Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 154
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Niestety karmy jeszcze nie dotarła, może jutro będzie. Mam wyniki badań Eklerka jutro je wstawię. Prawdopodobnie w piątek zabieram go jeszcze raz do weta. Mam tylko nadzieję, że dobrze to zniesie bo będziemy musieli jechac autobusem.....

Dziękuję za wszystkie wpłaty w piątek dowiem się ile wynoszą na razie nasze wizyty u weta.

Posted

ata dostałam właśnie e-mail że nie mają tej karmy i nie mogą zdobyć, proponują zamianę na taką samą Hilsa. Zadzwoń do mnie pilnie co mam dalej robić. Swoja drogą zaraz im napiszę, że to żałosne, żeby tak doświadczony sklep wystawiał towar, którego nie ma.

Posted

MagdaNS napisał(a):
ata dostałam właśnie e-mail że nie mają tej karmy i nie mogą zdobyć, proponują zamianę na taką samą Hilsa. Zadzwoń do mnie pilnie tel 501-528-328 co mam dalej robić. Swoja drogą zaraz im napiszę, że to żałosne, żeby tak doświadczony sklep wystawiał towar, którego nie ma.

Madziu dopiero doczytałam..... Właśnie próbowałam się do Ciebie 2 razy dodzwonić ale nie odbierasz ;) Czy przelałaś już pieniądze na karmę? to ważne !!!!

Posted

pati_zabrze napisał(a):
Czy Eklerek już nie potrzebuje wsparcia??? :roll:

Poszło na pw. dzięki ;)

Magda jak uśpisz już malucha to daj znać ;)

Posted

Rc zmienil polityke firmy :
Z przykrością informujemy, iż na chwilę obecną niestety nie posiadamy w swojej ofercie produktów z tzw. linii weterynaryjnej marki Royal Canin.

Zaistniała sytuacja spowodowana jest bezprecedensową polityką, prowadzoną przez firmę Royal Canin Polska, polegającą na ograniczeniu możliwości zakupu karm tej linii zarówno naszemu sklepowi, jak i innym sklepom internetowym.

Od tej pory produkty te będą dostępnie wyłącznie w gabinetach weterynaryjnych i lecznicach, skutkiem czego nastąpi znaczący wzrost cen tych karm.

Jeżeli potrzebują Państwo specjalistycznej karmy dla swojego pupila, zachęcamy do zapoznania się z ofertą innych producentów.

W zamian za niedostępną karmę Royal Canin polecamy produkty marki Hill's, Eukanuba, Trovet. Oraz Animonda.

Posted

ata, przepraszam, padłam razem z małą, jest okropnie chora, ja od prawie dwóch tygodni zarywam noce, bo ona kaszle, płacze, budzi się w nocy i tak dalej.
Ja dostałam taką samą wiadomość jak Kinia1984 napisała. Pieniądze mieli od razu przelane na karmę, 259 zł. Do tej pory nigdy nie nawalali, chociaż dziwię się, że wystawili towar, którego fizycznie nie mieli. Ja bym była za opcją Hills, bo skład karmy i działanie takie samo, lepszy Hilss niż nic. Nie wiem, co RC ugra na tym, że rzuci karmy weterynaryjne tylko do gabinetów, poza tym, że zmniejszy sobie sprzedaż i zwiększy popularność konkurencji. Jakiś niezrozumiały samobój.

Posted

tak naprawde to izba weterynaryjna sie zbuntowala i dala rc ultimatum ze nie bede pisac ze to karma weterynaryjna skoro mozna ja nabyc na wlasna reke...jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kase...po prostu weci ze sprzedazy rc maja kase...

Posted

No na pewno chodzi o kasę, to tak jakby nie można było człowiekowi odpowiedniej diety kupować produktami w sklepie tylko kupować gotową papkę w przychodni albo w aptece. Zobaczymy jak RC wyjdzie na tym szantażu. Swoją drogą jak izba weterynaryjna może komuś zabronić używania w nazwie słowa "weterynaryjna". Mają jakieś zastrzeżenia w przepisach, że karma weterynaryjna to wyłącznie sprzedawana przez wetów? To ja bym pisała specjalistyczna :)
Po rozmowie z atą wycofałam zamówienie i pieniądze, bo ata podobno dostała worek 14 kg tego RC z innego źródła, jak się będzie kończył, to będziemy myśleć, co dalej.

Posted

MagdaNS, dziękuję za telefon.

Niespodziewanie dotarła do mnie paczka z workiem karmy, royal. Nadawcą jest pani, która pomagała już nie raz naszym pieskom, ale ostatnio była w bardzo trudnej sytuacji również finansowej.....

Jak na razie Eklerkowi karma smakuje i całkiem nie żle radzi sobie z jej rozdrobnieniem pomimo takich "ząbków". Fajnie gdyby miał dodatkowo puszki;)

Eklerek i Ja dziękujemy za pomoc:loveu::loveu:

Posted

polecam rc tłuc mlotkiem w razie gdyby nie mogl gryzc nasz tymczasowicz tak je:) teraz juz suchej nie chce jesc bo sie -przejadla wiec dokupuje puszki Trovet Renal-9,5 za 400g w krakvecie dodajemy 2 lyzeczki do suchej i starcza na dluzej:)

Posted

Kinia1984 napisał(a):
polecam rc tłuc mlotkiem w razie gdyby nie mogl gryzc nasz tymczasowicz tak je:) teraz juz suchej nie chce jesc bo sie -przejadla wiec dokupuje puszki Trovet Renal-9,5 za 400g w krakvecie dodajemy 2 lyzeczki do suchej i starcza na dluzej:)

No tak..., nie pomyślałam:oops:

• 2 weeks later...
Posted

Byłam dzisiaj z Eklerkiem u weta. Chłopak został przebadany. Wet zapisał mu leki osłonowe hepotil, które mam podawać 1razy dziennie przez miesiąc, oraz ipakitine (preparat dietetyczny dla psów i kotów). Za badanie krwi zapłaciłam 100zł za dzisiejszą wizytę 60zł. Mam jeszcze do wykupienia receptę.

• 2 weeks later...
Posted

U Eklerka bez zmian. W domu śpi na dworze się ożywia ;) Swoje potrzeby załatwia tylko na zewnątrz, to bardzo czyściutki piesek :)

Kinia1984, na razie bardzo dziękuję za leki.

• 5 weeks later...
Posted

magenka1 napisał(a):
co u Eklerka?

U nas nadal bez zmian. Wczoraj jedynie zauważyłam, że Eklerek ma mocno zamknięte oczka. Dzisiaj już jest ok, prawdopodobnie albo się o coś uderzył, albo jakiś inny zwierzak go zahaczył.... Zdarza mu się nasiusiać w domu ale to sporadycznie rano, kiedy w domu panuje zamieszanie i nie zdążę z nim wyjść. No i niestety troszkę przytył ;), wiec mam coraz więcej do dzwigania :)

Pozdrawiam z Eklerkiem ;)