Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='magenka1']ata podaj mi adres na pv ja ten kleik ryżowy kupię ale pod koniec miesiąca wtedy wypłatę dostanę

Bardzo dziękuję ....

Posted

[quote name='ata']Czy byłby ktoś w stanie zamówić dla Eklerka pare paczuszek kleiku ryżowego (takiego jak dla dzieci) oraz parę słoiczków gerbera ???
Ata, podaj mi na pw konto Twoje to Ci wyślę na ten cel 25 zł, tak chyba będzie najszybciej i nie ma co poczcie kasy nabijać.

Posted

[quote name='MagdaNS']Ata, podaj mi na pw konto Twoje to Ci wyślę na ten cel 25 zł, tak chyba będzie najszybciej i nie ma co poczcie kasy nabijać.

Dziękuję Magda już wysyłam :)

Posted

@) doszła wpłata 25 zł od
" KLEIK I SŁOICZKI DLA EKLERKA
MAGDANS"

Dziękujemy :)

Eklerek czuje się w tej chwili w miarę normalnie, chociaż dzisiaj znowu zrobił troszkę za luzną ku... na szczęście nie było widać w niej krwi.

Posted

Eklerek jakoś się trzyma . Na razie miał tylko jeden atak padaczki... W koopie nie widać krwi, załatwia się w miarę normalnie. Zaczęłam mu delikatnie podawać resztę karmy specjalistycznej, którą Eklerek dostał od Kinia 1984 :loveu: Kaszkę ryżową wymieszaną z gerberkiem młóci aż mu się uszy trzęsą :evil_lol:

No i w ogóle.... dziękuję za pomoc dla Eklerka :loveu:

• 1 month later...
Posted

[quote name='Kinia1984']Ata co u Eklerka?
możemy ci przesłać jeszcze trochę karmy boscha dla nerkowcow i mam venter 4 listki.[/QUOTE]

U Eklerka raz gorzej raz lepiej ... teraz jest troszkę gorzej znowu pojawiła sie krwista kupka ze śluzem. Jelitka po woli mu się wykańczają.... nie wiem czy to zaraźliwe, ale od niedawna załatwia się w podobny sposób moja mniejsza suczka.....

Karma bardzo by nam się przydała:loveu:. Właśnie kończą mu się dietetyczne puszki, które dostałam z niemieckich darów.

Posted

ata jemu koniecznie przydalyby sie kroplówki...krwista kupa to podraznienie blon sluzowych jelita od mocznika..pewnie ma też wrzody...a sunieczka moze tez cos z nerkami ma?
karmę wyślę i venter tez ona dziala dobrze na te podraznienia, tylko podaj jeszcze raz adres:)

Posted

Mocznik podrażnia układ pokarmowy ... przydaly by się kroplówki dożylne mogłabym wysłać glukozę ale podskórnie jej nie można stosować dodatkowo do kroplówki dałabym dwuwęglan i ranigast dożylnie . Venter ok on posiada sucralfat który zobojętnia działanie mocznika .Eklerek ma już 3 czy 4 stopień niewydolności nerek więc jest nie ciekawie . Czy on ma polidypsję i poliurię (duzo pije i siusia ?) Narazie trzeba się nastawić na pobudzenie pracy nerek i zlikwidowanie objawów ze strony p. pokarmowego bo na pewno komfort życia ma z tymi dolegliwościami marny... Dobrze by było jakby wet założył wenflon i dawałabyś maluchowi codziennie z 250 ml płynów i dodatkowo leki zobojętniające ... żal mi maluszka

Posted

juz od dluzszego czasu Eklerek pije malo i malo siusia... dzisiaj zalatwial sie wylacznie na dworze, niestety obserwuje , ze spuchl mu kawalek pyszczka, albo to bedzie od zebow, albo rakowe... do lekarza na razie sie nie wybieram, bo mam jeszcz dlug do uregolowania, nawet boje sie zapytac ile.... ale jezeli zauwaze, ze nie mam wyjscia, to oczywiscie pojade..... podaje mu lakcid i cos na lepsz kupke

• 5 months later...
Posted

Witam serdecznie. Eklerek jest coraz słabszy, ma bardzo chore serduszko.... gdy oddycha zapadają mu się boczki, kaszle... Brzuszek mu się opuścił, usg wykazało wodę w brzuszku i początki marskości wątroby (o ile dobrze zrozumiałam). Po rozpływały mu się tłuszczaki, nawet ten, który był wielkości połowy piłki do tenisa....

Jeżeli ktoś mógłby zakupić dla Eklerka karmę royal renal najlepiej puszki bylibyśmy bardzo wdzięczni :)

p.s.
wcześniejsza krwista kupka spowodowana była przez wirusy, niestety zachorowało wtedy dużo zwierząt w mojej miejscowości, niektóre psiaki omal nie straciły życia....

Posted

magenka1 napisał(a):
20 zł ode mnie pójdzie w tym tygodniu proszę o nr konta , może warto napisać do skarbonki im. Tallcot jeszcze raz ?

Dziękuję w imieniu swoim i Eklerka ;) może faktycznie skarbonka by troszkę pomogła.. ?

Od paru godzin mam w domu kolejnego kociego malucha.....
W moim mieszkaniu oprócz rybek i dzieci ;)przebywają teraz 3 szczurki, 5 kotów i 3 psy.....

Posted

Kinia1984 napisał(a):
super dziadunio:) kiedyś wysyłałam ci karmę dla nerkowców od naszego Skarbusia, ktory sie podzielił...Skarbunia już z nami nie ma.. zasnął 8.09.2011 (*)

Przykro mi z powodu Skarbusia..(*)... Czasami wydaje mi się, że Eklerek umiera, innym razem, że jest niezniszczalny ;)

Magenka, dziękuję ;)

Posted

magenka1 napisał(a):
Napisałam do kundelkowej skarbonki jeszcze...

Bardzo dziękuje :)

Co do Eklerka, na razie prawie nie kaszle i zmniejszył mu się brzuszek, ponieważ podaje mu tabletki moczopędne. Na zdjęciach Eklerek wygląda na grubszego, teraz zeszła z brzuszka woda i widać mu kosteczki a nawet żeberka ....