Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Gdzie ma podziać się pies niemłody, przeciętnej urody, z guzem na ogonie?
Taki właśnie nieszczęśnik trafił pod mój dom w piątek, 27.08. Ludzie wieźli go z Będzina (Ksawera to nie jest bardzo przyjazne dla psów miejsce) po uprzednim uzgodnieniu do przedstawicielki Vivy, ale jak już byli w Dąbrowie Górniczej dowiedzieli się, że ta osoba jednak psa nie przyjmie. Dostali namiar na mnie i przyjechali. Co miałam zrobić, pies do schroniska się nie nadaje. Niemłody, chudy, z wielkim czymś na ogonie, (mam nadzieję, że to nie jest zmiana nowotworowa), utykający na lewa tylna łapę, prawdopodobnie głuchy. Koczuje w moim garażu (bez okien, przy świetle) bo innego miejsca niestety nie mam. Pies jest średniej wielkości, ok. 45 cm. Spokojny, bardzo czysty. Dzisiaj pójdziemy do weta na dokładny ogląd, ale co dalej? W garażu w nieskończoność być nie może, bo ciemno i coraz zimniej. Z moim psem na spacerze niby się dogadywały, ale ze względu na sukę – histeryczkę do domu nie wezmę, dopiero przestała wygryzać łapy i sikać po ostatnim psim tymczasie. Pilnie potrzebny tymczas chociaż. Pies naprawdę nie jest kłopotliwy. No i oczywiście – jak zwykle, pieniążki na leczenie.

Posted

Dzisiaj byłam z psiulem u weta. Guz na ogonie i guzy okołoodbytowe -pochodzenia hormonalnego. Trzeba operować, ogon do amputacji. Ma też coś w rodzaju tłuszczaka pod szyją, źle zrosnięte żebra, szmery w prawym płucu, serce nietęgie. Łapa może być od kręgosłupa. W środe robimy badania krwi i prześwietlenie płuc. Od wyników tych badań zależy dalszy los Freda. Mam nadzieję, że pomyślny.

Posted

Dzisiaj dostałam wyniki z biochemi, są bardzo dobre. Do rentgena nie dotarłam, bo 5 godzin spędziłam na interwencji w sprawie psa zostawionego od kilku dni w pustym mieszkaniu. Jak to w DG korowodów było mnóstwo. Rozmowa z UM napawa mnie obrzydzeniem.

Posted

Udało się i z UM i Fredowi. Już po operacji lata z abazurem na gówie. To nie ten pies, wprawdzie nadal jest głuchy, bo nie uszy miał operowane, ale zrobił się rześki, biega, przestał utykac tylko co ja z nim zrobię w coraz zimniejsze noce? :placz:Garaż blaszany jest

Posted

W czwartek zawiozłąm go do Bytomia na tymczas, a w piatek biegiem odbierałam. Nie wiem dlaczego nasKAKIWAŁ NA PANIĄ DOMU, W NOCY SZCZEKAŁ, A RANO SIKAŁ PO SCHODACH. To była zbyt ciężka próba dla dt. Znów siedzi w garażu, nie szczeka, nie sika poza spacerami, nie wiem co mu sie stało.

Posted

A ja to nie ludź? Poza tym, on pieknie jeździ w samochodzie, utrzymuje czystość w garażu, ani razu nie napaskudził. Zna ludzi, ale tu się akurat nie udało

Posted

Ciekawe co mu się nie spodobało. Teraz to strach będzie szukać mu nowego dt, chyba lepiej żeby mógł mieszkać gdzies przy domu. No ale znowu nie mamy za bardzo w czym wybierać.

Posted

Powiem, że w ogóle nie ma w czym wybierać. Na ogłoszenie w GW zero reakcji, jutro korzystając z nieobecności męża przeprowadzę próbę zostawania w domu na żywym organizmie moich sąsiadów. Jutro też, zdejmujemy szwy wiec będzie można zdjąć abażur. Zobaczymy jak będzie.

Posted

Dina usiłoje nowicjusza zezreć, poza tym zaczyna sikać w mieszkaniu i obgryza łapy, jak to na dodatek jest pies, to Lisek obsikuje mieszkanie. Kocieta trzymam w klatkach, aktualnie 9. Trzymajcie kciuki mocno, odezwała się pani, która może go weźmie, byle jej kotów nie zeżarł i w domu nie szczekał, zobaczymy.

Posted

Niestety, Fred kotów nie toleruje i domu w związku z tym nie ma nadal. Tak sobie piszę tego "bloga" sama dla siebie, bo nikt nawet nie podrzuci. Szkoda, że tylko jak potrzebna jest moja pomoc, to wiadomo gdzie mnie znaleźć.