Delph Posted December 15, 2010 Author Posted December 15, 2010 Gimnastykujemy się dalej, tak łatwo nie odpuszczam ;) Tutaj wątek na temat leczenia http://www.dogomania.pl/threads/197384-Leki-psychotropowe-Prosz%C4%99-o-pomoc./page3 KWL: Dzwoniłam wczoraj do Was, bo chcę Cię wykorzystać :razz: Potrzebuję, żebyś wyprowadził Cofi na spacer, najlepiej u Was na osiedlu (przywieziemy ją). Morisową zna, więc nie będzie miarodajnie. A chciałabym zobaczyć, czy z Tobą na spacerze w nowym otoczeniu będzie się inaczej zachowywać niż z nami. Jeżeli tak, to znaczy, że my jesteśmy do bani ;) Jeżeli z Tobą będzie gorzej, to znaczy, że jesteśmy na dobrej drodze. A jak tak samo, to podajemy dalej leki :roll: Wolałabym sprawdzić u Was na osiedlu, bo może u nas już sobie utrwaliła takie zachowania. Nie martw się, nie zostawimy Wam jej na dłużej :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Zwracam się do Ciebie, bo nie znam wielu psiarzy, a nie chcę ryzykować, że komuś się wyrwie. Doświadczenie masz, będziesz spokojniejszy i bardziej opanowany. Co Ty na to? Quote
KWL Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Oczywiście, zapraszamy :-) Zadzwoń dogadamy szczegóły. Quote
morisowa Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Delph - sorry za ciszę, choruję sobie :( i czas między pracą a pracą spędzam głównie w łóżku (a tel mam wyciszony). Oczywiście zapraszamy a ja obiecuję się nie pokazywac, żeby nie psuć eksperymentu ;) Quote
Delph Posted December 21, 2010 Author Posted December 21, 2010 Nie jest dobrze, Cofi spuchła tylna łapa. Jak balon, jest gorąca i zgrubiała w kilku miejscach. Węzeł chłonny powiększony. Wczoraj było wszystko w porządku, ale wieczorem już zaczynała lizać tą łapkę. Dzisiaj rano już spuchnięta. Polecieliśmy od razu do weterynarza, rtg wyszło w porządku. Dostała zastrzyk przeciwzapalny, Metronidazol, Altacet. Na razie jest tylko gorzej :-( Nie mam pojęcia co to. Albo uraz, albo zakażenie :placz: Quote
KWL Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Cofi nie strasz Delph i nas. Co to za chorowanie ? Miałaś przyjechać do nas z wizytą a tu jakieś problemy. Czy Cofi tak bardzo nie chce nas odwiedzić ? Quote
KWL Posted December 22, 2010 Posted December 22, 2010 morisowa napisał(a):kurcze, co to takiego?? młody egzemparz kury przeważnie :evil_lol: może być pieczone :-) Quote
Delph Posted December 22, 2010 Author Posted December 22, 2010 Hehe :evil_lol: dobre. Dzisiaj jest z łapinką chyba troszkę lepiej, w każdym razie nie jest gorzej, więc odetchnęłam. Robimy króciutkie spacerki (co akurat nie jest trudne, a Cofi bardzo odpowiada ;)), chodzimy na zastrzyki z Metacamu przynajmniej do weekendu i dalej podaję antybiotyk, osłonę i robię okłady. Zobaczymy co dalej. Tylko skąd TO się wzięło? Przecież mamy Cofi na oku cały czas, nie jest puszczana, w domu głównie odpoczywa... Ehh, bidulka kochana. A jaka grzeczna u weterynarza, dzisiaj się zagadaliśmy, to położyła się na środku gabinetu i... poszła spać :lol: Weterynarz oczywiście patrzył na mnie jak na wariatkę, bo właśnie mu opowiadałam, jaka to Cofi jest lękliwa i nerwowa :evil_lol: Quote
Delph Posted December 23, 2010 Author Posted December 23, 2010 Z nogą nieco lepiej, chociaż nadal spuchnięta. Ale jestem dobrej myśli. Jeżeli opuchlizna się będzie utrzymywać, to weterynarz ściągnie jej gromadzący się płyn. Quote
