KapustaPusta Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Kto produkuje tę karmę? Nie mogę nic znaleźć w necie. Czy zawartość saszetek różni się od puszek natural czy to to samo? Widzę że menu gustico ma lepszy skład? Czy dalej tak smakuje psom jak wersja saszetkowa? Quote
Bijou181 Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 KapustaPusta Lukullus puszki robione są w Niemczech, ale gdzie dokładnie musiała bym spojrzeć. Wziełam zestaw próbny dla swoich psów, była jakaś cena promocyjna.. no ale to nie jest to czym chciałabym psy karmić. W tym przypadku cena = jakość, w puszcze jest coś na maxa zmielonego plus ryż, albo ziemniaki. Sama konsystencja mielonki jest bardzo gęsta, zapach średni.. Smakowitość też. Z puszek kupuję Herrmanns'a i bez porównania :) Quote
KapustaPusta Posted November 19, 2014 Posted November 19, 2014 Mówisz o tych mg czy natural? Z tego co piszą o mg to mięso ma być "ludzkie". Quote
andromeda Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 Nowy Lukullus Kaczka piżmowa i jagnięcina Skład:21 % suszona i zmielona kaczka piżmowa, 12 % suszone płatki ziemniaków, 12 % suszone płatki batatów 10 % suszona i zmielona jagnięcina (Nowa Zelandia), nasiona ryżu, tłuszcz drobiowy, 5,5 % olej łososia, suszone algi morskie, żelatyna, suszona lucerna, pulpa buraczana, 3,5 % suszone zioła, 2 % suszone gruszki, 2 % suszone jabłka, suszone żółtko, kminek, 1,5 % olej lniany, suszony i mielony chleb świętojański, tlenek glinu, ziemia okrzemkowa, suszona i mielona Yucca schidigera, 0,3 % suszone jagody. Junior Kurczak i łosoś z Morza Północnego Skład:29,3 % suche mięso kurczaka, zmielone, 26 % ryż pełnoziarnisty, zmielony, 7 % łosoś, suszony i zmielony, płatki ziemniaczane, suszone (otwarte), 5 % olej rzepakowy, tłoczony na zimno, algi morskie, suszone, wątroba, suszona i zmielona, lucerna, suszona, kiełki ryżu, żelatyna, pulpa buraczana, 3 % zioła doniczkowe, suszone, 1 % gruszki, suszone, 1 % jabłka, suszone, żółtko, suszone, kminek, 0,5 % olej lniany, chleb świętojański, suszony i zmielony, tlenek glinu, ziemia okrzemkowa, 0,5 % borówki, suszone, 0,5 % ekstrakt z małży Perna canaliculus, yucca schidigera, suszona i zmielona. Quote
gryf80 Posted November 20, 2014 Posted November 20, 2014 widziałam na stronie,cena za kg jest ok.moze sie skuszę....jeśli taka promocja nadal bedzie obowiązywała Quote
Ōkami Posted April 13, 2015 Posted April 13, 2015 Mój pies nie je nic tak jak Lukullus :D Miała mokry, teraz suchy :D Pies potrafił tydzień nic nie jeść, nic nie chciał, dopiero jak kupiłam Lukullus zaczął jeść, :D Tina ją uwielbia, za to Toffikowi nie chce się gryźć, a pies koleżanki nie daje mi spokoju kiedy wezmę na spacer :D Quote
motylek1007 Posted May 3, 2015 Posted May 3, 2015 Czy ktos nadal karmi ta karma i moze mi sprzedac 1 kg? Quote
Kocurkotka Posted May 21, 2015 Posted May 21, 2015 ja mam Lukulusa z jagnięciną i kaczką na początku musiałam Owczarkowi podać z dodatkiem - np. jogurt bo kręciła nosem karma w mniejszej ilości inny zapach prawie że brak przede wszystkim inny kształt granulek ale po tygodniu sunia wsuwa jak dzika :D cieszy się nie zmierznie na widok tej karmy :D jemy 2 tydzień sero gazów kupy jak najbardziej ok pies szczęśliwy i ma dużo energii :D Quote
motylek1007 Posted May 24, 2015 Posted May 24, 2015 Szkoda, ze wczesniej sie nie odezwałas, zamowilam juz wór ;-) Quote
Kesja Posted June 25, 2015 Posted June 25, 2015 Moja też kończy właśnie zajadać pierwszy worek lukullusa wołowina i pstrąg :) Jak dla mnie karma świetna, zero bąków, kupy w porządku, sierść błyszcząca! A pies za nią szaleje :D bierzemy też karmę jako smaczki na spacerach, bo Ajra ją uwielbia ;) Mam właśnie zamiar zamówić drugi worek, czy ktoś z was zamawiał gdzieś indziej niż z zooplusa? Quote
motylek1007 Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 Polecają jeszcze bitiba.pl, ale osobiscie tam nie zamawialam Quote
marta1624 Posted June 27, 2015 Posted June 27, 2015 I ja mam 2 worek tej karmy, wołowina i pstrąg. Nie mam się do czego doczepić, kupy ok, sierść super, zjadana z apetytem, i dla mnie duuży plus za to że można ją podzielić na małe kawałki (jeden pies dostaje jako smaczki). A i ja zawsze z zooplusa biorę ;) Quote
anii Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 I ja mam 2 worek tej karmy, wołowina i pstrąg. Nie mam się do czego doczepić, kupy ok, sierść super, zjadana z apetytem, i dla mnie duuży plus za to że można ją podzielić na małe kawałki (jeden pies dostaje jako smaczki). A i ja zawsze z zooplusa biorę ;) Mam pytanie. Bo chce swojego seniora (14 lat) karmic wlasnie ta karma. Czy ta karma pachnie intensywnie, a przy tym ladnie? I jak jest z granulkami, bo mnie wydaja sie ogromne, czy maly pies zje ja bez problemow? Widze w watku maltanczyka, ale jednak mam seniora dla ktorego za duze granulki sa nie do zjedzenia. Quote
