czeka. I tu moja prośba do wszystkich bullo ciotek - proszę o wskazówki do pracy z tą sunią. O ile będzie to możliwe. Wiem że czas i spokój przede wszystkim, ale co jeszcze?
Mania:

Posted

Mania przy budzie okazała się psem złotkiem.
Nany- dog! Liż, łasi się, merda ogonkiem, wskakuje na kolana!
Na kolanka - jak widać uwielbia to!

Daje ze sobą zrobić wszystko! Od grzebania w zębach, kończąc na targaniu skóry.

Jak tylko musieliśmy odejść od budy, piszczała, wariowała i próbowała iśc z nami.

Relaaaks :D

Posted

Już relacjonuje :)
Mania jest strasznie spokojna w domu, nie przejawia cienia agresji w stosunku do domowników, godzi się z faktem, że czegoś się jej zabrania. Kłóci się wtedy, ale jest przy tym słodka. Na spacerach nie zwraca uwagi na inne psy, chodź na te zbyt natarczywe zareaguje zjerzeniem i pokazaniem zębów, ale na tym się kończy. Byliśmy wczoraj we 3 na spacerze, zachowywała się wzorowo. Na dzieci w wieku 7-15 lat reaguje okej, chodzi między nimi jakby ich nie widziała.
Na chwilę obecną wzór cnót i idealnego psa! Nie niszczy w domu, do 12 w południe by spała na poduszce.
Dziś wstawię zdjęcia z wczorajszego spacerku i już zmieniam tytuł wątku! :)
A i do tego grzecznie jeździ autem :)

Nie wyobrażalne jaka to delikatna panienka - w kałuże nie wejdzie, po mokrej trawie podskakuje, nie chodzi...

Tu nas zwyzywano, że "pies morderca, nie ma kagańca! Przecież one jednym kłapnięciem odgryzają nogę" ...

I ze swoim nowym panem :)

• 3 months later...
Posted

Pochwalimy się a co. Razem z Jackiem, kluską i jedną moją suczką przeprowadzamy się do trójmiasta. Można dziewczyny znajdą w trójmiescie nowych kolegów i koleżanki do zabawy :)

Posted

Bo aparat działąć nie chce, ale jak już razem będziemy z Kluchą mieszkać to i zdjęc będzie więcej :) Tym bardziej, że będziemy mieć wtedy prywatny ogródek i niedaleko do morza ! :D