Delph Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Aktualizacja 1.10.2010r: Cofinka już po zabiegu, wygojona i szczęśliwa :lol: Bardzo, bardzo gorąco dziękujemy za pomoc :loveu: Teraz już "tylko" szukamy domku :roll: Aktualizacja Badania krwi wykazały stan zapalny spowodowany fatalnym stanem zębów suni :-( Konieczny jest zabieg, na który zbieramy fundusze. W schronisku usunięto już Cofi kilka zębów, chcemy ratować te, które jeszcze jej zostały... Koszt zabiegu to ponad 300zł + badanie ekg (60 zł) - ze względu na wiek suni i to, że była niedawno poddawana narkozie w schronisku. W poście #55 zamieściłam zdjęcia ząbków Cofinki... Cofi 4 września: Przedstawiam kolejną ofiarę mojego miękkiego serducha - Cofi :lol: Okrągłe Cudeńko na czterech nóżkach, łagodna jak baranek, bezproblemowa do psów i ludzi, uwielbia się przytulać. Jest niesamowicie wdzięczna i grzeczna. Nie miała łatwego życia, 5 lat temu odebrana właścicielom w ramach interwencji, podejrzewam, że była traktowana paskudnie, bo na początku pobytu u nas każde przyjazne zachowanie z naszej strony było dla niej zaskoczeniem... Kolejne 5 lat jej życia to pobyt w schroniskowej klatce, wcale nie lepszy, bo jej ugodowy charakter i brak siły przebicia powodował, że inne psy przepędzały ją z kąta w kąt. Przez to nikt jej nie wypatrzył, nikt nie zwrócił uwagi na "starego, zwykłego kundla". Przez 5 lat pobytu w schronisku wyszła z boksu tylko kilka razy na spacer - tylko kilka chwil radości w całym umęczonym psim życiu... Gdy do nas przyjechała była kłębkiem strachu, ale teraz, po 2 tygodniach mogę o niej sporo napisać ;) Cofi bawi się już w domu piłeczkami, zaczyna też się otwierać na spacerach, które do tej pory były nowością. Okazała się cudownym psem, patrzy z wdzięcznością w oczy, jest zupełnie nieabsorbująca, nie brudzi, nie niszczy, jest cichuteńka. Szukamy Cofince domku najlepszego z najlepszych, u ciepłych, serdecznych ludzi, którzy potrafią docenić psie serduszko pełne miłości, a nie tylko urodę i młodość. Jestem w stanie sunię wyżywić i zapewnić jej podstawowe potrzeby, jednak proszę o wsparcie finansowe dla Cofi w kwestii ewentualnego leczenia (mój własny pies jest chory i czeka go na dniach kosztowny zabieg, nie podołam na raz finansowo z dwoma psiakami...). Ze względu na wiek przydałyby się badania kontrolne i sprawdzenie jej stanu zdrowia. Oto zdjęcia sunieczki zaraz po przyjeździe do nas, jest na nich jeszcze przerażona, ale gdy pogoda się poprawi zrobię i wstawię nowe ;) : I z moim psiakiem: Dziękujemy za wsparcie :loveu:: 100 zł - ze Skarpety im. Talcott 20 zł - Haliza 20 zł - Atomowka 100 zł - Alaa 50 zł - Li1 15 zł - Jolanta08 Wydatki: 50 zł - ekg 200 zł - zabieg 10 zł - zdjęcie szwów pozostałe 45 zł wydałam na leczenie uszu, bo przyplątała się infekcja (55,00 zł - wizyta + leki, później jeszcze 35,00 zł - krople, ale to dzielimy na pół, bo mojego osobistego psa też nimi zakraplam ;) ) ------------------------------------------------ Banerki: Quote
Bonsai Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Delph, jesteś niesamowita, podziwiam Cię za te tymczasy. :) Ja po Pixelu pasuję, nie nadaję się do tego. :shake: Chętnie zrobię jej sesję foto. :) :) A po sesji jakiś ładny bannerek. Finansowo na razie nie pomogę, ale w październiku już bym mogła coś jej kopsnąć. A co jest Jaggerowi? :( Quote