Yoko93 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Male chrupki i baardzo zjadliwe i smaczne ma karma Gosbi. Pieknie pachnie, jest chrupka, bez zboz,duzo mieska, dodatki na stawy i cena za 3kg niewiele ponad 50 zl ;) Quote
gryf80 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Mam pytanie. Bo chce swojego seniora (14 lat) karmic wlasnie ta karma. Czy ta karma pachnie intensywnie, a przy tym ladnie? I jak jest z granulkami, bo mnie wydaja sie ogromne, czy maly pies zje ja bez problemow? Widze w watku maltanczyka, ale jednak mam seniora dla ktorego za duze granulki sa nie do zjedzenia. trudno nazwac to kulka,karma jest na tyle krucha że bez trudu połamiesz w palcach na drobne kawałki.pachnie średnio-na pewno nie intensywnie.na pewno nie powinnas się sugerować dawkowaniem na opakowaniu-stosując sie do tego możesz utuczyć psa(stosowałam wg tabelki-suka przytyła),musiałabys podawac jej mniej niż nakazują Quote
marta1624 Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 Hmm co do zapachu- raczej niezbyt intensywny. A ziarenka ma podłużne ale o niezbyt dużej średnicy. I łatwo łamliwe. Jamnik 10kg daje sobie radę bez żadnego problemu ;) Quote
Ania :) Posted July 12, 2015 Posted July 12, 2015 moje również od paru dni zjadają lukullusa i jak na razie super :) zamawialam z bitiba, bralam 2x 15kg i było taniej niż na zooplusie :) Quote
Guest TyŚka Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 Pierwszy worek Lukullusa przez nas już jest praktycznie zjedzony. I cóż, nie są to rezultaty, jakich bym oczekiwała. Pies owszem, totalnie zwariował na jej punkcie, uwielbia ją, ale niestety sraka jest jak stąd do Chin... Przez pierwsze dni zresztą też ją zwracał.. Sierść nie uległa poprawie (dalej matowa), nie błyszczy się i nabawiliśmy się problemów jelitowych. Dodatkowo moje odchudzenie wzięło w łeb, bo pies przytył, a dostawał mniejszą dawkę niż zalecał producent. Co z tego, że psu smakuje, jak mu nie służy... Wracamy do sprawdzonego Brita Care i znowu bierzemy sie za odchudzanie... Trochę szkoda, bo myślałam, że będzie miał fajny zamiennik, no ileż można jeść ciągle tą samą karmę. :( Quote
gryf80 Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 no ja już gdzies pisałam ze na Lukullusie suka mi utyła,a dostawała odmierzona na wadze elektronicznej kuchennej ilośc.no i bączenie było niebotyczne.... Quote
dcz Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 U mnie się Lukullus nie sprawdził, pies nie chciał jeść i kupska był fatalne i zielone i ogólnie na nie, dobrze, że miałam te małe 1,5 kg opakowania. Natomiast Black Angus podobny wyrób kupska super ale co z tego jak nie chce jeść. Zresztą on nic suchego nie chce oprócz kociego Purizona, taki sam tylko dla psa jest również nie jadalny, to pozostaje mi tylko gotowane i to zjada nawet w te upały. Czy ktoś miał problem po puszkowanym jedzeniu dla psa - Rocco, Animonda, kupa jest bardzo luźna wygląda jak krowi placek na dodatek widać niestrawione resztki pokarmu, chyba za dużo podrobów pakują w to żarcie, to pewnie te płuca i wymiona :( Kasa niemała i kolejne rozczarowanie przekonuje mnie do zakupu mięcha, warzyw i wypełniacz i przynajmniej wiem co to. Quote
Guest TyŚka Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 no ja już gdzies pisałam ze na Lukullusie suka mi utyła,a dostawała odmierzona na wadze elektronicznej kuchennej ilośc.no i bączenie było niebotyczne.... I właśnie to mnie ustrzegło, by podawać psu mniejszą porcję niż zalecana... a mimo to mi przytył. Eh, szkoda. Quote
Ōkami Posted September 12, 2015 Posted September 12, 2015 Mam pytanie. Bo chce swojego seniora (14 lat) karmic wlasnie ta karma. Czy ta karma pachnie intensywnie, a przy tym ladnie? I jak jest z granulkami, bo mnie wydaja sie ogromne, czy maly pies zje ja bez problemow? Widze w watku maltanczyka, ale jednak mam seniora dla ktorego za duze granulki sa nie do zjedzenia. Można pokruszyć lub zalać wodą ;) Mi zapach nie przeszkadzał, a pies koleżanki wyczuwał w kieszeni z daleka :D Quote
Zuzka2 Posted October 30, 2015 Posted October 30, 2015 hm, moje przeciwnie, waga im spadła Masz zapchaną skrzynkę pw.Podaję tu linki z fantami dla dzieci-może coś wypatrzysz: https://www.facebook.com/events/1447455325575169/1517796008541100/ https://www.facebook.com/events/397456163786488/ https://www.facebook.com/events/1466649603572524/ Quote
Recommended Posts