madziara1983 Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 Witam wszystkich serdecznie. Proszę o doświadczenia i opis naturalnych preparatów ,które wspomagają prace serca , układ krążenia. Mam na myśli preparaty pochodzenia naturalnego np. omega 3 ,6 itp. Proszę o nazwy i doświadczenia z odzywkami dla psów i ewentualnie interesują mnie informacje jak farmakologicznie i naturalnie wzmocnić serce i układ krążenia. (farmakologicznie) mam na myśli leki mające wspomagać i wzmacniać serce , nie leki podawane typowo na jakieś choroby serca.Mój Misiek cierpi na wiele chorób ale między innymi mamy też wadę serca, ponoć nie zagrażająca życiu poza zasłabnięciami itp ale szukamy jakiegoś naturalnego bezpiecznego preparatu aby wzmocnić serducho i wspomóc troszkę krążenie. Quote
Hawanka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 zapisuje sie bo sama jestem ciekawa czy sa takie preparaty Quote
aanka Posted August 29, 2010 Posted August 29, 2010 możesz spróbować NOPAL ,zamawia się w A.M.C- CENTRUM MED. ANDYJSKIEJ .......Nasza A.Z- Medica współpracuje z A.M.C w Londynie ....zamawiam tam czasami jakieś preparaty roślinne .........Jest możliwość porozmawiania takze z lekarzami i konsultacja......... Quote
ulvhedinn Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Kwiat z głogu (z liściem), w postaci naparu, który można lekko osłodzić miodem, jest bardzo skutecznym lekiem wspomagajacym serce. Świetnie się sprawdza u psów. Przy poważniejszych schorzeniach mozna zrobić mieszankę, dodając np serdecznika, ale to juz zalezy od schorzenia. Quote
aanka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 głóg też b. dobry , Nopal dość drogi , w aptekach też można kupić - 30 kaps. ok 30. zł. - szczególnie wzmacnia mięsień sercowy , dobry także przy cukrzycy i otyłości - reguluje poziom cukru i gospodarkę .tłusczową. , przy arytmii też wskazany. ......... Quote
madziara1983 Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 Ja widzę ,że te informacje to bardziej mi pomogą na moja wadę serca jak mojemu Miśkowi heheh :-) Czytałam o głogu i tym Nopalu. Ten głóg tez ciekawy ma opis. tylko tak myślę jak bym miała Miśka przekonać żeby to pił hehe :-) Quote
Boogie Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Preparaty i karmy zawierające karnitynę i taurynę. Quote
madziara1983 Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 tak wiem, ale chodziło mi o dodatkowe środki ,których można używać jak odzywek na serducho i układ krążenia. naturalne środki oczywiście. Quote
Recommended Posts