pumcia02 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 noo jest i Cofi :) pasują do siebie z Jaggerem :) Quote
Delph Posted August 29, 2010 Author Posted August 29, 2010 Jagger ma czerniaka :-( W środę operacja, chyba zwariuję ze stresu... Koszt całkowity z badaniami i lekami jakieś 700 zł, a pewnie wyjdzie więcej... Cofi zrobiłam badanie krwi, wyszły dobrze, lekki stan zapalny spowodowany prawdopodobnie fatalnym stanem zębów. Też jest konieczny zabieg - usunięcia kamienia, w schronisku usunięto jej kilka zębów, więc jak straci też te co zostały, będzie kiepsko... Załamana jestem, właśnie wróciłam z obojgiem z lecznicy :-( Quote
pumcia02 Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 trzeba bedzie zddecydowac sie na usuniecie kamienia. tylko najpierw serducho. Przyda sie wsparcie finansowe... A jak Coficzek? Jak jazda autem i w ogole stresuje sie tymi wypadami? Lecznica? Badaniem? Quote
Delph Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Mogę zrobić Cofi ekg serducha, najlepiej jak już będzie wiadomo, że stać nas na zabieg, bo tak to nam do niczego nie potrzebne i szkoda kasy :-( Pojadę na ekg i od razu ją umówię na zabieg, tak by było najrozsądniej. Tylko te finanse, nooo... :placz: Cofi u weterynarza super, w ogóle się nie boi, pobranie krwi to bułka z masłem ;) Samochodem na początku bała się jeździć, trzeba było ją wnosić, ale po kilku wypadach autem na super spacerki wskakuje sama bez problemu :lol: Ona w ogóle boi się przejeżdżających samochodów (pracujemy nad tym z dobrym skutkiem) zaczynam podejrzewać, że coś ją złego z ich strony spotkało :-( Quote
pumcia02 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 trzeba bedzie zrobic zdjecia i powoli ruszyc z ogłaszaniem Coficzka Delph czyszczenie zabkow jakie to są koszty mniej wiecej? Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Trzymamy dziś kciuki za Jaggera, który ma operację! Quote
Delph Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Dziękuję za kciuki, Jagger już po. Biedaczek zapuchnięty i obolały, ale nie było wyjścia, trzeba było wycinać :-( Stresu było mnóstwo, dopiero teraz ze mnie schodzi... Na dodatek do lecznicy przyjechała pogryziona sunia z przytuliska, ma zerwaną skórę z karku i martwicę... Nie ma się gdzie podziać na leczenie :shake: Oszaleć można... Cofi cudownie opiekuje się Jaggerem, wczoraj go przywitała jak wróciliśmy z lecznicy, obejrzała jego chore oczko i od tamtej pory dba o niego i chodzi wokół niego na paluszkach :loveu: Poza tym w życiu bym nie powiedziała, że to stary psiak, biega po domu z zabawkami, sama sobie rzuca piłeczki i non stop się cieszy. Człowieka nie odstępuje na krok :loveu: Cudowny pies, szkoda że tyle lat uciekło jej za kratami schroniska, mogła przez ten czas dać komuś tyle radości... Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Cieszę się, że u Jaggera lepiej! Powysyłałam też do ciotek zaproszenia z prośbą o wsparcie finansowe dla Cofi, może coś się ruszy. Może utworzymy też jakiś bazarek cegiełkowy? Pomyślę nad tym, na razie finansowo nie pomogę. :( Aaa i możemy się umówić na sesję foto Cofi, daj tylko znać kiedy Ci pasuje. Quote
agusiazet Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Dostałam prośbę o wsparcie, ale w tym miesiącu już rozparcelowałam wszystkie psie pieniądze i nie mam, wzięłam na BDT Milkę z Zamościa oraz kota od edi100, nie wyrobię niestety! Quote
