fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 [FONT=Arial] W dzierżoniowskim Azylu wśród dwustu innych bezdomnych przebywają dwie młode suczki, Kora i Leda. Do schroniska trafiły całkiem niedawno i wciąz tęsknią za swoimi właścicielami, za swoimi domami. Niestety, kwarantanny się już skończyły a po suczki nikt się nie zgłosił. Oficjalnie powiększyły grono bezdomnych psów - kolejne pozycje w rejestrach schroniskowej ewidencji.[/FONT] [FONT=Arial]Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu :oops: Obie suczki są młode, mają około 2 lat. Zostały zaszczepione, są zdrowe i co ważne - wysterylizowane. Z innym psami dogadują się bardzo dobrze, umieją współpracować, nie szukają zaczepki. Do ludzi kompletne przymilaski. W pierwszym kontakcie nieśmiałe, ale już po chwili zupełnie tracą dla człowieka głowę i ufnie spoglądają w oczy.[/FONT] [FONT=Arial]Stosunek do kitków oraz małych dzieci nieznany.[/FONT] [FONT=Arial]LEDA znalazła swój dom w Swidnicy[/FONT] [FONT=Arial]Dane kontaktowe: Schronisko Azyl ul. Brzegowa 151 58-200 Dzierżoniów tel. 74 831-18-00 Grażyna: 664 315 852 e-mail: giselle4@autograf.pl[/FONT] Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 KORA cechy charakterystyczne: niebieskie i brązowe oko! Czy możemy dopisać, do którejś z ras?:cool3: Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Jako, że Leda ma swój domek a to był jej post, pozwoliłam sobie wstawić zdjęcia Kory, która nadal siedzi w schronisku: Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 Dwie młode dziewczynki proszą o dom, pomożecie ogłaszac? Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Śliczne są ... kolejne ofiary wakacji. Jaki one mają temperament ? Nadawałaby się może któraś do takiego domku: http://www.dogomania.pl/threads/191733-Ma%C5%82y-piesek-minimum-4-lata-SPOKOJNY-KANAPOWIEC-poszukiwany-do-domu-z-ogrodem?p=15274620#post15274620 Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 [quote name='E-S']Śliczne są ... kolejne ofiary wakacji. Jaki one mają temperament ? Nadawałaby się może któraś do takiego domku: http://www.dogomania.pl/threads/191733-Ma%C5%82y-piesek-minimum-4-lata-SPOKOJNY-KANAPOWIEC-poszukiwany-do-domu-z-ogrodem?p=15274620#post15274620 Mamy w Azylu Olusie, około 7 lat - sterylizowana - idealna dla starszej osoby! Przytulak nad przytulaki! W twoim watku wrzuce jej zdjecie. Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Mamy w Azylu Olusie, około 7 lat - sterylizowana - idealna dla starszej osoby! Przytulak nad przytulaki! W twoim watku wrzuce jej zdjecie. O, super, dzięki wielkie. Ale do dziewczyn będę i tak zaglądać, mój typ :) Wielbię kundliszcza ponad wszystko. No może nie ponad dogi niemieckie. Znaczy - można wrzucać dziewczęta na bloga adopcyjnego, tak? Quote
fiorsteinbock Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 E-S napisał(a):O, super, dzięki wielkie. Ale do dziewczyn będę i tak zaglądać, mój typ :) Wielbię kundliszcza ponad wszystko. No może nie ponad dogi niemieckie. Znaczy - można wrzucać dziewczęta na bloga adopcyjnego, tak? Jasne, każde zródlo ogloszen - mile widziane! Wpadaj codziennie, dziewczyny kochaja towarzystwo człowieka :) Quote
E-S Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Codziennie może nie dam rady bo praca, ale obiecuję wpadać. Jutro pozrzucam foty, poprzycinam do 200 pikseli i je ogłoszę :) Dzisiaj nie mam już siły. Quote
giselle4 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Edytko ,dziewczyny sliczne ale na kwarantannie mamy znowu dwie sunie do szybkiej adopcji ...jedna cudo starsze az sie boje bo tylko ogolny zostaje ale pewnie poleci do maluszkow i psiaczek tez starszamy ale jaki przymilny... wezme na siebie te watki tylko pomoz z fotkami ja robie ich duzo Ty robisz profesjonalnie ...zawsze będe Twoim ustawiaczem psiakow:oops: Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 [quote name='giselle4']Edytko ,dziewczyny sliczne ale na kwarantannie mamy znowu dwie sunie do szybkiej adopcji ...jedna cudo starsze az sie boje bo tylko ogolny zostaje ale pewnie poleci do maluszkow i psiaczek tez starszamy ale jaki przymilny... wezme na siebie te watki tylko pomoz z fotkami ja robie ich duzo Ty robisz profesjonalnie ...zawsze będe Twoim ustawiaczem psiakow:oops: Giselle, jak porobicie fotki tym nowym pieskom to podeślijcie mi te psiaki na ten watek: http://www.dogomania.pl/threads/191733-Ma%C5%82y-piesek-minimum-4-lata-SPOKOJNY-KANAPOWIEC-poszukiwany-do-domu-z-ogrodem?p=15275626#post15275626 Tak sobie myślę, jak patrzę na te psy i tylko płakać mi się chce z bezradności ilu psich nieszczęśników czeka na domy - że zrobię im jak już pani wybierze pieska jakieś zbiorcze allegro i ogłoszenie. Wyjątkowo mnie trzepie prowadzenie wątku "poszukiwawczego", nie wiedziałam, że tak będzie :( inne wątki to zupełnie co innego, mobilizujesz się, szukasz kasy na psa, ratunku, darmowego tymczasu - a tu zbierasz te cudowne pieski i bezradnie na nie patrzysz i nic nie możesz zrobić ... nijak pomóc - jeden z nich będzie mieć szansę na cudowny dom, a reszta ? Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/PIEKNE-OFIARY-WAKACJI-KORA-i-L,2,ID413688819,n Trochę udramatyzowałam. Jak chcecie, to zmienię. Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 [quote name='E-S']http://pieski-pieseczki-do-adopcji.blog.onet.pl/PIEKNE-OFIARY-WAKACJI-KORA-i-L,2,ID413688819,n Trochę udramatyzowałam. Jak chcecie, to zmienię. Mnie sie bardzo podoba!!! Nic nie zmieniaj :) dzieki wielkie! A watek poszukiwawczy rzeczywiscie jest trudny, nawet dla mnie do wklejania psów jako kandydatow. Patrze na te nne biedy i mysle, wkleje i odbiore szanse innym - a czasem sa biedniejsze i w gorszym stanie niz nasze azylowe :( kto ma pierszenstwo pojscia do domu?! eh.... Quote
kamilawa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Nie wierzę... co takie cuda robią bez domu? :O Pomogę później z ogłoszeniami, tylko się podkuruję trochę. Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 kamilawa napisał(a):Nie wierzę... co takie cuda robią bez domu? :O Pomogę później z ogłoszeniami, tylko się podkuruję trochę. Kuruj sie Malutka, bo jestes potrzebna, przy okazji zajrzyj do Oluni z podpisu. Szukamy domku na cito - juz 5 lat w schronie....o 5 za duzo! Quote
kamilawa Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Kuruj sie Malutka, bo jestes potrzebna, przy okazji zajrzyj do Oluni z podpisu. Szukamy domku na cito - juz 5 lat w schronie....o 5 za duzo! Wiem kochana, jestem już u niej. Quote
Igiełka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Ojejku jakie piękne i wyjątkowe sunie! :loveu::loveu: Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Słuchajcie, czy Pipi-Leda kwalifikuje się na mikropsiaki ? Ile ona może ważyć ? Bo w/g mnie Kora nie jest mikropieskiem, ale Pipi-Leda wygląda na taką, co jest. Waży do 6 kg ? Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Kora masz racje, jest wieksza. Natomiast Leda, hmmm mysle, ze wazy troche ponad 6kg. Moze z 7, nie mam pewnosci. Olcia na pewno bylaby idealna na mikrusy, waga piórkowa, wiek powyżej 1roku, jakie sa jeszcze kryteria? Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 fiorsteinbock napisał(a):Kora masz racje, jest wieksza. Natomiast Leda, hmmm mysle, ze wazy troche ponad 6kg. Moze z 7, nie mam pewnosci. Olcia na pewno bylaby idealna na mikrusy, waga piórkowa, wiek powyżej 1roku, jakie sa jeszcze kryteria? Ma mieć ukończony rok i nie ważyć więcej niż 6 kg.... na pewno już schudła te 10 deko na boksach ogólnych, wrzucam ją. Quote
fiorsteinbock Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 E-S napisał(a):Ma mieć ukończony rok i nie ważyć więcej niż 6 kg.... na pewno już schudła te 10 deko na boksach ogólnych, wrzucam ją. Dobrze, dzieki E-S :) Ja robie watek mixa Collie - chlopiec okolo 3-4lata, niekastrowany. Kojarzysz jakies ciotki collinkowe? Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Kurka, collakowe ... teraz nie, ale kiedyś poznajdywałam je i też im podsyłałam jakiegoś colaka ... zastanowię się, na razie robię metryczkę Pipi/Ledzie. Quote
E-S Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 Mam DT dla Pipi/Ledy w Warszawie, darmowy, za ewentualne koszty leczenia o ile będzie potrzeba leczenia i zapas karmy dla małej - DT prosi o zaszczepienie na wirusy albo kasę na szczepionkę wirusową, bo nie wiem na co jest zaszczepiona ? Taka piękność ze smutnymi oczami w Warszawie szybko znajdzie dobry domek :) Co Wy na to ? Quote
fiorsteinbock Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 E-S napisał(a):Mam DT dla Pipi/Ledy w Warszawie, darmowy, za ewentualne koszty leczenia o ile będzie potrzeba leczenia i zapas karmy dla małej - DT prosi o zaszczepienie na wirusy albo kasę na szczepionkę wirusową, bo nie wiem na co jest zaszczepiona ? Taka piękność ze smutnymi oczami w Warszawie szybko znajdzie dobry domek :) Co Wy na to ? qrcze, byloby super! Leda ma szczepienia: wscieklizna i nosowka - to pewne, zapytam czy jeszcze inne ma robione. Od kiedy DT mozna wykorzystac? Quote
Recommended Posts