Pinesk@ Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Babmbi to sunia, która prawdopodobnie ma wśród swoich przodków psa rasy shar pei. Dla Bambi los nie był łaskawy... Miała swojego pana, własny kąt, pełną miskę. Pewnego dnia pan wyjechał za granicę, a swojego przyjaciela oddał pod opiekę znajomemu. Nie można tego jednak nazwać opieką, gdyż Bambi wylądowała w ....szambie... Biedactwo pływało tam kilka dni, starając się wydostać:( Gdyby nie nasza interwencja Bambi nie przeżyłaby tych męczarni. Trafiła do naszego schroniska wykończona, przerażona, z licznymi obrażeniami. Nie udało uratować się końcówki jej ogona, który zaczął już gnić... Bambi przeszła zabieg amputacji bardzo dzielnie, ogon ładnie się zagoił. Jej oczy znowu nabrały blasku, gdy w schronisku pojawił się jej właściciel... Opowiedział nam historię wyjazdu za granicę. Pies od razu poznał pana i pojawiła się nadzieja. Właściciel jednak nie mógł od razu zabrać pieska, ale powiedział, że jeszcze tego samego dnia wróci...nie wrócił... Bambi na nowo musi nauczyć się ufać ludziom, nie będzie łatwo... Ale to taka kochana sunia. Bardzo pragnie miłości, chce znowu czuć się bezpiecznie, chce być komuś potrzebna.... Dostała drugie życie, nową szansę by znowu być szczęśliwym psem. Musi znaleźć bardzo odpowiedzialny dom. Nie nadaje się do domu z małymi dziećmi, zbyt dużo przeszła... Trzeba dać jej dużo czasu na oswojenie z nowym miejscem i nowymi ludźmi. Bambi gdy tylko poczuje się pewnie i bezpiecznie odwdzięczy się swą wiernością i całym swym psim serduszkiem... Sunia jest zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana i wysterylizowana. Psinka czeka na wspaniały, kochający dom, w którym zostanie szczęśliwa do końca swojego psiego życia. W razie jakichkolwiek pytań prosimy o kontakt pod podany niżej numer telefonu. Zadzwoń i zapytaj o adopcję: ( 58 ) 531 96 56 lub napisz: adopcjeschronisko@interia.eu strona schroniska: www.tczew.otoz.pl 83-110 Tczew ul. Malinowska Quote
Pinesk@ Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 ..................................... Quote
wheelie-bin Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 przepięknaśna. tylko na drugim końcu Polski... Quote
wheelie-bin Posted September 3, 2010 Posted September 3, 2010 dziwię się, że pomorzanie jeszcze się o nią nie biją. a chyba ze schroniska na pomorzu nikt nie będzie jechał na wizytę na śląsk, prawda? gdyby była bliżej i miałabym możliwość sprawdzić, jak reaguje na mojego czworonożnego szaleńca, to na pewno namówiłabym męża przynajmniej na tymczas. Quote
Kasia111 Posted September 21, 2010 Posted September 21, 2010 Witam, Mam pytanko czy ta sunia jest jeszcze do adopcji? Quote
Pinesk@ Posted September 21, 2010 Author Posted September 21, 2010 W sobote jeszcze siedziała w schronisku, dziś nie zerknęłam czy jeszcze jest. Na 100% potwierdzic nie mogę że jest jeszcze do adopcji, najlepiej przedzwonic bezpośrednio do schroniska :) Mała poprawka co do opisu: sunia akceptuje inne psy ale bywa zaborcza także lepiej by było gdyby w domu byla jedynaczką. Quote
Pinesk@ Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 podniosę sunieczkę bo ślicznosc ciągle szuka domku Quote
maczekxp Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 I co pięknoto? Nikt cie nie chce? W górę... Quote
wikikoniki Posted February 24, 2011 Posted February 24, 2011 Jezoooo, ona jest cuuuudowna <333333333 Quote
Pinesk@ Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Bambina nie am szczęścia. Taka ładna, fajny charakter i nadal nic. Razem z kilkunastoma innymi psiakami ma odnowione na dwa tygodnie ogłoszenie na tcz.pl Quote
Itske Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 wheelie-bin napisał(a):dziwię się, że pomorzanie jeszcze się o nią nie biją. a chyba ze schroniska na pomorzu nikt nie będzie jechał na wizytę na śląsk, prawda? gdyby była bliżej i miałabym możliwość sprawdzić, jak reaguje na mojego czworonożnego szaleńca, to na pewno namówiłabym męża przynajmniej na tymczas. Do Warszawy Ci ją zawiozę :-), to juz bliżej :-), a nawet do Częstochowy - stamtąd to już naparwde masz bliziutko :-) Quote
Pinesk@ Posted September 1, 2011 Author Posted September 1, 2011 Bambina zaadoptowana :) bardzo fajne, młode małżeństwo ja adoptowało. Naprawdę rozsądni ludzie. Oby wiecej takich domków! Quote
Bambinka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Witam :) Znalazłam tą stronkę przypadkowo :) dziękuję za tak miłą opinię :) Bambinka okazała się najcudowniejszym psiaczkiem:D Już nie wyobrażamy sobie żeby miało jej nie być... Postaram się wstawić zdjęcia :) Quote
Bambinka Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 :( Nie wiem gdzie wstawiać zdjęcia ... do tekstu, który piszę. pozdrawiam :) Quote
Recommended Posts