Delph Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 [B]agusiazet: [/B]Rozumiem, dziękuję, że się pojawiłaś na wątku :lol: [B]Bonsai: [/B]Możemy się umawiać na jutro, albo najlepiej na weekend, bo jutro nie wiem o której będę w domu. Co powiesz na sobotę? Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Sobota ok, ale po południu, bo od rana chciałabym być na zawodach frisbee. ;) Quote
elinka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Przybywam na zaproszenie bonsai. Niestety, pożytku ze mnie tu nie będzie. [URL="http://www.webfetti.com/MySpace/Graphics/Smileys/Humor/Embarrassed/Empty-Pockets.jhtml"] [IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/10/10_12_8.gif[/IMG] [/URL][IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/heul.gif[/IMG] Quote
haliza Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Nie mogę obiecać dużo ale pomogę, wyślę pieniążki po niedzieli.... Quote
andzia69 Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 i ja jestem na zaproszenie... u nas strasznie dużo bied - siedzą na tymczasach płatnych albo w hotelikach...ale pomyślę czy uda mi się cokolwiek wspomóc Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Dziękuję za odzew. :loveu: Tż obiecał zrobić ładne cegiełki na bazarek. Jak tylko zrobię Cofi zdjęcia, to się za to weźmie. :) Może uda się uzbierać kasę. Quote
Atomowka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Dzięki Bonasi za zaproszenie. Może wrzuć prośbę o pomoc finansową na watek BDT tam dużo osób zadeklarowało, że takim DT będzie pomagało. Ile dokładnie potrzeba kasy na zabieg dziewczynki? Quote
Delph Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Bardzo dziękuję za odzew, już myślałam, że nawet tutaj nikt na Cofinkę nie zwróci uwagi :loveu: [B]Bonsai[/B]: Dzięki :lol: Zastanawiałam się dzisiaj, czy nie wybrać się na zawody z Cofi, żeby trochę świata zobaczyła, w zeszłym roku byłam z Jaggerem. W tym Jaguś nie pojedzie, zostanie w domu z TZ'tem i będzie odpoczywał po zabiegu, ale jakby ktoś się ze mną zabrał samochodem, żeby Cofi przypilnować z tyłu, to można rozważyć taką wycieczkę :cool3: [B]Haliza[/B]: Dziękujemy! :loveu: [B]Atomówka[/B]: W lecznicy powiedzieli mi, że ponad 300 zł... Do tego jeszcze ekg jakieś 60 zł... Wydaje mi się, że to dużo, z drugiej strony nie można u Cofi oszczędzać na narkozie, bo to starszy psiak. Może Fundacje mają jakieś zniżki, ja pytałam jako "zwykły" klient. Quote
Atomowka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 oooo matko to dużo kasy. Zbierasz od zera czy coś już jest? Może napisz w tytule, że potrzebna kasa na badania Quote
Delph Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Od zera, bo nie spodziewałam się takiego obrotu sprawy z moim psiakiem :-( Jestem spłukana, bo wszystko idzie na jego leczenie :oops: Quote
Atomowka Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Jutro pomyślę nad kasą bo muszę zrobić rozliczenia na ile mogę sobie pozwolić, na razie wrzuciłam watek Cofi tu [url]http://www.dogomania.pl/threads/191868-BEZP%C5%81ATNY-Dom-Tymczasowy-w%C4%85tek-zg%C5%82oszeniowy-Hotele-NIEMILE-widziane/page17[/url] Mam nadzieję, że będzie odzew tu sporo osób deklarowała pomoc dla BDT Quote
Bonsai Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Alaa, dziękujemy!! :loveu: Delph, a na którą godzinę chciałabyś pojawić się na PM? Quote
Recommended Posts