Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 371
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zula po zabiegu, nie pisałam bo już nie wyrabiam, moja sunia jest po operacji na raka :placz: . Zula w porządku, wszystko na swoim miejscu, dwóch lekarzy uporało się z nóżką szybciutko. Oczywiście staw jest troszkę zniszczony i nigdy nie będzie już tak sprawny jak druga łapka, lecz najważniejsze, że nie będzie bolało i psina może normalnie chodzić. Powinna dostawać już dożywotnio Artroflex. Najbardziej baliśmy się narkozy, która jest zawsze ryzykowna u psiaka w tym wieku. Zula powinna szybko dojść do siebie i tak naprawdę już powinna szukać domu, w którym zostanie na zawsze. Chciałybyśmy aby zamieszkała w domku z ogrodem, na niskim piętrze lub w bloku z windą. Jest łagodna do ludzi i zwierząt, chyba, że ją dręczą i namawiają do zabawy to pokazuje ząbki, ale to raczej straszenie niż agresja. Proszę, pomóżcie szukać Zuleńce domku w którym ta starsza już sunia spędzi spokojnie resztę życia. Fotki zrobię jak dojadę w odwiedziny.

Posted

ufff, cieszymy się , że już po wszystkim :lol: :loveu:
teraz Zulka nareszcie będzie zdrowa :Cool!: :Cool!: :Cool!:
niech się wszystko dobrze goi i suńka wraca do formy !!!
głaski dla dzielnej dziewczynki !!!!

Posted

A niech to muszę tutaj zaglądać aby sie dowiedzieć ,że Zula jest juz po operacji. :mad: . A nie łaska powiadomic o tym na forum rottka ;) .
Bardzo się ciesze ,że jest juz po zabiegu i że wraca tak szybciutko do siebie . Życze Zuli dużo zdrówka , a wam dziewczyny dodatkowych rak do pomocy ;) ,

Wika

Posted

Magda głaski tobie przesyłam a twoim dziewczynom -wszystkim / szt 4/ całusy w nochale. Trzymajcie sie wszystkie . Smutne ,że Pusia ma raka :-( . A niech to juz sama ryczę . Pagłaskaj ja ode mnie - ciesze sie ,że przynajmniej miałam okazje Pusie poznać.

Wika

Posted

Zula całkiem dobrze, chodzi sama, oczywiście kuleje i stawia łapkę jakby z niedowierzaniem, ale jak tylko rana się zagoi powinno być całkiem dobrze. Ania u której jest podaje kroplówki na przepłukanie nerek po narkozie. Poza moją Pusia mamy kolejny problem. Ania miała na domu zastępczym Honde (rottkę z Dłużyny), która miała guza sutków i przeszła dwie operacje, histopatologia wykazała złośliwego nowotwora, Ania postanowiła Hondę zatrzymać w związku z tym. Po kilku miesiąca wydęło jej brzuch, był to ogromny przerzut do śledziony, znowu kolejna operacja uratowała Hondzie życie. Od kilku dni Honda zaczyna mdlęć, głównie na spacerach, niestety rokowania kilku lekarzy nie są najlepsze, oczywiście zrobimy badania, ale to najprwdopodobniej kolejny przerzut :placz: . Tak więc Ania ma teraz szpital, ale dzielnie opiekuje się Zulą i Hondą.

• 2 weeks later...
Posted

U Zuli wszystko ok, choć jest jeden problem. Jak już wyżej pisałam, Honda (rottka Ani u której na tymczasie jest Zula) jest bardzo chora, wczoraj miała zabieg, ale niestety są przerzuty na wielu narządach. Dopóki jej nie boli i nie cierpi Honda nie zostanie uśpiona. Czasami pomimo leków ma ataki padaczki, Zuli to się nie podoba i dochodzi do spięć, Honda też może mieć zawirowania umysłowe i może nie poznawać. Ze względu na dobro obu suczek pilnie szukamy domku zastępczego lub stałego dla Zuli.

Posted

Magda jak zwykle dam ja na allegro ale musze mieć nowe fotki . Bo te które mamy sa juz robione dawno jak Zula była bardzo szczupła.Napewno wyglada juz inaczej niz na tych fotach. Szkoda Hondusi , a przy takiej chorobie musi miec juz spokój . Sama mam sunie z atakami padaczki i dlatego zawsze jak widze tyle rottków w potrzebie mam dylemat czy brać jakiegoś na dom zastepczy.Bo tez obawiam sie ,że ten drugi pies nie bardzo bedzie wiedział co sie dzieje z Emmą i może mi ja zagryśc jak mnie nie ma w domku.

Wika