Poker Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Śliczny chłopak, chyba tez powieszę u siebie, a nóż , a widelec będzie miał fart Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Powieście dziewczyny jego fotki, może akurat strzala amora trafi w przechodnia a transport to sie dogra, byleby domek fajny i odpowiedzialny. Dzieki wielkie :) Quote
ossa98 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Kolinku - jesteś przepiękny! Mam nadzieję, że już wkrótce ktoś dostrzeże w Tobie wyjątkowego psa! Quote
ossa98 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Dziewczyny, jeżeli mogą coś wtrącić od siebie...w ogłoszeniu trzeba byłoby chyba dopisać trochę więcej informacji na temat usposobienia psa. Jaki jest dla ludzi, innych psiaków, może zna jakieś komendy etc. Same zdjęcia i jego historia nie wystarczą. W temacie ogłoszenia psiaka, którego adoptowałam, było napisane - "Guaro, psi anioł". To od razu zwróciło moją uwagę. Potem zaczęłam czytać o jego cudownym usposobieniu, umiejętnościach. Nie mogłam o nim zapomnieć. Cały czas plątała się po mojej głowie myśl, że to ten pies - pies dla mnie. I w końcu go adoptowałam:-). Nie mogło być inaczej. Tak chyba powinny być konstruowane ogłoszenia - mają intrygować, wzruszać, zapadać w pamięć... Co myślicie? Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Pewnie, ze masz racje tyle, ze ja wiele o nim nie wiem - w schronisku jest na ogolnym, wiec na spacery nie mozemy zabierac ze wzg. na powrot do boksu. Umiejetnosci tez nie sprawdze, bo musialby wyjsc z boksu - a nawet do zdjec nie mogl zostac wyprowadzony, kierowniczka boi sie aby po powrocie psy nie pogryzly Kolinka...tak to wyglada. A ubarwiac nie chce, zeby potem nie mieli ludzie pretensji ;) I sobie mysle, Ossa - ze Twoj psiak i tak by ukradl Twoje serce, bez wzg. na rozbudowana tresc czy najpiekniejsze zdjecia heheh - poprostu masz wrazliwe serce:loveu: Quote
ossa98 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Wielka szkoda! pozostaje znalezienie dla Kolina hoteliku lub dt, żeby można było czegoś więcej się o nim dowiedzieć. Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Zgadzam sie, najlepsze jest dt dla poznania psa. Tymczasem porobie ogloszenia, moze zamiast dt znajdzie sie ds :) Quote
fiorsteinbock Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Musze sie przyznac, ze ten pies wbił mi sie w glowe. Ilekroc patrze na zdjecia sciska mnie cos w sercu. Codziennie czekam na sms od Giselli, ze ma dom, ze sa zainteresowani jego adopcja. Wiem, ze one wszystkie zasluguja na szanse na nowe zycie, nie mniej jednak chyba kazda z nas ma swoich faworytow - moim zdecydowanie jest Kolinek. Oczywiscie nie zdradzilam szorstkich :) Quote
Poker Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 powiesiłam plakat o Kolinku u siebie w pracy. Quote
giselle4 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Musze sie przyznac, ze ten pies wbił mi sie w glowe. Ilekroc patrze na zdjecia sciska mnie cos w sercu. Codziennie czekam na sms od Giselli, ze ma dom, ze sa zainteresowani jego adopcja. Wiem, ze one wszystkie zasluguja na szanse na nowe zycie, nie mniej jednak chyba kazda z nas ma swoich faworytow - moim zdecydowanie jest Kolinek. Oczywiscie nie zdradzilam szorstkich :) wiem ze szorstkie to Twoja miłosc dlatego jak ktorys idzie do domku ...cieszysz sie ale huzar nie daje mi spac mimo ze najbardziej na swiecie kocham te faflunki:) Quote
fiorsteinbock Posted September 13, 2010 Author Posted September 13, 2010 Zajrzyjcie do kolezanki Kolinka: Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Zajrzyjcie do kolezanki Kolinka: mamuska ,ciesz sie dzisiaj oddalam Twojego ulubienca..... pancie pokochał z miejsca z panem bawił sie po 2 minutach przyjechali po malego pieska poichodziłam, po boksach i myslalam ze oddam WAFIEGO ale jak zobaczyli Kolinka to juz miłosc:) Bedzie mieszkac w KLODZKU i pojechali Szczescia maluszku...:) Quote
