Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 80
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zjedliśmy przez kilka dni 1,5 kilo mieszane z dotychczasową karmą oczywiście w stosunku: starej karmy więcej. Było ok, ale mam wrażenie że pies szybciej ma potrzebę wypróżnienia się.
Na forum molosy jedna z forumowiczek napisała mi że "Po kilku tygodniach karmienia tylko lukullusem wołowym 3/4 stada miało ohydną suchą skórę i łupież". Zniechęciło mnie to

Posted

Już tu pisałam o tym, mój bulek na tej karmie wypróżniał się 4 razy dziennie w duzych ilościach. Prawdopodobnie przez to, że karma ma bardzo dużo błonnika. Smakowitość suuuper. A mój glut należy do tych wybrzydzających.

Posted

[quote name='tu_ania_tu']zjedliśmy przez kilka dni 1,5 kilo mieszane z dotychczasową karmą oczywiście w stosunku: starej karmy więcej. Było ok, ale mam wrażenie że pies szybciej ma potrzebę wypróżnienia się.
Na forum molosy jedna z forumowiczek napisała mi że "Po kilku tygodniach karmienia tylko lukullusem wołowym 3/4 stada miało ohydną suchą skórę i łupież". Zniechęciło mnie to[/QUOTE]

To że kogoś pies wyglądał kiepsko to nie znaczy, że Twój będzie. Mój pies nie je Lukullusa, ale znam takie co wyglądają na ten karmie najlepiej.

Posted

jednak wszystko zależy od konkretnego psa. Wiadomo ze im więcej osób wypowie sie pozytywnie, tym mniejsze ryzyko że karma nie podpasuje. U znajomej obie suczki zjadły juz kilka worków Lukullusa i ona sobie bardzo chwali. Kupiłam na próbę, póki co jest ok, jak będę w połowie wora mogę napisać bardziej szczegółowo co i jak.

Wiele osób chwali acanę a u mojego psa robi bardzo brzydkie przebarwienia na pysku i pod łapami

• 3 months later...
Posted

Witam... Co myślicie o karmie lukullus? Czy ktoś karmi tą karmą? Według was ma dobry czy słaby skład? jest dostępna na zooplus.pl Pozdrawiam i proszę o opinie

• 2 weeks later...
Posted

[quote name='mala89czarna']mój wcina od 2 miesięcy jest ok ładnie pachnie ale mam wrażenie że każdy wariant smakowy jest taki sam <pachnie tak samo>[/QUOTE]

Saszetki z jagnięciną wg mnie strasznie zalatywały, inne były ok, puszki z jagnięciną też są w miarę ok ale jakoś dla mnie wcale to nie "pachnie", niemniej jednak psy szleją za nimi. Przymierzam się do zakupu mieszanego pakietu puszek.

• 5 months later...
  • 2 weeks later...
Posted

Ze względu na to, że karma jest tłoczona na zimno to niektóre psy nie będą jej tolerować. Będą biegunki, wymioty. Niektóre psy potrzebują długiego okresu przechodzenia na Lukullusa, a inne nie mają z tym problemu.
Nie można powiedzieć, że ta karma jest zła, bo skład ma bardzo fajny i cene bardzo ok.

Mój pies kompletnie jej nie tolerował, ale nie powiem "nie polecam, karma do du***", bo znam psy, które tylko na nie wyglądają super.

• 2 months later...
  • 5 months later...
Posted

mam do odsprzedania 10 kg Lukullusa wołowina + pstrąg.
mój alergik niestety nie chce jej jeść, nawet po kilku dniowym przegłodzeniu,muszę z powrotem przejść na Forza 10.
cena to 80 zł bez kosztów przesyłki.
Worek otwarty 10 lipca

Posted

[quote name='psiapsiula']mam do odsprzedania 10 kg lukullusa wołowina + pstrąg.
Mój alergik niestety nie chce jej jeść, nawet po kilku dniowym przegłodzeniu,muszę z powrotem przejść na forza 10.
Cena to 80 zł bez kosztów przesyłki.
Worek otwarty 10 lipca[/quote]

ja chętnie