Bonsai Posted December 23, 2010 Posted December 23, 2010 Biedna Cofinka... :( Jeśli jestem w stanie poczekać do początku stycznia to możemy razem zamówić gryzaki. ;) Quote
fibi:) Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 delph, widzę że Twój Jagger znowu ma towarzystwo;) widziałam go tylko 2 razy a tak zapadł mi w pamięć, niesamowity pies, taki smiechowy;) Quote
pumcia02 Posted January 15, 2011 Posted January 15, 2011 Jagger to przystojniak jakich mało, więc zawsze musi mieć kobiete do towarzystwa :D Quote
Delph Posted January 15, 2011 Author Posted January 15, 2011 Nooo, przy Jaggerze nie sposób mieć doła :lol: Musi mieć kobietę albo faceta, to tolerancyjny gość ;) Niedawno odkrył, że Cofi to dziewczynka (po 4 miesiącach!) i był mile zaskoczony :evil_lol: Gapa jakich mało, naprawdę... Quote
Delph Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Skoro już minęło parę miesięcy, to się odezwę ;) Nie śmiać się proszę z mojego psa o bardzo małym rozumku. Cofi i tak papuguje od niego większość zachowań, więc z niej też proszę się nie śmiać ;) Chciałam prosić o przeniesienie wątku, bo już jakiś czas temu postanowiliśmy z TZ'tem, że Coco u nas zostaje. I tak nikt by jej nie chciał :evil_lol: A my ją kochamy baaardzo, więc wniosek jest prosty. Na zakończenie historii zamieszczę filmik z majówki: http://www.youtube.com/watch?v=NorWkM2CmJQ Ekhm, oczywiście chyba że morisowa albo KWL mają obiekcje, żeby nam Cofinkę przekazać na stałe... Wtedy zapraszamy na wizytę przedpoadopcyjną ;) Quote
Bonsai Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Ale super wieści! :loveu: Wiedziałam, że tak będzie! :loveu: Gratulacje! :loveu: Quote
Delph Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 A skąd wiedziałaś? :razz: Jak tak będą u mnie tymczasy zostawać, to zabraknie miejsca w łóżku :evil_lol: I tak ostatnio musiałam kupić większe... Teraz Ty musisz Piegusowi zafundować towarzystwo :diabloti: Quote
Bonsai Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Delph napisał(a): Teraz Ty musisz Piegusowi zafundować towarzystwo :diabloti: A wiesz, ze o tym myślę.. :diabloti: Quote
Delph Posted May 11, 2011 Author Posted May 11, 2011 Bierz Hienę, jak bym miała gdzie upchnąć nie wahałabym się ani chwili :loveu: Quote
Bonsai Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Delph napisał(a):Bierz Hienę, jak bym miała gdzie upchnąć nie wahałabym się ani chwili :loveu: Niestety, ona zbyt żywiołowa dla Piega, drugi psiak też musi być oazą spokoju. ;) Quote
Atomowka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Super wieści, zarówno psinka jak i Wy będziecie szczęśliwi :) Quote
pumcia02 Posted May 18, 2011 Posted May 18, 2011 Przepraszam za off.. Zapraszam wszystkich na wątek Kluska, który po 11 latach stracił dom. Teraz nie ma nic :( Był dla niego awaryjny tymczas. Kiedy Klusek jechał już do Warszawy niestety okazało się, że szybko musimy mu znaleźć inne miejsce. Trafił do płatnego domu tymczasowego w Wołominie. Miesięczny koszt to 300 zł, na tą chwile nie mamy nawet złotówki. http://www.dogomania.pl/threads/207832-Klusek-po-11-latach-straci%C5%82%C5%82-dom-%28-Potrzebne-deklaracje-i-pomoc-w-szukaniu-domku! Quote
Recommended Posts