fiorsteinbock Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Ciesze sie ogromnie! Tak mi zalezalo aby znalazl dom:) szczescia Maluchu... Karola skutecznie zajmuje sie klawiatura, wróce wieczorem.. Quote
giselle4 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Ciesze sie ogromnie! Tak mi zalezalo aby znalazl dom:) szczescia Maluchu... Karola skutecznie zajmuje sie klawiatura, wróce wieczorem.. niech dogomania młoda tez popisze z nami:) Quote
fiorsteinbock Posted September 14, 2010 Author Posted September 14, 2010 Pospamuje troszke. Kolinek w domu, zapraszam zatem do kolezanek z Azyla: http://www.dogomania.pl/threads/192782-Dolno%C5%9Bl%C4%85skie-dziewczyny-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w!-M%C5%82ode-%C5%9Bliczne-i-sterylizowane.?p=15372601#post15372601 Quote
ossa98 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 Super wieści! oby adopcja okazała się szczęśliwa! Quote
mari23 Posted September 28, 2010 Posted September 28, 2010 [quote name='ladySwallow']Czyli Kolinek w domku? a ja po banerku wlazłam, żeby pomóc, fotka mnie przyciągnęła.... na szczęście pomoc niepotrzebna, ale za to tekst na początku podpowiedział mi jak w miejscowości tłumnie odwiedzanej przez wrocławian w weekendy i wakacje znalazł się bezdomny.... sobowtór Kolinka (no, naciągnęłam nieco - Kolinek ładniejszy!;)).... Łatek mieszka u mnie już 2 lata, w lipcu 2008 jako 5-miesięczne wychudzone biedactwo zabrałam "toto" z ulicy, teraz to trochę tłuścioch, bo sterydy bierze - alergik, chyba muszę się zapożyczyć na testy,bo nie będzie na encortonie cały czas na dowód, że podobny, ale Kolinek ładniejszy - fotka na tym zdjęciu Łatuś pokonany :evil_lol:przez bezdomna szczeniaczkę Lusię (już ma domek:)) sędzia - Misiek - ogłosił zwycięstwo Lusi przez nokaut ;) ja to mam wesoło w domu....;) Quote
fiorsteinbock Posted September 28, 2010 Author Posted September 28, 2010 Mari sliczny jest Łatek! On u ciebie na ds czy dt? Quote
mari23 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Mari sliczny jest Łatek! On u ciebie na ds czy dt? był na DT, nikt go przez rok nie chciał, bo jak ktoś dużego szukał - to on za mały, a jak małego - to za wielki;) .... rok temu na wakacjach odwiedzili mnie bardzo bliscy przyjaciele - strasznie im się spodobał - usposobienie zwłaszcza - a ze pożegnali własnie swojego Atosa - bardzo Łatunia chcieli..... no i wtedy sie okazało, że to jednak DS jest już.... nie potrafiłam go oddać, ryczałam strasznie a on moje łzy zlizywał, no i się nie pożegnalismy ale mam z nim jeden problem - alergik on jakiś jest - wetka pokarmową raczej wylkucza, pełne testy (wysyłane gdzieś do Kanady chyba) kosztują ok. 450 złotych, co przy moim stanie deklaracji na dogo i zapsienia w domu jest niestety trudne do wykonania.... a żal mi go bardzo, bo albo bierze encorton, albo straszliwie sie drapie - do krwi.... może ktoś coś wie o jakichś tańszych testach (ale pełnych, bo pokarmowa raczej wykluczona) Quote
ossa98 Posted September 29, 2010 Posted September 29, 2010 I co tam u Kolinka? są jakieś wieści z nowego domku? Mari23, radziłabym napisać do Teresy Borcz, bo ona obeznana we wszystkich psich dolegliwościach. Może poradzi coś innego na to drapanie niz sterydy etc. Quote
fiorsteinbock Posted September 29, 2010 Author Posted September 29, 2010 mari, znajomi robili na Akademii we Wro ale nie pamietam cen. Tam jest b.dobry specjalista, jak chcesz moge poprosic ich o namiary. Dzwonilam do Czerdy, na rynku we Wroclawiu Toz organizuje Dzien Zwierzat i moze pokazecie swoje psiaki :) Quote
giselle4 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 mari,masz ciekawie w domku:) ale super walka.....:) Quote
Recommended Posts